Ένα κτίριο-φάντασμα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Facebook Twitter
0

  _ _ _ _ / _ _ _ _ [UN]FINISHED

Μια συνηθισμένη Αθηναϊκή εικόνα, αυτή ενός τσιμεντένιου εγκαταλελειμμένου κτιρίου αποτέλεσε το έναυσμα για το  _ _ _ _ / _ _ _ _ [UN]FINISHED τη χωρική εγκατάσταση της  Ελληνίδας εικαστικού Μαρίας Λάλου και του Δανού αρχιτέκτονα, Skafte Aymo-Boot. Για σήμερα λοιπόν (ως τις 14.00 το μεσημέρι και από τις 17.00 εως τις 22.00 το βράδυ) oι επισκέπτες  του ReMap 4 θα έχουν την ευκαιρία να δουν  μια χωρική εγκατάσταση μέσα σε ένα  κτίριο-φάντασμα που συνήθως είναι φραγμένο και κλειστό. Πρόκειται για το εγκαταλειμμένο κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση Αγίου Κωνσταντίνου και Δεληγίωργη, και βλέπει στην πλατεία Καραϊσκάκη. Το κτίριο ήταν αρχικά σχεδιασμένο για να γίνει ξενοδοχείο αλλά παραμένει άδειο εδώ και χρόνια.

 Κατά τη διάρκεια του ReMap4, η εγκατάσταση θα είναι ορατή από την πλατεία Καραϊσκάκη αλλά και  από την ταράτσα του ξενοδοχείου Crystal City, έναντι της πλατείας Καραϊσκάκη (Αχιλλέως 4) στις ώρες λειτουργίας του μπαρ  της ταράτσας  18.00 – 24.00. Εάν δεν προλαβαίνετε σήμερα, μπορείτε να κάνετε κράτηση για ιδιωτική θέαση στις 12, 19 και 26 Σεπτεμβρίου μέσω του [email protected] ή / και στο +30 6942892787.

*Προσοχή- για να μπείτε θα  πρέπει να είστε άνω των 18 και να έχετε μαζί σας την ταυτότητα σας.

 

DaDa Da Academy and Psychonavigation 

Επίσης απόψε ξεκινά το DaDa Da Academy and Psychonavigation  μια σειρά performances και συναυλιών σε διάφορους χώρους του ReMap4. Με γενικό σύνθημα το τσιτάτο  If sports is the brother of labor, then art is the cousin of unemployment”, το Ελληνο-αυστριακό project επιχειρεί να «ντύσει» μουσικά το Remap4, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με διαδραστικές παραστάσεις αλλά και  να  ενθαρρύνει την  ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων Ελλήνων και Αυστριακών καλλιτεχνών πάνω σε επίκαιρα ζητήματα όπως η ύφεση, η κατάθλιψη και η ανεργία. Σήμερα εμφανίζονται  στην Κυψέλη (στο ισόγειο της Κεραμεικού 28)  από τις 20.00 και μετά οι Afroditi Psarra, El Greco's and Johann Neumeister 

Για περισσότερες πληροφορίες www.remapkm.org  Aκολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter και το Ιnstagram 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ