ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

*Δείτε επίσης: Το καθημερινό STARFAX!

 

Κριός

Η υπομονή είναι ο βασικός τομέας στον οποίο θα δοκιμαστείτε αυτές τις μέρες, Κριοί. Είναι λάθος να περιμένετε από τους άλλους (όποιοι κι αν είναι αυτοί) να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας κατά τον τρόπο και τον χρόνο που ορίζετε εσείς. Ο καθένας κινείται με τους ρυθμούς του και ήρθε η ώρα να κατανοήσετε και να αποδεχτείτε αυτή την αλήθεια. Στα ερωτικά, η Αφροδίτη σας καλεί να κάνετε μια υπέρβαση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά σας αλλά και στον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.

Μην αγχώνεστε, όμως, οι πραγματικές μεταβολές του χαρακτήρα μας επέρχονται φυσικά και όχι επειδή κάποιος προσπαθεί να μας τις επιβάλει. Αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις στα επαγγελματικά, γιατί οι συνέπειες είναι εντελώς απρόβλεπτες και μπορούν αρκετά συχνά να σας φέρουν προ τετελεσμένου γεγονότος.

 

Ταύρος

Η Σελήνη σας δίνει το έναυσμα να ξεκινήσετε μια βαθιά ψυχολογική ενδοσκόπηση, όχι μόνο για να ερευνήσετε όσα πήγαν στραβά αλλά και για να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας και τις προοπτικές του. Αυτές τις μέρες η κοινωνική σας ζωή δεν είναι προτεραιότητα, γι’ αυτό και δεν χάνετε κάτι, αν περιορίσετε τις εξόδους και τις περιττές φιλικές επαφές. Εστιάστε στα πολύ προσωπικά σας ζητήματα και θα δείτε πως με την αύξηση της αυτογνωσίας σας θα επιστρέψετε δριμύτεροιστο παιχνίδι.

Στα ερωτικά, η μπάλα βρίσκεται στην άλλη πλευρά και καλά θα κάνετε να μη φανείτε διεκδικητικοί τώρα. Αφήστε αυτόν που ενδιαφέρεται να ζυγίσει τα δεδομένα του και δώστε του ένα ορισμένο χρονικό περιθώριο να σας προσεγγίσει όπως αυτός νομίζει. Η υπομονή, ωστόσο, δεν είναι ανεξάντλητη, πράγμα που σημαίνει ότι την αντοχή και την ανοχή σας θα τις οριοθετήσετε μόνο εσείς και κανείς άλλος.

 

Δίδυμος

Τον τελευταίο καιρό, τα δρώμενα της ερωτικής σας ζωής σας έχουν ρίξει ψυχολογικά, κυρίως επειδή δεν ήταν αυτό που περιμένατε. Οι προσδοκίες σας ήταν υψηλές, τα δεδομένα απογοητευτικά και όλο αυτό δεν ήθελε πολύ για να σας γυρίσει αρκετά πίσω. Τα πράγματα, όμως, τώρα αλλάζουν, Δίδυμοι κι εσείς οφείλετε να ακολουθήσετε τη νέα πλανητική συγκυρία.

Η Αφροδίτη σας φέρνει πιο κοντά με ένα άτομο του ευρύτερου κύκλου σας και αρχίζετε σιγά-σιγά να βλέπετε σε αυτό ορισμένα χαρακτηριστικά που μέχρι πρότινος δεν είχατε καν φανταστεί. Αγκαλιάστε αυτή την αλλαγή κλίματος και μη βλέπετε με καχυποψία τις προθέσεις αυτού του ατόμου, όσο ανεξερεύνητες κι αν είναι ακόμα. Οι συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα τα νέα επαγγελματικά πλάνα, ακόμα κι αν προς το παρόν δεν είναι πραγματοποιήσιμα. Βάλτε τους στόχους σας σε μια σειρά και περιμένετε το κατάλληλο σημάδι για να ξεκινήσετε να τα υλοποιείτε.

 

Καρκίνος

Ο κόσμος μοιάζει να σας λατρεύει σαν θεούς αυτή την εβδομάδα, Καρκίνοι, μια και η γενικότερη παρουσία και στάση σας πάνω στα πράγματα εμπνέει θαυμασμό και σεβασμό. Η Σελήνη σας φωτίζει με αυτό τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο, αλλά από την άλλη σας γεμίζει με τεράστια ευθύνη, αφού δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα σπεύσουν να σας συμβουλευτούν, νομίζοντας ότι έχετε απαντήσεις για ό,τι τους απασχολεί. Δώστε όση βοήθεια μπορείτε, αλλά μην αναλάβετε αχρείαστα βάρη για λογαριασμό άλλων (πράγμα που πολλάκις έχετε πράξει στο παρελθόν).

Μια επαγγελματική ατυχία θα πάει τα σχέδιά σας αρκετά πίσω, αλλά αυτή η αφορμή θα σας δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσετε μερικές καταστάσεις και επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις σας με ορισμένα πρόσωπα από τη δουλειά. Μην εμπιστεύεστε απόλυτα τα μάτια σας τώρα, γιατί θα πέσετε θύματα της πρώτης εντύπωσης που σχηματίζουν.

 

Λέων

Οι περιστάσεις απαιτούν αύξηση της αυτοπειθαρχίας σας, Λέοντες, και αυτό θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο μέλημά σας τώρα. Μην παρασύρεστε από πρόσωπα και καταστάσεις που θα σας προσφέρουν μόνο πρόσκαιρη ευχαρίστηση, συγκεντρωθείτε στον βασικό σας στόχο (ειδικά αν αυτός έχει να κάνει με τα επαγγελματικά σας) και μη σηκώσετε κεφάλι μέχρι να τον εκπληρώσετε.

Η ορμητικότητα του Δία θα σας κάνει να ξεχάσετε τις δυσάρεστες αναμνήσεις που σας ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο καιρό, βοηθώντας σας παράλληλα να προχωρήσετε, ακόμα κι αν δεν έχουν επουλωθεί όλα τα τραύματα. Είναι σημαντικό, άλλωστε, προτού αφήσετε το παρελθόν πίσω, να πάρετε απόφαση ότι δεν θέλετε να ζείτε με σκιές και φαντάσματα. Προσοχή στις επαφές σας με τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους, γιατί εγκυμονούν περισσότερες εκπλήξεις απ’ ό,τι φαντάζεστε. Ρισκάρετε, αλλά μην έχετε μεγάλες προσδοκίες.

 

Παρθένος

Αρκετά με την αυστηρότητα και τη στυγνή λογική, Παρθένοι. Κάποιες καταστάσεις δικαιολογούν τον συναισθηματισμό (ακόμα και τον υπερβολικό) και είναι μάταιο να αντιστέκεστε, προσπαθώντας να τηρήσετε τις ισορροπίες. Η Αφροδίτη σας παρακινεί να πέσετε με τα μούτρα στην ερωτική περιπέτεια, με όποιο κόστος. Ακόμα και το ενδεχόμενο (αλλά και αναμενόμενο) λάθος είναι μια καλή ευκαιρία να διδαχτείτε χρήσιμα πράγματα. Αυτή την εβδομάδα θα είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε μια μεγάλη ευχή ενός από τα κοντινά σας πρόσωπα, γεγονός που θα σας δώσει πολύτιμη εξουσία πάνω του.

Προσοχή, όμως, δεν σας συμφέρει να δώσετε την εικόνα του Μεσσία σε κανέναν η ευεργεσία δεν θέλει πολύ για να γίνει εκμετάλλευση. Μια ιστορία από το παρελθόν θα προκαλέσει τριγμούς σε μια σχέση που θεωρούσατε ασφαλή. Ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε ό,τι είχατε για δεδομένο.

 

Ζυγός

Είναι σημαντικό να μάθετε να συμβιβάζεστε αυτή την εβδομάδα, ακόμα κι αν δεν έχετε καταφέρει να χαμηλώσετε τα στάνταρ σας. Είναι μεγάλος ο συναισθηματικός αγώνας που πρέπει να δώσετε, Ζυγοί, αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για να εκπληρώνουν τις ιδεατές προσδοκίες μας. Ο Δίας σας βοηθάει να αποκτήσετε μια πιο ρεαλιστική οπτική πάνω στα πράγματα, γεγονός που κάποιες φορές μοιάζει δυσάρεστο λόγω της ωμότητας που επιβάλλει στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Όπως και να ‘χει, καλύτερα να μην έχετε αυταπάτες, αν βέβαια ο στόχος σας είναι η οικοδόμηση αληθινών και όχι πλαστών σχέσεων. Αυτές τις μέρες είσαι πολύ καλοί στο να παίρνετε αποφάσεις για άλλους και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σας εμπιστεύονται τυφλά (στενοί αλλά και πιο μακρινοί φίλοι σας) και προσβλέπουν σε μία σας συμβουλή.

 

Σκορπιός

Τα ερωτικά σας κρέμονται από μια λεπτή κλωστή, Σκορπιοί, και αρχίζετε σιγά-σιγά να το καταλαβαίνετε. Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό πήρατε πολλά πράγματα ως δεδομένα και αυτό δυσαρέστησε εκείνους με τους οποίους συνδέεστε ερωτικά (ή και αμιγώς σεξουαλικά). Όσο απελευθερωμένοι κι αν το παίζουν κάποιοι, στην πραγματικότητα αποζητούν διαρκώς την επιβεβαίωσή σας, ανεξάρτητα από το αν το δείχνουν ή όχι. Ξεκαθαρίστε τις προθέσεις σας στο πεδίο των αισθηματικών και αν χρειαστεί, απλοποιήστε μια σχέση που έχει αρχίσει να γίνεται πολυσύνθετη, χωρίς να το επιθυμείτε.

Εκμεταλλευτείτε τον ούριο άνεμο του Ποσειδώνα στα επαγγελματικά σας, κάνοντας τις μεγάλες διεκδικήσεις που διστάζατε να κάνετε προηγουμένως. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να υψώσετε το ανάστημά σας και να δείξετε ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε πρωτοβουλίες και ευθύνες. Ο ανταγωνισμός δεν πρέπει να σας προβληματίζει σε αυτήν τη φάση.

 

Τοξότης

Δεν υπάρχει λόγος να αντιστέκεστε στην ενέργεια των ανθρώπων γύρω σας, λες και είστε υποχρεωμένοι να τηρείτε κάποιο πρωτόκολλο αυστηρότητας. Το ξέρω πως η παρορμητικότητά σας έχει αποτελέσει πολλές φορές αφορμή για να ξωκείλετε σε βαθμό καταστροφικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μετατραπείτε σε ρομπότ. Η Αφροδίτη σας φέρνει ανέλπιστα κοντά με μια πλειάδα σημαντικών προσώπων που έχουν τη δύναμη να σας εξελίξουν πνευματικά, αλλά και την πρόθεση να εμπλουτίσουν τα ερωτικά σας.

Μη λέτε όχι σε κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει, εκτός αν υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος. Αυτές τις μέρες, η τριβή με τα άτομα από τη δουλειά θα σας απαλλάξει από το άγχος και την αμηχανία των προηγούμενων ημερών, βοηθώντας σας τελικά να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον αρμονικά. Μην υποτιμάτε τα λόγια των γονιών και των λοιπών κοντινών σας συγγενών, είναι πιο εύστοχα απ’ ό,τι νομίζετε.

 

Αιγόκερως

Από λόγια χορτάσατε, Αιγόκεροι, ειδικά με φανταχτερό περιτύλιγμα. Ήρθε η ώρα να εστιάσετε στις πράξεις και αν χρειαστεί, να τις απαιτήσετε, μέχρι να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες που βάσιμα καλλιεργήσατε. Ο Δίας σας κάνει σκληρότερους απ’ ό,τι συνήθως στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, γεγονός που από τη μία θα προκαλέσει αρκετές εντάσεις αλλά, από την άλλη, θα σας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια.

Μη βιαστείτε να βάλετε ταμπέλες σε πρόσωπα και καταστάσεις αυτή την εβδομάδα. Το τοπίο χρειάζεται χρόνο για να ξεκαθαρίσει και οι ζυμώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο θα είναι καθοριστικές. Ένα απρόσμενο περιστατικό θα σταθεί αφορμή για να επαναπροσδιορίσετε ορισμένες διαχρονικές σας αξίες βάσει των νέων δεδομένων της ζωής σας. Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πριν από δύο ή τρία χρόνια, Αιγόκεροι, και οφείλετε να προσαρμοστείτε στις νέες συγκυρίες.

 

Υδροχόος

Αυτή η εβδομάδα σας φέρνει αντιμέτωπους με όσες από τις πρόσφατες ερωτικές σας επιλογές έγιναν εν θερμώ, Υδροχόοι. Η Αφροδίτη έδωσε πολύ έντονη κινητικότητα στην ερωτική σας ζωή το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες απερισκεψίες σας θα σας βάλουν σε μεγάλο προβληματισμό, καθώς σταδιακά συνειδητοποιείτε ότι είπατε αρκετά ναι εκεί που έπρεπε να έχετε πει όχι.

Η κατάσταση των επαγγελματικών απλοποιείται αυτές τις μέρες, αφού επιτέλους κατορθώνετε να επιβάλετε τη γνώμη σας σε ένα σημαντικό θέμα που αφορούσε κυρίως εσάς. Τα καπρίτσια των άλλων δεν σας επηρεάζουν πια με τον ίδιο τρόπο που σας επηρέαζαν προηγουμένως και ο έλεγχος της ζωής σας περνάει (ένας θεός ξέρει για πόσο) στα χέρια σας. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στη φιλία που προέρχεται από παλιό έρωτα.

 

Ιχθύς

Ιχθύες, δεν αισθάνεστε και πολύ κοινωνικοί τελευταία, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη Σελήνη και την εσωστρέφεια που αυτή σας επιβάλλει. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία, εστιάζοντας επιτέλους στον εαυτό σας και όχι σε χίλια δύο άτομα που επιζητούν (και κερδίζουν) την προσοχή σας με κάθε αφορμή. Τα ερωτικά σας βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση τώρα, χωρίς σκαμπανεβάσματα, πράγμα που σας δίνει την ευκαιρία να τολμήσετε κάποιες φιλόδοξες αλλαγές.

Η εξέλιξη δεν έγκειται απαραίτητα στην ιδέα της δέσμευσης, απλώς επειδή ο κόσμος είθισται να ακολουθεί αυτή την οδό στα προσωπικά του. Η πρόοδος για εσάς μπορεί κάλλιστα να σημαίνει χαλαρότητα και χαμηλούς τόνους, ειδικά δεδομένης της έντασης που βιώνετε καθημερινα. Είναι, βέβαια, στο χέρι του συντρόφου σας να δεχτεί ή να απορρίψει το νέο αυτό καθεστώς. Οι εντάσεις στο πλαίσιο μιας φιλίας είναι φυσιολογικές και εκτονώνουν επιτέλους μια χρόνια φόρτιση.

*Δείτε επίσης: Το καθημερινό STARFAX!

 

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ