GoodNight_And_GoodLuck*

GoodNight_And_GoodLuck* Facebook Twitter
9

 

«Σε πήρα να με επισκευάσεις
κι εσύ με ξεχαρβάλωσες»


Ντίνος Χριστιανόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές διαστάσεις στο θέμα της ΕΡΤ: η επικοινωνιακή (ποιος και πώς παίρνει πόντους) η οποία δεν με αφορά, η πολιτική (αν είναι ορθή η απόφαση στην ουσία της) για την οποία ακούω με ενδιαφέρον και τις δυο πλευρές, και η νομική. Η τρίτη είναι σαφής: πρόκειται για καταφάνερο βιασμό της συνταγματικής τάξης. Στοιχειώδης λογική αρκεί για να καταλάβουμε ότι η εξυγίανση της ΕΡΤ και των λοιπών ΔΕΚΟ δεν συνιστά "έκτακτη περίπτωση εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ". Γνωρίζουμε όλοι χρόνια τα χάλια τους χρόνια τώρα. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν υπάρχουν για να λύνουμε "νύχτα" τα προβλήματα που η Βουλή τυχόν ολιγώρησε να λύσει. Και επαναλαμβάνω (κυρίως σε όσους φίλους συμφωνούν με την ουσία της απόφασης): ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα. Ποτέ. Η ΝΔ όφειλε να δράσει εντός συνταγματικών πλαισίων. Δεν το έπραξε και (ακόμη κι αν υποτεθεί ότι είναι σωστό αυτό που κάνει), δεν μπορείς να κάνεις το σωστό πράγμα με λάθος τρόπο γιατί τότε το (τυχόν) σωστό εξαλλοιώνεται, μετουσιώνεται σε λάθος.

 

(via Chris Gramatidis)

 

 

 

 

Ψέματα και λάθη για την ΕΡΤ

Του Τάσου Τέλογλου

 

Πώς κλείνει και πώς ξανανοίγει ένα κανάλι που θέλει να κρατήσει το ελάχιστο από το ακροατήριό του; Όχι με τον τρόπο του Σίμου Κεδίκογλου. Ένα κανάλι, που μένει επί μήνες κλειστό, δεν ξανανοίγει εύκολα. Αν θέλεις να το κλείσεις για να "σπάσεις" τη συνδιοίκηση των συνδικαλιστών, το κάνεις το προηγούμενο βράδυ και το ανοίγεις την άλλη μέρα το πρωί.


Αν θέλεις να καταργήσεις τα έξι λογιστήρια που έχει η ΕΡΤ, προσπαθείς να τα ενοποιήσεις, δεν χρειάζεται να την κλείσεις. Αν θέλεις να κλείσεις τους τοπικούς σταθμούς, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τους βουλευτές που αντιδρούν. Αν θέλεις χρηστή διοίκηση, δεν στέλνεις στο πλατό τις κόρες πρώην υπουργών του κόμματός σου. Και αν θέλεις να εξορθολογίσεις τις παραγωγές, δεν επιβάλλεις τις παραγωγές της αρεσκείας σου με σημειώματα που φέρουν την ένδειξη «εντολή υπουργού».

Δούλεψα στην ΕΡΤ και έφυγα μετά από δύο χρόνια διότι δεν άντεχα το εργασιακό κλίμα του «χαλάς την πιάτσα». Οι χθεσινές ανακοινώσεις δεν έχουν τίποτα να κάνουν με πραγματική μεταρρύθμιση. Διότι δεν είναι σχέδιο που αντέχει σε σοβαρή κριτική, να εμπορεύεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα ο κ Στουρνάρας και να θέτουμε ως στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατομμυρίων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ χωρίς να γνωρίζουμε τι πρόγραμμα θα υπηρετεί αυτό το τέλος.

Οι συγκρίσεις με τα ιδιωτικά κανάλια δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια. Προκαλώ όποιον θέλει να απαντήσει να σκεφθεί μια εκπομπή σε ιδιωτικό κανάλι που προάγει τον πολιτισμό. Αντίθετα στην ΕΡΤ γνωρίζω μια ντουζίνα τέτοια προγράμματα.

Αλλά ακόμα και με τα κριτήρια της απόφασης Κεδίκογλου, ποιο ιδιωτικό κανάλι είναι βιώσιμο; Μήπως γνωρίζει ένα ο κ Κεδίκογλου; Και αν δεν είναι βιώσιμα από πού επιδοτούνται; Ποιο ιδιωτικό κανάλι συμμετέχει σε συμπαραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ, έχει εκπομπή για το βιβλίο, τη μουσική, το θέατρο ή παιδικό πρόγραμμα έστω και αυτό το υποτυπώδες; Όσο για την ενημέρωση, ο κ. Κεδίκογλου θα έπρεπε να αναζητήσει το λόγο της χαμηλής απήχησης της ΕΡΤ στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την δημόσια τηλεόραση εκείνος, οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΕΡΤ στον τομέα ενημέρωσης είναι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- ένας καθρέφτης του κομματικού μας συστήματος.

Όφελος για τον κρατικό προυπολογισμό; Ούτε ενα ευρώ. Απεναντίας το κράτος καταβάλλει ένα μέρος του τέλους που πληρώνουμε στο όνομα της ΕΡΤ για να πληρώνει τις επιδοτήσεις των φωτοβολταϊκών και άλλες υποχρεώσεις του. Αποτελεί η χθεσινή απόφαση για την ΕΡΤ μέρος ενός σχεδίου για την απομάκρυνση από το δημόσιο όσων δεν χρειάζονται; Μέρος ενός συνολικού σχεδίου; Μήπως μία οριζόντια κίινηση που πρώτα αποφασίζεται και στη συνέχεια αναζητούνται τα επιχειρήματα για να νομιμοποιηθεί;

Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε συμπαθείς και 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες είναι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα μετά την ΕΡΤ να βρεί αλλους 1.200 υπαλλήλους για να διώξει. Δεν τους εχει βρεί. Αλλά το κυριότερο, δεν εχει τα κριτήρια πώς θα τους βρει.

 

 

 

 

 

 

 

Απόλυτα Σωστό, Απόλυτα Εμφύλιο

του συγγραφέα Πάνου Θεοδωρίδη

 

Κανονικά, δεν πάμε για εκλογές. Αλλα επειδή κανείς ποτέ τίποτε δεν ξέρει, άς διερευνήσουμε το ενδεχόμενο: Δεν υπάρχουν πλεον κόμματα, υπάρχουν πρόσωπα. Ο Σαμαράς πιστεύει πως θα τα καταφέρει και χωρίς, αλλα θέλει εκλογές. Για να κυβερνήσει μόνος του ή με δεκανίκια που τον εκτιμουν.
Για να το κάνει αυτό, δεν πρέπει να υπάρχει κρατικός «λόγος», δηλαδή εξηγήσεις από δημόσιο κανάλι. Μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς ΕΡΤ τα «μεγάλα» και τα «μικρά» κανάλια ετοιμάζονται για χρυσές δουλειές. Σκεφτείτε προεκλογική περίοδο με όρους ιδιωτικής προσέλκυσης.Εχει ξαναγίνει: τις οργάνωνε ο Κωλέττης, τον καιρό που δεν υπήρχαν ΜΜΕ.


Ο Σαμαράς για να κανει εκλογές, πρέπει ονομαστικά να είναι σε θέση να πει: «δεν υπάρχει πλεον μνημόνιο» και «δεν θα ξανάρθει η τρόικα». Εχει ξαναγίνει: τότε που ο Ανδρέας έδιωξε τις βάσεις του θανάτου...Θα μαζέψει το χαρτί και την κάλπη ως Σαμαράς καραμπουζουκλής, όχι ως Νέα Δημοκρατία.Ο κόσμος δεν θα χωριστει σε αριστερους και δεξιούς, αλλα σε πραγματιστές του δήμαρχου Χαρχουδα και σε ονειρικους μιας βραδυάς στο Πόρτο Λίλλι.Η ΑΝΕΛ θα διαρρεύσει προς Σαμαρά. Η ΧΑ θα πάψει να χτυπά με το σπαθί, και θα στηρίξει Σαμαρά αντιμνημονιακό.Οχι ως κόμματα. Ως συγκεκριμένοι άνθρωποι. Η πλειοψηφία που θα πάρει, φοβάμαι πως θα μας κάνει όλους να πηδάμε από τα παράθυρα Εχει ξαναγίνει ,τότε, με το 54% του Καραμανλης ή τάνκς.


Ποτέ άλλοτε, μήτε στα χρόνια του εμφυλιου, μήτε στα χρόνια της Κατοχής, δεν υπήρξε τόσο, μα τόσο δεξιά κυβέρνηση.Τον εμφύλιο τον έβγαλε η χώρα με Σοφουλη και τον αποτελείωσε με Πλαστήρα. Στην Kατοχή εάν έσκαγες, ανέβαινες στο βουνό.Σήμερα, θα πας στον Σύριζα ή στις από χέρι μειοψηφικες πρωτοβουλιες του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των άλλων; Mα , πήγε να μιλήσει ο Τσίπρας στην αυλή, ως αξιωματική αντιπολιτευση, και τον ΔΙΕΚΟΨΕ η συνδικάλα!!!


Ασε που ο Σαμαράς έχει έτοιμο το χαρτί της ακυβερνησίας, εάν και όταν θα αποχωρήσουν από την σύμπραξη Κουβέλης και Βενιζέλος, νομίζοντας ότι σώθηκαν εκλογικα διότι αντιστάθηκαν στην υπόθεση ΕΡΤ.Διοτι θα ξετσουτσουμίσει και ο Γιωργάκης και άλλοι πονεμένοι στην κάλπη...
Αυτό που βλέπουμε είναι τραγικα προβλεψιμο: ομάδες που ήταν χρόνια στην ψύχα των κομμάτων, βάφτισαν εαυτους χρυσαυγίτες και μαζώχτηκαν πολλοί. Οι υπόλοιποι , άρχισαν τις κουταμάρες περι ρατσισμου και εντέλει ξαμολύθηκαν (οι πιο πειραγμένοι από την εξέλιξη )να τυλιξουν με την κουβέρτα τους τους χρυσαυγίτες .


Αφου κλωσσήσουμε άπαντες σε αυλές και σε αγωνιστικους χαιρετισμους ρωτάω:
Υπάρχει κάποια μετωπικη ιδέα ,για να επιχειρήσει η αριστερά την συρρίκνωση του κράτους; Ή θα τάζει προσληψεις και επιστροφή στα πασοκικά;


Θα πει κάποιος πολιτικός ότι η ΕΡΤ είναι όντως νοσουσα κατάσταση, αλλα 78η στη λιστα των «απεγνωσμένων»;Δεν προηγείται η άμεση καθαρση του κοινοβουλιου από κάθε σύμβουλο, επιστημονικο συνεργάτη ή παρατρεχάμενο, η λειτουργία της βουλης με 150 βουλευτές συνεχώς (όπως το θερινό τμήμα) και ναπ ληρώνονται για τον μισό χρόνο, που θα δουλεύουν;


Δεν πρέπει η εκαστοτε κυβέρνηση να αφήσει τα σάπια και να κανει την δουλειά της καταργώντας τους συμβουλους και τους διορισμους και οι μόνοι άνθρωποι που θα πίνουν τον πρωινό καφέ με τον υπουργό να είναι οι διευθυντές των υπηρεσιών του και κανένας άλλος;


Δεν πρέπει, αντί να καταργηθουν υπηρεσίες, σε πρώτη φάση να καταργηθεί το 90% των διοικητικων συμβουλιων και μαζί η νομοθεσία που παράγει επαγγελματίες αργόσχολους;


Δεν ξέρω αν διαβάζοντας, μετράτε, αλλα αντί για τις αστειότητες πως «ο λαός θα γλυτώσει 100 εκατομμύρια» το σφίξιμο της ζώνης στην Βουλη και στην κυβέρνηση και σε άλλα, θεσμικά(οίκοθεν νοείται πως άπαντες οι κατέχοντες κρατικα αυτοκίνητα ,εκτός τα των ενστόλων,παραδίδουν σήμερα τα κλειδια) θα μας αποφέρει οικονομίες παραπανω από 3 δισεκατομμύρια;


Η Δημοκρατία που είχαμε, μας τέλειωσε. Οι «σώφρονες», αυτοι που οργάνωναν τις αντισυγκεντρώσεις, οι «λογικοί», οι «νοικοκυραίοι», οι φοβισμένοι, οι ξενόφοβοι, θα ηγηθουν στην εκστρατεία «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε». Από την άλλη πλευρά ένα σμήνος από φλυαρους και κυψέλες από αχρηστευμένους κάθε ηλικίας, θα ψηφίζει ακόμη και την επιστροφή του Γιωργάκη.Διότι αυτοι που μπορουν ,δεν θέλουν. Αυτοι που έχουν την έξωθεν καλη μαρτυρία λενε «ας μετρηθουμε». Εως εκεί.


Κανένας δεν θα σαρώσει αυτό το σερσελέμι με ένα βασικό και πειστικό επιχείρημα: κλείσατε μια δημόσια επιχείρηση επειδή δεν μπορείτε να την διορθώσετε.Δηλαδή όταν πονάει το κεφάλι, εσείς κόβετε τα λυμπά , τις κοχόνες, τα αμελέτητα, τις μοκάρες του πονοκεφαλιασμένου.Δεν κάνετε για κυβερνήτες. Κάνετε για ομάδες εφόδου. Για το γιάγμα.


Σα να ακουω τους οργανωτές της ιδέας, αταξινόμητους ατυπικους, αυθαίρετους, πλην φιλαράκια: «κλείστηνα, Προέδρέ μου! Είναι χύμα οι απέναντι!».


Απόλυτα σωστό. Και απόλυτα εμφύλιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(από τη χθεσινή συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ)

 

 

 

και για
να μη
ξεχνιόμαστε
η κατακλείδα του χθεσινού non paper

 

 

 

Ιν Νακυ γουι τραστ*

 

 

 
Σα να είχε μόλις επιστρέψει από ένα υπέροχο ραντεβού και σα να την περίμενε άλλο ένα μόλις έστριβε τη Μεσογείων.

Σα να ήξερε καλά ότι όλα αυτά είναι μια πελώρια φούσκα.

Σα να μη της καίγονταν καρφάκι για το αν εκφωνούσε πρόγραμμα τηλεόρασης ή κατάλογο ορεκτικών.

Το μαλλί της Νάκυς Αγάθου ήταν αντίσταση κατά της ηλιθιότητας.

Το μαλλί της Νάκυς Αγάθου ήταν όλα τα πολιτικά σχόλια και η μαχόμενη δημοσιογραφία της μεταπολεμικής Ελλάδας. 

Πολυτιτλούχος Μις Αμεριμνησία,από το 1967 ως το 1988.

Η Νάκυ Αγάθου τα είδε όλα και μετά πήγε κομμωτήριο. 

(από το μπλογκ της Γλυκερίας Μπασδέκη)

 

 

 

(Νάκυ, η απόλυτη λυντσική ηρωϊδα ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διάφορα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

5 σχόλια
ΟΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΕΣ , ΑΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ,ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΙΑ ΕΡΤ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ( ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ . ) ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΘΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ «ΠΙΚΡΟ ΤΕΛΟΣ» ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΈΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ 700 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ( ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ) . ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ( ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ) ΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ . ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ.
πειράζει που δεν έχω καταλάβει γιατί τόσος χαμός για κάτι που οι περισσότεροι έβριζαν και η πλειοψηφία δεν έβλεπε;Έλληνα, Έλληνα, πόσο πολύ θα ήθελες να ζούσες με το τσιγάρο στο στόμα, απλωμένα τα χέρια χορεύοντας, σαν σε επίκληση, με χαμόγελο και ρετσίνα. Πρωθυπουργούς λεβέντες να στροφάρουν στις Ρίτες και να καυχιέσαι για τους Ομήρους και τους Πλάτωνες κι ας μην τους ξέρεις, εσύ ο Ερμής κι οι άλλοι όλοι οι άσκημοι, οι χαζοί, οι δεύτεροι.Σου έκλεισαν την ΕΡΤ ή σου άλλαξαν το έργο;
Μπορεί πολλοί να την έβριζαν και η πλειοψηφία να μην την έβλεπε την ΕΡΤ, όμως για μένα που πρόλαβα και τη θεία Λένα και την Νάκυ (να με ζαλίζει υπνωτιστικά με την "ψηστήρι" φωνή της που θα ζήλευε κάθε after γραμμή 090) η ΕΡΤ θα είναι πάντοτε το απόλυτο κουτί πολιτισμού εκείνα τα αξημέρωτα εφηβικά μου βράδια που όλοι κοιμόντουσαν κι εγώ παρακολουθούσα -τζάμπα, σε σχέση με το εξωτερικό όπου τέτοια μόνο η συνδρομητική και αν, παίζει- Παζολίνι, Φελίνι, Ταρκόφσκι, Μπεργκμαν, Τράμπο, Καζάν και τόσα άλλα... μαζί με οδοιπορικά σε κόσμους που ούτε είχα φανταστεί...το "Θέατρο της Δευτέρας", που ειρωνικά παιζόταν την μέρα που αργούσαν τα θέατρα, λες και στα 13 μου είχα την δυνατότητα να πάω τις άλλες μέρες...το Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι μπλεγμένο με την τρας καλτ "σας αγαπώ!" Αλιφερι-κή Κραυγή των Λύκων του Φώσκολου (πριν "την δεί" "σύγχρονος Αισχύλος") και τους Εμπόρους των Εθνών με τον Σταυρό του Νότου χτυπημένο στο σέικερ με τον Μεθοριακό Σταθμό...εν ολίγοις, για πολλούς η ΕΡΤ υπήρξε το σχολείο που δεν υπήρξε το σχολείο μας. Κι αυτά σημειωτέον σε καιρούς που η εκπαίδευση δεν είχε ξεχαρβαλιάσει τελείως ακόμα. Ζήσαμε την εισαγωγή των ιδιωτικών καναλιών και είδαμε παγιέτα και σόου και τσαούσες και 3-2-1 και lifestyle με τσόκαρα που νομίζαν ότι είναι Louboutin και κάναμε προφανώς Mega λάθος (όπως έλεγαν τα Τρας παιδιά της Νύχτας, καλή τους ώρα, που μας έδειξαν ό,τι δεν έδειχνε κανείς άλλος) αλλά και γελάσαμε μέχρι δακρύων με Ειρηνοδικείο και με Μαλβίνα με background τον καθρέπτη. Και όταν και τα λεφτά γι'αυτά σωθήκανε από τους ιδιώτες και όταν οι κάλτ Mister Μπούτια αποσύρθηκαν σαν την τρίχα από την ζύμη σε μια φενάκη "πχιότητας", αναστενάξαμε και είπαμε "πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι στην ΕΡΤ θα πάμε"...κι αλλάξαμε ζωή...και στο τέλος καταργήσαμε την τηλεόραση. Έχω ένα χρόνο να έχω λειτουργική τηλεοπτική συσκευή σπίτι μου (από επιλογή). Η ΕΡΤ που γνώρισα, ναι, μου λείπει. Πειράζει;
Ευχαριστούμε για την ανάρτηση! Όσα μαζεψατε είναι διαφωτιστικά! Απ τα κείμενα μεχρι τις φωτογραφίες και τα βίντεο.Έπαθα με το νέο όνομα της ΕΡΤ : ΝΕΡΙΤ, με τη Δάφνη Μπόκοτα να τραγουδά και με το μαλλί της Νάκυ.Τέλος εποχής για την ΕΡΤ και δεν χωνεύεται με τίποτα! Νιώθω λύπη και οργή!Ήταν ανίκανοι να μιλήσουν για εξυγίανση και κάνανε αυτό που κάνουν καλύτερα τον τελευταίο καιρό, κλείσιμο.Δεν θα αργήσει και ο Σαμαράς να επιδοθεί σε σεμινάρια του πως κυβερνάς τη χώρα ή μάλλον πως την τελματώνεις... Θα ακολουθήσει τα βήματα του συγκατοίκου του...
Εγώ μέχρι χτες στην Ελλάδα έπεφτα πάνω σε ανθρώπους που μισούσαν την ΕΡΤ, σιχτίριζαν το ειδικό τέλος της ΔΕΗ και έλεγαν ότι βλέπουν ΕΡΤ μόνο όταν έχει Ολυμπιακούς αγώνες. Ξαφνικά από χτες το βράδυ όποιο site και αν ανοίξω συμπεριλαμβανομένου και αυτό της Lifo πέφτω πάνω σε τύπους που είναι έτοιμοι να προβούν σε δημόσιες αυτοπυρπολήσεις και ομαδικά χαρακίρι προκειμένου να διαμαρτηρηθούν για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ποιο από τα δύο είναι αλήθεια τελικά;
Θέλουμε (θελω;) ανεξάρτητη Δημόσια τηλεόραση. Αυτό που ήταν η ΕΡΤ δεν ήταν αυτό που ήθελα. Αλλά σίγουρα δεν ήθελα να κλείσει. Γιατί πάντα πρέπει να δικαιολογούμαστε αν δεν θέλουμε τις ακραίες λύσεις;
Και τα δύο αλήθεια είναι. Μόνο που δεν καταλαβαίνεις πως πραγματικά έχει η κατάσταση.α) Ναι υπήρχαν αυτοί που μισούσαν ή σιχτίριζαν την ΕΡΤ. Υπήρχαν αυτοί που την παρακολουθούσαν και που τους άρεσαν κάποιες από τις εκπομπές της (για να λέμε την αλήθεια είχε αξιόλογες εκπομπές). Τώρα αποδεικνύεται πως όσοι την προτιμούσαν ήταν πολλαπλάσιοι όσων την σιχτίριζαν.β) Το κυριότερο είναι πως εκτός της τηλεοπτικής πραγματικότητας ο βίαιος τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ουσιαστικά εκεί εστιάζεται όλο το νόημα της διαμαρτυρίας και όχι άδικα. Με τον ίδιο τρόπο αύριο θα κλείνουν ό,τι τους γουστάρει. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους. Είναι απλώς αριθμοί σε λογιστικά βιβλία. Και έρχεται και ο κάφρος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα και λέει: «Ε, αφού λειτουργεί έτσι ο δημόσιος τομέας στον οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιες εργασιακές ασφαλιστικές δικλίδες, εγώ τότε γιατί να μη τους πετάω από την ταράτσα;...»."Πονάει χέρι - κόβει χέρι" είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Αν μπορείς σκέψου το.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ