Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter

 

 

το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Αυτές τις μέρες προσπαθείτε διαρκώς να ξεφύγετε από μια συναισθηματική κατάσταση που δημιουργήσατε μόνοι σας, με αντιφατικά αποτελέσματα. Είστε σίγουροι πως όντως έχετε ανάγκη να αποδράσετε ή απλώς σας αρέσει το κυνηγητό; Ευτυχώς, η Αφροδίτη σας ωθεί με τον τρόπο της προς τη συναισθηματική ωρίμανση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δρόμος που θα βαδίσετε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ετοιμαστείτε να θυσιάσετε ένα κομμάτι του εαυτού σας και να εγκαινιάσετε ένα άλλο, που αντιπροσωπεύει τον ενήλικο και σκεπτόμενο Κριό μέσα σας. Οι προστριβές δεν θα λείψουν στον επαγγελματικό χώρο, αλλά η ένταση θα έχει δημιουργικό χαρακτήρα, που θα σας βγάλει από την ανία των τελευταίων ημερών. Ξέρετε κι εσείς οι ίδιοι καλά ότι μέσα από τη διαφωνία γεννιούνται σπουδαία πράγματα. Μην το παίζετε, λοιπόν, θιγμένοι, κάθε φορά που η γνώμη σας δεν γίνεται δεκτή με ιαχές.

 

Ταύρος

Το σύννεφο που θόλωνε τη σκέψη σας τις προηγούμενες εβδομάδες διαλύεται και παίρνει μαζί του κάθε ψήγμα αμφιβολίας και δισταγμού. Πλέον ξέρετε καλά ποιον θέλετε (αλλά και υπό ποιες συνθήκες) και το μόνο που μένει είναι να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να τον κατακτήσετε. Καλό θα είναι να μην προτρέξετε, Ταύροι, αλλά να αφήσετε το πράγμα να κυλήσει μόνο του, μέχρι να σας δοθεί μια ικανοποιητική αφορμή για να εκδηλωθείτε. Οι Δίδυμοι είναι γενναίοι συμπαραστάτες σας αυτές τις μέρες και οι συμβουλές τους θα πιάσουν τόπο, όποιον τομέα κι αν αφορούν. Κρατήστε τους κοντά σας, αλλά αποφύγετε την ερωτική εμπλοκή, αν δεν θέλετε δράματα. Προσοχή στις κόντρες του οικογενειακού περιβάλλοντος, γιατί τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι υπέρ σας. Ο Ερμής ευνοεί την ουδετερότητα και σας προτρέπει να κρατήσετε ίσες αποστάσεις από κάθε άκρο.

Δίδυμος

Τα πάντα είναι θέμα έκφρασης και σωστού χειρισμού, Δίδυμοι. Ακόμα και οι πιο δύσκολες καταστάσεις μπορούν να διευθετηθούν με ομαλότητα, αν μπείτε στον κόπο να βρείτε το κουμπί των ανθρώπου που τις προκαλεί. Η Σελήνη ενισχύει τη διαίσθησή σας αυτές τις μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι καθόλου δεν θα δυσκολευτείτε να διαβάσετε πίσω από τις γραμμές και να αντιληφθείτε όσα δεν λέγονται ευθέως. Δώστε στους Λέοντες και τους Ζυγούς την ευκαιρία να σας αποδείξουν ότι άλλαξαν και πως αξίζουν την προσοχή σας, παρόλες τις απογοητεύσεις που σας προκάλεσαν τον προηγούμενο καιρό. Μην αποκλείετε ένα απίθανο ερωτικό σενάριο. Το πρόσφατο ιστορικό σας, σας έδειξε ότι οι λιγότερο ευνοημένες συγκυριακά περιπτώσεις είναι εκείνες που αντέχουν στις κακουχίες. Σε καλή κατάσταση τα οικονομικά σας αυτή την περίοδο, μην απλώνετε, όμως, το χέρι σας πιο πέρα απ’ όσο φτάνει.

Καρκίνος

Σαν πολύ βιάστηκαν μερικοί να σας κρίνουν και τώρα η βιασύνη τους γυρνάει σε βάρος τους. Ο Άρης σας θέλει ετοιμοπόλεμους αυτές τις μέρες κι εσείς φυσικά δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις προσταγές του. Αυτή η κατάσταση θα ‘χει τα θετικά και τα αρνητικά της - το σημαντικό όμως είναι πως θα σας βοηθήσει να απαλλαχτείτε από τη μετριοπάθεια με την οποία αντιμετωπίζατε κάποιους επικίνδυνους ανθρώπους. Κάποιες περιπτώσεις χρειάζονται σφοδρό πόλεμο για να έρθουν στα ίσα τους και τώρα πια το βλέπετε ξεκάθαρα. Ένα ερωτικό ειδύλλιο φτάνει στο τέλος του προτού καλά καλά ξεκινήσει, αλλά δεν είναι λίγα όσα αποκομίσατε από αυτό. Ξεκαθαρίστε τη στάση σας απέναντι σε όσους έχουν ακόμα απαιτήσεις από σας για να γλιτώσετε από κλάματα και ψυχολογικούς πολέμους, που στο παρελθόν έχετε ξαναδεί πολλάκις. Καλύτερα να σας σέβονται παρά να σας θεωρούν φταίχτες, Καρκίνοι.

Λέων

Γιατί, Λέοντες, κάνετε τόσο κόπο να κρατήσετε μέσα σας αυτά που αισθάνεστε, ενώ υπάρχουν τόσοι λόγοι και τόσες αφορμές να εκφραστείτε ευθέως; Έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να βάλετε στην άκρη ανόητες φοβίες και ατυχείς εμπειρίες του παρελθόντος και να βγάλετε τον εαυτό σας ασπροπρόσωπο. Ο Ήλιος φωτίζει τις ιδιαίτερες ικανότητές σας, αυτές τις μέρες, κάνοντάς τες ορατές ακόμα και στους πιο δύσπιστους. Ο ανταγωνισμός είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα, αλλά αφού δεν σας λύγισε σε άλλες, δυσκολότερες εποχές, δεν θα σας λυγίσει ούτε τώρα. Ένα πρόσωπο σας εμπιστεύεται τα μυστικά του και η οικειότητα που δημιουργείται μεταξύ σας σας κάνει να το δείτε με άλλο μάτι. Μην αφήσετε την απότομη αλλαγή των συναισθημάτων να σας τρομάξει, είστε σε θέση να διαχειριστείτε τέτοιες ερωτικές εκπλήξεις, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε.

Παρθένος

Μια μακροχρόνια συνήθεια έχει αρχίσει να σας κουράζει, Παρθένοι, κι αυτό έχει γίνει εμφανές τόσο σε σας όσο και στους γύρω σας. Η εποχή, όμως, δεν θα μπορούσε να είναι καταλληλότερη για ένα νέο ξεκίνημα μακριά από την πεπατημένη. Ο Δίας σας βοηθάει να χαράξετε νέες διαδρομές και σας φέρνει κοντά στα άτομα που έχουν τη δύναμη και τη θέληση να διαδραματίσουν τον ρόλο του καθοδηγητή στη ζωή σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις επισημάνσεις των Σκορπιών και των Υδροχόων, ακόμα κι αν οι σχέσεις σας μαζί τους δεν είναι ιδανικές. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, αυτές τις μέρες μη διστάσετε να πειραματιστείτε, διευρύνοντας το πεδίο των αντοχών και των εμπειριών σας. Δεν είναι ανάγκη να αφοσιωθείτε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή μια ορισμένη πρακτική, αρκεί να εξερευνήσετε επαρκώς τις προοπτικές που σας ανοίγονται.

Ζυγός

Η παράνοια των άλλων είναι μερικές φορές ελκυστική έως και σεξουαλικά διεγερτική, Ζυγοί, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αποτελέσει συστατικό μιας σχέσης για πολύ καιρό. Κάνατε φιλότιμες προσπάθειες να ανεχτείτε μια περίεργη κατάσταση βασισμένη σε μια αποκλίνουσα συμπεριφορά, αλλά φαίνεται πως ακόμα και οι δικές σας αντοχές έχουν όρια, με τα οποία και έρχεστε τώρα αντιμέτωποι. Η Αφροδίτη σάς δίνει το έναυσμα να ψαχτείτε αλλού ρυθμίζοντας κατάλληλα το ραντάρ σας, κι έτσι σιγά σιγά τα πράγματα στα ερωτικά σας αλλάζουν. Μην ξεχνάτε όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για μια νέα αρχή είναι η διευθέτηση κάθε παλαιάς εκκρεμότητας, ακόμα κι αν αυτό αναμένεται να σας κοστίσει σε συναισθηματικό και πρακτικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, η κατάσταση εξελίσσεται όπως είχατε προβλέψει, με τις ευθύνες σας να μεγαλώνουν και τα κέρδη να αργούν να φανούν. Κάντε υπομονή…

Σκορπιός

Μη βιάζεστε να επιλέξετε, Σκορπιοί, ειδικά αν οι δυνατότητές σας είναι πολλές και τα ενδεχόμενα ποικίλλουν. Ο ερωτικός ορίζοντας είναι πλούσιος αυτή την εβδομάδα και για πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο διάστημα σας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσετε προσεκτικά το πεδίο και να εξυπηρετήσετε το συμφέρον σας με σχετική πολυτέλεια. Η ανάγκη για δέσμευση μπορεί να είναι υπαρκτή, αλλά καλό θα είναι να σιγουρευτείτε για το τι σας περιβάλλει, προτού επενδύσετε σε έναν μόνο άνθρωπο. Η Σελήνη φέρνει εντάσεις στις διαπροσωπικές σας σχέσεις αυτές τις μέρες, και ειδικά στις σχέσεις σας με στενούς φίλους. Η επικοινωνία με τον κύκλο σας περνάει μια δοκιμαστικής περίοδο αναπροσαρμογής, επομένως τα σκαμπανεβάσματα και οι παρεξηγήσεις είναι εντελώς φυσιολογικά. Εμπιστευτείτε την κρίση των Αιγόκερων, ξέρουν τι σας λένε και γιατί σας το λένε καλύτερα απ’ όσο νομίζετε.

Τοξότης

Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ξέρετε τι είναι σωστό και τι λάθος για τους άλλους, Τοξότες. Οι εξελίξεις αυτών των ημερών σας διδάσκουν πως για όλες τις καταστάσεις (ακόμα και τις πλέον προφανείς) υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόπος σκέψης και η εμμονή σας με έναν συγκεκριμένο δεν πρόκειται να σας οδηγήσει πουθενά. Αφήστε τον κόσμο να σκεφτεί και να ενεργήσει ελεύθερος, να κάνει τα δικά του λάθη και να πληρώσει το αντίστοιχο κόστος. Δεν μπορείτε να είστε υπεύθυνοι για τα πάντα. Ο Κρόνος φέρνει θεαματική βελτίωση στα ερωτικά σας, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές σας να παρακάμψετε ένα μεγάλο πρόβλημα. Τελικά, τα πάντα είναι θέμα καλής διάθεσης και υπομονής και επιτέλους το καταλαβαίνετε. Δώστε τη βοήθειά σας σε όσους τη ζητήσουν, αλλά φροντίστε να μην ξοδευτείτε συναισθηματικά σε καταστάσεις που δεν αξίζουν.

Αιγόκερως

Το τελευταίο διάστημα μείνατε υπερβολικά πιστοί σε τυπικότητες και κανόνες που έχουν χάσει το αυθεντικό τους νόημα, Αιγόκεροι. Ήρθε η ώρα να ξεφύγετε λίγο από το αυστηρό πρόγραμμα που έχετε φτιάξει και να ανακαλύψετε εκ νέου τις κρυφές χαρές της ζωής σας. Η Αφροδίτη ευνοεί τις αυθόρμητες κινήσεις και τις απρόοπτες εξελίξεις, δίνοντάς σας μπόλικες αφορμές να αφεθείτε στην τύχη περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως. Οι Λέοντες και οι Ιχθύς είναι κατά κύριο λόγοι εκείνοι που θα κεντρίσουν το ερωτικό σας ενδιαφέρον και καλά θα κάνετε να ανταποκριθείτε στα καλέσματά τους χωρίς δισταγμό και σκεπτικισμό. Δεν είναι όλες οι καταστάσεις δεκτικές σε υπερβολική ανάλυση. Μερικά πράγματα συμφέρει να τα δεχόμαστε ακριβώς όπως έρχονται. Προσέξτε σε τι συναινείτε στο επαγγελματικό πεδίο, γιατί υπάρχουν πολλοί που θα αναζητήσουν σύντομα αποδιοπομπαίους τράγους για τα δικά τους σφάλματα.

 

Υδροχόος

Μην εξοπλίζεστε με τόσο βαριά αμυντικά μέσα, Υδροχόοι, γιατί μπορεί μεν να προστατεύεστε, αλλά, από την άλλη, εμποδίζετε τον κόσμο να σας πλησιάσει και να νιώσει άνετα μαζί σας. Οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην ψυχολογία σας, αλλά κάπου εδώ πρέπει να αρχίσετε να τις ξεπερνάτε και να καλλιεργείτε το έδαφος για νέες σχέσεις. Ο Άρης σας προκαλεί αυτές τις μέρες να έρθετε αντιμέτωποι με τους φόβους σας και να τους καταπολεμήσετε δυναμικά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει περίπτωση να τους εξαλείψετε ολοσχερώς. Είναι σημαντικό να εγκαταλείψετε την παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζατε αρκετές μόνιμες καταστάσεις της ζωής σας και να εγκαινιάσετε μια πιο αποφασιστική στάση εναντίον τους. Μια αναποδιά στον τομέα των επαγγελματικών θα σας πάει αρκετά βήματα πίσω, αλλά η μάχη δεν θα κριθεί από μια ατυχή στιγμή.

Ιχθύς

Ο εαυτός σας είναι πιο ανθεκτικός απ’ ό,τι νομίζετε, Ιχθύες. Μη φοβάστε να τον πιέσετε λίγο παραπάνω, όταν το αποτέλεσμα της πίεσης αναμένεται ευεργετικό. Δεν είστε φτιαγμένοι από ζάχαρη, δώστε μια ευκαιρία στις εσωτερικές σας δυνάμεις να αναδειχτούν και να δώσουν στα πράγματα την τροπή που θέλετε. Η Αφροδίτη δίνει ισχυρή ώθηση στα ερωτικά σας αυτή την εβδομάδα, επιταχύνοντας μια κατάσταση, που αν και ευχάριστη, είχε μείνει για πολύ καιρό σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης. Ο πάγος σπάει επιτέλους και πλέον μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω, χωρίς να ανησυχείτε για θέματα οικειότητας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε στα οικονομικά σας τώρα, γιατί η χαλαρότητα και η άνεση που προσπαθούν μερικοί να σας πλασάρουν δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τα όριά σας, μην επηρεάζεστε λοιπόν από αμφιλεγόμενες διαβεβαιώσεις άσχετων προσώπων.

το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ