0
LIFO PICKS

O μαύρος έφηβος που έγινε φίλος με μια ομάδα ρατσιστών

To παραπάνω ντοκιμαντέρ μικρού μήκους έχει μπει στη shortlist των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ που θα δοθούν στις 25 Φεβρουαρίου 2019. 

Ο σκηνοθέτης του φιλμ The black sheep, Ed Perkins, είναι βραβευμένος δημιουργός ντοκιμαντέρ που μένει και εργάζεται στο Λονδίνο. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Έλληνας Michael Paleodimos, ήδη γνώριμός μας απ' τα Όσκαρ (το πρώτο φιλμ που έφτιαξε μαζί με τον Benjamin Cleary, το Stutterer, κέρδισε το Όσκαρ το 2016). 

Όλα άλλαξαν για τον Κορνήλιους Γουόκερ στις 27 Νοεμβρίου 2000, μετά τη δολοφονία της Νταμιλόλα Τέιλορ. Η Νταμιλόλα ήταν 11 ετών και είχε την ίδια ηλικία με τον Κορνήλιους. Ζούσε πέντε λεπτά μακριά από το σπίτι του. Είχε το ίδιο χρώμα δέρματος. Η μητέρα του Κορνήλιους, φοβισμένη για την ασφάλεια του γιου της, πήρε την οικογένειά της και μετακόμισαν μακριά από το Λονδίνο. Ο Κορνήλιους ξαφνικά βρέθηκε να ζει σε μια γειτονιά λευκών όπου κουμάντο έκαναν ρατσιστές.

 

Ωστόσο, αντί να τους πολεμήσει, ο Κορνήλιους αποφάσισε να μοιάσει με τους ανθρώπους που τον μισούσαν. Έγιναν η οικογένειά του και τον κράτησαν ασφαλή. Σε αντάλλαγμα, ο Κορνήλιους βρέθηκε να βυθίζεται μέσα σε σε μια κουλτούρα βίας και μίσους. Αλλά καθώς η βία και ο ρατσισμός συνεχιζόταν εναντίον των άλλων μαύρων, ο Κορνήλιους ξεκίνησε να αγωνίζεται για να «παντρέψει» την πραγματική του ταυτότητα με αυτή που είχε αποκτήσει.

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ