ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter

 

το καθημερινό STARFAX

Kριός

Αυτή την εβδομάδα η αισιοδοξία που σας εμφυσά ο Δίας είναι το ισχυρότερο όπλο σας απέναντι σε κάθε αντιξοότητα, πρακτικής ή συναισθηματικής φύσης. Δεν έχει σημασία αν στα ερωτικά σας οι ισορροπίες δεν είναι αυτές που επιθυμείτε. Το ουσιώδες είναι ότι επιτέλους αποβάλλετε την ηττοπάθεια που σας χαρακτήριζε μέχρι πρότινος και αφοσιώνεστε με πάθος σε έναν σκοπό, αδιαφορώντας για το αν οι πιθανότητες είναι υπέρ ή εναντίον σας. Η επιρροή που ασκούσε πάνω σας ένας συγκεκριμένος Σκορπιός ελαττώνεται σημαντικά και το γεγονός αυτό σας δίνει την ώθηση που είχατε ανάγκη για να ψαχτείτε σε νέα μονοπάτια. Μην ξεχνάτε ότι τα κενά που δεν γέμισαν μετά από χρόνια προσπάθειας μπορούν να γεμίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν καταφέρετε να βρεθείτε δίπλα στα κατάλληλα άτομα γι’ αυτόν το σκοπό. Θετική η πορεία των οικονομικών σας: επιτέλους, λαμβάνετε ένα μεγάλο ποσό που σας όφειλαν.

Ταύρος

Τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα, Ταύροι, γι’ αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να μοιράζετε τελεσίγραφα από ’δω κι από ’κει, όταν ο κόσμος αρνείται να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δίνετε. Αυτές τις μέρες μαθαίνετε επιτέλους ότι ο δρόμος που υποδεικνύει ένα ουδέτερο πρόσωπο είναι συχνά πολύ καλύτερος και πιο άνετος από αυτόν που ενδεχομένως σκοπεύατε να βαδίσετε. Αποδεχτείτε τη θετική επίδραση των άλλων στη ζωή σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μαζί με αυτή θα πρέπει να βιώσετε και τις δυσάρεστες πτυχές της σχέσης που θα δημιουργήσετε. Οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι ενσαρκώνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σας τώρα και πέρα από τις διάφορες θέσεις που καταλαμβάνουν στην καθημερινότητά σας, συγκρούονται σφόδρα για να σας κατακτήσουν ερωτικά. Ζυγίστε προσεκτικά την κάθε σας επιλογή και ακολουθήστε το ένστικτο πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τη λογική.

Δίδυμος

Ο Πλούτωνας διευρύνει το πλαίσιο των επαγγελματικών σας σχέσεων αυτή την εβδομάδα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εξελιχθείτε και να ξεπεράσετε το τέλμα στο οποίο βρισκόσασταν για καιρό. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως σας συμφέρει να λέτε ναι σε κάθε πρόταση που πέφτει στο τραπέζι και σε κάθε προοπτική που ανοίγεται μπροστά σας. Έχετε κάνει παρόμοιο λάθος στο παρελθόν και η εμπειρία πρέπει να σας έχει διδάξει ότι η βιασύνη δεν αποτελεί καλό σύμβουλο. Ευτυχώς, αυτές τις μέρες περιβάλλεστε από τα άτομα εκείνα που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα να σας καθοδηγούν σωστά και να σας δίνουν τα ερεθίσματα που χρειάζεστε για να μη μένετε στάσιμοι. Προσοχή στις ερωτικές σας σχέσεις με τους Σκορπιούς, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’ ό,τι φαίνονται και οι συναισθηματικές παγίδες δεν ανιχνεύονται εύκολα.

Καρκίνος

Το βασικό σας μέλημα αυτή την εβδομάδα είναι να βρείτε έναν καινούργιο τρόπο διασφάλισης της ψυχικής σας ισορροπίας, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, οι καινούργιες συνθήκες δεν σας αφήνουν σε ησυχία. Μην ψάχνετε για απαντήσεις σε άλλους, εστιάστε στις δικές σας ανάγκες και στις προσταγές του ενστίκτου σας. Ο Δίας σας δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε κι αυτός σίγουρα δεν έχει σχέση με παλιούς έρωτες και φλερτ που δεν ευοδώθηκαν. Με τη βοήθεια των Ιχθύων καταφέρνετε να εγκαινιάσετε μια νέα εποχή στα ερωτικά σας, όπου η ποιότητα παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο από την ποσότητα. Καθώς τα αισθηματικά σας εξελίσσονται ομαλά, θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη επιμέλεια στα επαγγελματικά σας, γιατί ο ανταγωνισμός ανεβαίνει σε νέα επίπεδα και τα περιθώριά σας στενεύουν αρκετά. Δείξτε το σκληρό σας πρόσωπο, ανεξάρτητα από το ποιον έχετε μπροστά σας.

Λέων

Μια ζωή ακούτε ότι δεν πρέπει να βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα και ότι οι άνθρωποι θέλουν τον χρόνο τους, αλλά η αλήθεια είναι πως μερικές φορές η πρώτη εντύπωση είναι και η σωστή εντύπωση. Η κατάληξη μιας ερωτικής ιστορίας επιβεβαιώνει τη γνώμη που είχατε σχηματίσει πριν εξελιχθούν όλα της τα κεφάλαια, γεγονός που λέει πολλά για τη διαίσθησή σας. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, ο Δίας δίνει μεγάλη βαρύτητα στο ένστικτό σας, το οποίο αναμένεται να βάλει πολλές φορές τα γυαλιά στη λογική και τα δεδομένα. Ένα πρόσωπο από τη δουλειά θα σας πλησιάσει με κίνητρα άσχετα από την επαγγελματική σας σχέση κι αυτό ενδεχομένως να προκαλέσει αμηχανία στις μεταξύ σας επαφές. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά της κατάστασης και μη σπεύσετε να υπακούσετε στις συμβουλές φίλων και γνωστών. Τα πάντα είναι θέμα χειρισμού.

Παρθένος

Η κίνηση της Σελήνης σάς φέρνει για μια ακόμη φορά κοντά σε ένα πρόσωπο που απομακρύνθηκε από σας λόγω της έντονης συναισθηματικής του φόρτισης. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει πια για να εγκαινιάσετε μια νέα εποχή στις σχέσεις σας, αλλά είναι μεγάλο το ζόρι που θα πρέπει να τραβήξετε για να μην κοιτάξετε πίσω. Φερθείτε με ψυχραιμία και δώστε χρόνο στη μεταξύ οικειότητα σας να επανέλθει με νέους όρους και φυσιολογικούς ρυθμούς. Στα επαγγελματικά σας προμηνύονται αλλαγές, για τις οποίες υποσυνείδητα προετοιμαζόσασταν εδώ και καιρό. Ο θετικός ή αρνητικός χαρακτήρας τους θα κριθεί στην πορεία, γι’ αυτό αφήστε τις δυσοίωνες προφητείες για άλλη φορά. Οι Σκορπιοί αποτελούν δυνατό σύμμαχο αυτή την εβδομάδα, όμως δεν θα είναι έξυπνη κίνηση να τους αποκαλύψετε τη δύναμη που έχουν πάνω σας. Κάποια πράγματα είναι καλύτερο για όλους να μένουν κρυφά.

Ζυγός

Οι ολοένα αυξανόμενες δυνάμεις σας (σε πρακτικό και ψυχολογικό επίπεδο) δεν πρέπει να σας δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είστε υπεύθυνοι για τις ελλείψεις και τα σφάλματα των άλλων, Ζυγοί. Αυτές τις μέρες καταφέρνετε μετά από πολύ καιρό να λύσετε μια πλειάδα προσωπικών σας προβλημάτων, η ξαφνική απουσία των οποίων θα σας προσφέρει πρωτόγνωρη χαλάρωση και ηρεμία. Μην πέσετε στην παγίδα του Ερμή, που σας θέλει διαρκώς στο πόδι, να ψάχνετε εκκρεμότητες κι εντάσεις για να χωθείτε. Ο καθένας είναι αρμόδιος για τη ζωή του κι εσείς δεν χρωστάτε τίποτα σε κανέναν. Δώστε παραπάνω χρόνο στην παραμελημένη ερωτική σας ζωή κι εξερευνήστε τα νέα σενάρια που γεννιούνται τώρα στον αισθηματικό τομέα. Η δέσμευση δεν είναι αυτοσκοπός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενδώσετε σ’ αυτή, αν δεν αισθάνεστε έτοιμοι για τις θυσίες που απαιτεί.

Σκορπιός

Η παρέα ενός προσώπου που έχει συνδεθεί σχεδόν αναπόσπαστα με την προσωπική σας ζωή έχει σταματήσει να σας προσφέρει ό,τι σας πρόσφερε παλιά. Οι τύψεις είναι μια φυσιολογική συνέπεια αυτής της κατάστασης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα συναισθήματα και οι ανάγκες μας μεταβάλλονται, χωρίς να ζητήσουν την άδειά μας. Με λίγα λόγια, ξεπεράστε την ανατροπή των δεδομένων σας και ανταποκριθείτε στις νέες περιστάσεις με ρεαλισμό. Η Αφροδίτη φέρνει ανανέωση στα ερωτικά σας, διαφοροποιώντας σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τις σχέσεις γενικά. Αν η ελεύθερη και χαλαρή ερωτική ζωή δεν σας λέει πια και πολλά, μη διστάσετε να διεκδικήσετε κάτι αποκλειστικό, κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Η γενναιότητά σας στον συγκεκριμένο τομέα θα καθορίσει τη μετέπειτα ευτυχία και ψυχική σας ισορροπία. Αποφύγετε όσο μπορείτε τους Ιχθύς, η χημεία σας είναι καταστροφική αυτές τις μέρες.

Τοξότης

Τοξότες, δεν είναι απλώς ότι ζητάτε υπερβολικά πολλά από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι ότι το πρόσωπο αδυνατεί να σας τα δώσει. Η θέση του Άρη καθιστά αναπόφευκτες τις διαπροσωπικές συγκρούσεις, κυρίως στον ερωτικό τομέα, αλλά και οι γενικότερες συνθήκες δεν βοηθούν την κατάσταση. Έχει φτάσει η στιγμή να δείτε με αντικειμενικότητα τα πράγματα και να αποσυρθείτε με γενναιότητα από έναν δεσμό που δεν σας προσφέρει αυτά που έχετε ανάγκη. Οι μεγάλες αποφάσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στον χώρο των επαγγελματικών καλείστε να παίξετε τον ρόλο του κακού και να γίνετε αυστηροί με εύθραυστα και αδύναμα άτομα. Δείτε την περίσταση αυτή ως πρόκληση και δοκιμάστε τις δυνάμεις σας, αποφεύγοντας όμως να υποπέσετε σε σαδιστικές ενέργειες. Οι Καρκίνοι και οι Λέοντες έχουν πολλά να σας δώσουν αυτές τις μέρες, καλά θα κάνετε να τους έχετε από κοντά.

Αιγόκερως

Οι επαγγελματικοί σας ρυθμοί επιτέλους καταλαγιάζουν και σας δίνεται η ευκαιρία να εμβαθύνετε σε άλλους τομείς, πέρα από τον αμιγώς εργασιακό. Ο τρόπος με τον οποίο θα διαιρέσετε τον χρόνο σας παίζει κομβικό ρόλο αυτές τις μέρες, καθώς τα περισσότερα πρόσωπα του κύκλου σας θα διεκδικήσουν ένα κομμάτι από την «πίτα». Φερθείτε έξυπνα και μην ανοίξετε άλλα μέτωπα (υπάρχουν ήδη αρκετά). Ο Πλούτωνας σας γλιτώνει από μια άβολη υποχρέωση, δίνοντάς σας την ευκαιρία να διορθώσετε ένα σφάλμα με ανώδυνο κι εύκολο τρόπο. Πείτε ναι σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά μην αναλωθείτε στην κοσμική βαβούρα που πάντα αντιπαθούσατε, γιατί μόνο δυσάρεστες συναντήσεις μπορεί να σας αποφέρει. Τα ερωτικά σας παίρνουν περίεργη τροπή τώρα, με το ένα και μοναδικό αντικείμενο του πόθου σας να διεκδικεί περισσότερο έδαφος, χωρίς να σας αφήνει το περιθώριο να το σκεφτείτε.

Υδροχόος

Αυτό που χρειάζεστε τώρα, Υδροχόοι, δεν είναι γνωριμίες, φλερτ και εντυπωσιακές κινήσεις. Είναι χρόνος και απόσταση. Για ένα μεγάλο διάστημα οι εξελίξεις των ερωτικών σας ήταν αδιάκοπες και έντονες, με αποτέλεσμα να μη σας αφήνουν χρόνο να χωνέψετε φυσιολογικά την πραγματικότητα. Ο Κρόνος σας δίνει τώρα την ευκαιρία να αποστασιοποιηθείτε από την τρέχουσα κατάσταση και να την αναλύσετε με ψυχραιμία. Μερικές από τις επιλογές σας μπορεί να σας φανούν τρελές, αλλά το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψετε δριμύτεροι και με πλήρη γνώση του τι χρειάζεστε (αλλά και πώς το χρειάζεστε). Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα αναφορικά με τα επαγγελματικά σας, γιατί οι ανώτεροί σας σχεδιάζουν αλλαγές που θα ανατρέψουν κάθε πρόβλεψη, θετική ή αρνητική. Ο ανταγωνισμός σας ευνοεί και σας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα στη διεκδίκηση αυτών που δικαιούστε. Προσοχή στους παραπλανητικούς έρωτες.

Ιχθύς

Τα συναισθήματά σας για έναν απαγορευμένο καρπό μπορεί να μην έχουν κοπάσει ακόμα, αλλά η σοφότερη κίνηση είναι να τα μεταμφιέσετε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια. Είστε αρκετά έξυπνοι για να γνωρίζετε τι σας κάνει καλό και τι όχι, Ιχθύς, και θα πρέπει να απομακρυνθείτε από κάθε αρνητική επιρροή, όσο μεγάλο κι αν είναι το αρχικό ψυχολογικό σοκ. Η Αφροδίτη σας φέρνει αντιμέτωπους (για μια ακόμα φορά) με έναν έρωτα από τα παλιά, ο οποίος δεν σταματά να εμφανίζεται υπό διάφορες μορφές. Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις που έχετε πάρει γι’ αυτό το πρόσωπο, λοιπόν, θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι το κάρμα δεν είναι κάτι που ανατρέπεται εύκολα. Αν ένα άτομο συνεχίζει να ξεπηδάει με απροσδόκητους ρυθμούς στη ζωή σας, το πιο συνετό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να το κρατήσετε σε αυτήν με τον πιο συμφέροντα τρόπο.

το καθημερινό STARFAX

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ