Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter

 

Κριός

Η κατάσταση των ερωτικών σας έχει φτάσει σε οριακό σημείο και οι κινήσεις που θα κάνετε αυτή την εβδομάδα θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των πραγμάτων. Ο Δίας σας βοηθάει να δείτε τα συναισθήματά σας με αντικειμενικότητα και να τα συγκρίνετε με πράξεις και προσδοκίες. Πάρτε τις αποφάσεις σας όσο ακόμα μπορείτε, Κριοί, γιατί η αναβολή μόνο αχρείαστες εκρήξεις θα προκαλέσει. Αυτές τις μέρες θα έρθετε πιο κοντά με ένα πρόσωπο από τα παλιά, που κουβαλώντας νέες εμπειρίες έχει να σας διδάξει πολλά. Τελικά, καμία πόρτα δεν πρέπει να κλείνει οριστικά, όταν υπάρχουν τόσοι λόγοι και τόσες αφορμές για ν’ ανοίξει πάλι. Προσοχή στην προσέγγιση που επιχειρούν οι Αιγόκεροι και οι Υδροχόοι, γιατί δεν θα γίνει με τους ειρηνικούς όρους που έχετε στο μυαλό σας. Ο καθένας επιλέγει διαφορετική στρατηγική και δεν ζητάει την άδειά μας.

Ταύρος

Αρχίστε να αναγνωρίζετε και να αποδέχεστε περισσότερες ευθύνες στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε στη συνέχεια να διεκδικήσετε μερίδιο επιτυχίας και ευτυχίας. Οι φίλοι μας μπορούν να γίνουν πολύ σκληροί, όταν μας βλέπουν να απέχουμε συνειδητά απ’ ό,τι, υποτίθεται, μας αφορά όλους. Δεν είναι καλή στιγμή να κάνετε μεγάλες κινήσεις στα οικονομικά σας, Ταύροι, γιατί οι ανάγκες που θα προκύψουν αυτές τις μέρες θα υπερβούν την πολυτέλεια και τη ματαιοδοξία σας. Κάντε κράτει, λοιπόν, και θα ανταμειφθείτε εν καιρώ. Στα ερωτικά, η Αφροδίτη σας παροτρύνει να δείτε πέρα από το αυστηρό πλαίσιο της δέσμευσης και να θυμηθείτε τους λόγους που επιλέξατε να βρεθείτε στη θέση που βρίσκεστε σήμερα. Μη βιαστείτε να διεκδικήσετε κάτι διαφορετικό, χρειάζεστε ένα απλό ταρακούνημα για να εκτιμήσετε αυτό που ήδη έχετε.

Δίδυμος

Η ειλικρίνειά σας αλλά και ο ωμός τρόπος με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα έχουν δημιουργήσει μια στρατιά εχθρών που δεν θα διστάσουν να σας επιτεθούν με σφοδρό τρόπο. Προετοιμαστείτε για τις συγκρούσεις αυτής της εβδομάδας, μένοντας πιστοί στις αποφάσεις και τις ιδέες σας και βασιζόμενοι στα πρόσωπα που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους. Οι αλλαγές που φέρνει ο Ερμής στα επαγγελματικά σας θα γίνουν αντιληπτές περισσότερο σε συναισθηματικό παρά σε πρακτικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσετε να τις διαχειριστείτε με μια σχετική ευκολία. Μη δημιουργήσετε προβλήματα κι εντάσεις χωρίς λόγο, οι εξελίξεις άλλωστε κυλάνε με αρκετά ευνοϊκό για τα συμφέροντά σας τρόπο. Ένα οικογενειακό ζήτημα θα φέρει στο προσκήνιο μια άλυτη παρεξήγηση απ’ τα παλιά και η θέση σας ως προς την αντιμετώπισή της θα είναι εξαιρετικά λεπτή. Φερθείτε ψύχραιμα ό,τι κι αν γίνει.

Καρκίνος

Ο σεβασμός είναι ένας θεμελιώδης παράγοντας των διαπροσωπικών σας σχέσεων, που αυτή την εβδομάδα θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί πίσω από την πλάτη σας και ακόμη περισσότερα θα λεχθούν μελλοντικά, αν συνεχίσετε να αγνοείτε κάποιες καταστάσεις, ήρθε η ώρα να μιλήσετε ευθέως για ό,τι σας προβληματίζει. Διαχειριστείτε μακροχρόνιες σχέσεις (ερωτικές και φιλικές) με ειλικρίνεια, γιατί, αν μη τι άλλο, χρωστάτε και στον εαυτό σας αλλά και στους άλλους μια δίκαιη στάση απέναντι στο θέμα.

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά, η Αφροδίτη διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για να αποσυρθείτε κατά κάποιο τρόπο από την έντονη και συνεχή δράση και να δουλέψετε περισσότερο παρασκηνιακά. Έχετε ανάγκη από ηρεμία και χαλάρωση και αυτές τις μέρες μπορείτε πραγματικά να διεκδικήσετε την ψυχική ισορροπία που καιρό τώρα αποζητούσατε. Έντονο το ερωτικό φλερτ αυτή την εβδομάδα, ειδικά με Υδροχόους και Ταύρους.

Λέων

Τα πράγματα στα ερωτικά σας παίρνουν μια εντελώς απρόσμενη τροπή, Λέοντες, και βρίσκεστε εν μέσω μιας ρευστής κατάστασης που δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε. Ψυχραιμία! Η ήρεμη ματιά είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε προς τα πού πρέπει να στραφείτε.

Η Αφροδίτη σας δίνει τα απαραίτητα όπλα για να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας, αλλά η έφοδος νέων προσώπων (που δεν προσκαλέσατε ποτέ) στη ζωή σας δυσχεραίνει την κατάσταση. Είστε σίγουροι πως τα άτομα που σας περιβάλλουν δεν επηρεάζουν αρνητικά τη σχέση σας; Δοκιμάστε να κάνετε ένα ξεσκαρτάρισμα στον κύκλο σας και θα ευνοηθείτε σε πολλά επίπεδα. Η δουλειά σας, επιτέλους, αρχίζει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας μετά από πολλές απογοητεύσεις, αλλά τώρα είναι που πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας για να εντυπωσιάσετε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μην επαναπαυθείτε, όσο μεγάλα κι αν είναι τα σημάδια της επιτυχίας.

Παρθένος

Αυτή την εβδομάδα οι ισορροπίες των διαπροσωπικών σας σχέσεων αντιστρέφονται, πράγμα που δεν είναι απαραίτητα κακό. Σας δίνεται η δυνατότητα να βιώσετε μερικά συναισθήματα υπό διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις και να επανεκτιμήσετε καταστάσεις και περιστατικά, βλέποντάς τα από άλλο πρίσμα. Ο Κρόνος διευρύνει τον κοινωνικό σας κύκλο και σας εκθέτει σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών, χωρίς να σας δεσμεύει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Κάντε το κομμάτι σας, Παρθένοι, ψαχτείτε όσο το έχετε ανάγκη, αλλά θα δείτε ότι με το πέρας των ημερών θα εκτιμήσετε διπλά όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά για νέες επαγγελματικές ευκαιρίες αυτή την εβδομάδα, γιατί κάτι έρχεται προς το μέρος σας, χωρίς αναγκαστικά να είναι αυτό που περιμένετε. Πείτε ναι στο διαφορετικό και μη βιαστείτε να σχηματίσετε άποψη.

Ζυγός

Η πλανητική συγκυρία σας φέρνει αντιμέτωπους με τις ανάγκες των άλλων, η εκπλήρωση των οποίων δεν είναι εύκολη δουλειά. Μη θεωρείτε τον εαυτό σας υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του καθενός, Ζυγοί. Το ζητούμενο είναι να ανταποδώσετε τις ευεργεσίες των προσώπων που πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για σας και όχι να ρίξετε τον εαυτό σας, απλώς και μόνο για να μην σας πουν κακούς. Η Αφροδίτη σας δίνει ένα γερό μάθημα στα ερωτικά αυτή την εβδομάδα, αποδεικνύοντάς σας έμπρακτα ότι η εμπιστοσύνη δεν είναι μια απόφαση αλλά μια δύσκολη κατάκτηση. Δοκιμάστε ξανά και ξανά τις αντοχές εκείνου που σας τάζει τα’ αστέρια τώρα και αφήστε τον χρόνο να δείξει κατά πόσο τα μεγάλα λόγια του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ομαλά κυλάνε τα επαγγελματικά σας αυτές τις μέρες, χωρίς περιττές εντάσεις και υπόγειες εξελίξεις. Έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας.

Σκορπιός

Ο Ερμής σας γυρνάει με τον τρόπο του σε μια παλιά ερωτική ιστορία, δίνοντάς σας ακόμα μια ευκαιρία να πετύχετε αυτό που είχατε αρχικά στο μυαλό σας. Μόνο εσείς θα αποφασίσετε πότε πρέπει να βάλετε τελεία σε μια σχέση, γιατί οι προσωπικές σας αντοχές και συναισθηματικές διακυμάνσεις δεν είναι γνωστές σε κανέναν άλλο. Πολεμήστε γι’ αυτό που έχετε ανάγκη, αλλά έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για ενδεχόμενες παρεμβολές Ζυγών και Τοξοτών. Δεν βλέπουν όλοι με καλό μάτι την ερωτική σας επιτυχία - υπάρχει κόσμος που είτε έχει πληγωθεί από την απόρριψη που του επιφυλάξατε, είτε στοχεύει στο ίδιο πρόσωπο μ’ εσάς. Στον τομέα της οικογένειας, καλά θα κάνετε να δείξετε κατανόηση απέναντι στα πρόσωπα που για διάφορους λόγους περνάνε δύσκολα αλλά και αποφασιστικότητα, όταν βλέπετε πως οι πράξεις άλλων αναμένεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σ’ εσάς.

Τοξότης

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δείτε αν όλα όσα περάσατε για να χτίσετε μια δυνατή σχέση έπιασαν τόπο. Καμιά φορά, Τοξότες, οι οριακές καταστάσεις είναι εκείνες που μέσα από την ταραχή που προκαλούν βγάζουν στην επιφάνεια αυτό που φοβόμαστε να εξετάσουμε, είτε είναι καλό, είτε κακό. Οπλιστείτε με θάρρος κι ετοιμαστείτε να έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Η Αφροδίτη αυτή την εβδομάδα φανερώνει τις εναλλακτικές σας λύσεις στον έρωτα, όχι τόσο παροτρύνοντάς σας να πράξετε κάπως, όσο διαφωτίζοντάς σας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές σας. Ανεξάρτητα από το αν σκοπεύετε να μείνετε στάσιμοι ή να επαναστατήσετε, είναι καλό να έχετε μια αντικειμενική και απαλλαγμένη από συναισθηματισμούς γνώμη για το πού ακριβώς βρίσκεστε στον χάρτη. Επενδύστε σε μια επαγγελματική ανατροπή τώρα, γιατί -πιστέψτε με- σας συμφέρει να παρασυρθείτε απ’ το επερχόμενο κύμα.

Αιγόκερως

Πριν ξεκινήσετε μια νέα ερωτική ιστορία, βεβαιωθείτε ότι έχετε τελειώσει οριστικά με την προηγούμενη. Η πλανητική συγκυρία δεν ευνοεί το διπλό ταμπλό, Αιγόκεροι, και το προσωπικό σας ιστορικό έχει δείξει ότι λειτουργείτε καλύτερα όταν είστε αφοσιωμένοι σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Η επαφή σας με Καρκίνους και Διδύμους θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην πνευματική σας ανάπτυξη, καθώς, επιτέλους, βρίσκετε τα άτομα εκείνα που είναι ικανά να σας ανοίξουν την πόρτα σε κάτι διαφορετικό, με τον κατάλληλο τρόπο. Μην απομακρύνεστε από αυτούς που σας αγαπάνε, η προβληματική επικοινωνία -παρά τις μεγάλες της διαστάσεις- είναι πρόσκαιρο πρόβλημα. Κάντε υπομονή και τα συναισθηματικά κενά θα συμπληρωθούν ευκολότερα απ’ ό,τι νομίζετε. Ο Κρόνος φέρνει θετικές αλλαγές στα επαγγελματικά σας αυτή την εβδομάδα, τις οποίες θα αφομοιώσετε ιδανικά μόνο αν παραιτηθείτε από την προσπάθεια να τις ελέγξετε.

Υδροχόος

Αυτές τις μέρες εγκαινιάζετε μια ολοκαίνουργια πραγματικότητα, θέτοντας νέα όρια και διαφορετικές αρχές στις στενές διαπροσωπικές σας σχέσεις. Με την πάροδο των ετών συναισθήματα και απόψεις παρεξηγήθηκαν και φτάσατε σε ένα σημείο πλήρους δυσαρέσκειας, χωρίς καν να έχετε την άνεση να εκφράσετε τη δυσφορία σας. Επιτέλους, χάρη στο έναυσμα που δίνει η Αφροδίτη, η ειλικρίνεια και η καθαρότητα επαναπροσδιορίζουν τις επαφές σας με τα άτομα που αγαπάτε. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η εβδομάδα σας επιφυλάσσει μια ανατροπή, καθώς ο κυνηγός αναμένεται μετατραπεί σε θήραμα προς μεγάλη σας ικανοποίηση. Το άδικο καθεστώς που είχε διαμορφωθεί αλλάζει μορφή και πλέον τα πράγματα κυλάνε με ευνοϊκό για το συμφέρον (και τον πληγωμένο σας εγωισμό) τρόπο. Τελικά, το κόλπο της αδιαφορίας πιάνει πάντα, Υδροχόοι, αρκεί να ξέρετε πότε να το βάζετε μπρος και πότε να το σταματάτε.

Ιχθύς

Τον τελευταίο καιρό έχετε την τάση να ποντάρετε υπερβολικά στο φιλότιμο των ανθρώπων γύρω σας, ακόμα κι αν πολλοί από αυτούς σας έχουν δώσει άπειρους λόγους και αφορμές για το αντίθετο. Ο Δίας αυτή την εβδομάδα σας συνεφέρει, οδηγώντας σας σε άμεση και αφοπλιστική επαφή με την πραγματικότητα. Ο κόσμος δεν είναι όσο αγνός θέλατε να πιστεύετε και επιτέλους το καταλαβαίνετε. Δώστε έμφαση σε έργα και όχι σε αβέβαιες υποσχέσεις, τόσο στον τομέα των επαγγελματικών όσο και των αισθηματικών. Όσοι θέλουν να μένουν στα λόγια και στις κινήσεις εντυπωσιασμού, είναι ελεύθεροι να το κάνουν, αλλά πρέπει να έχουν πολύ περιορισμένη επιρροή στα συναισθήματα και στη συνείδησή σας. Μια αποδυναμωμένη φιλία παίρνει ξανά τα πάνω της και σας αναπτερώνει το ηθικό, χωρίς να έχετε καμία τέτοια προσδοκία. Προσοχή στις επαγγελματικές σας επαφές με Αιγόκερους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ