Η DACIA ΠΡΟΣΘΕΣΕ στο οπλοστάσιό της επί ελληνικού εδάφους τα νέα Sandero Streetway και Stepway, δηλαδή δύο μοντέλα με compact διαστάσεις, πολύ καλά εξοπλισμένα, αξιόπιστα, απλά και με αιχμή του δόρατος τις ασυναγώνιστες τιμές τους. Το Sandero αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της Dacia με σχεδόν 2,1 εκατ. πωλήσεις από το 2017 έως σήμερα και με το 65% να αναλογεί στην πιο περιπετειώδη έκδοση crossover με την ονομασία Stepway.

 

Stepway 
Το Stepway αποτελεί την Crossover έκδοση του νέου Sandero.

 

Τα μοντέλα νέας γενιάς βασίζονται σε ένα καινούριο πάτωμα, προσφέρουν αναβαθμισμένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια και εξοπλίζονται με σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και διπλού καυσίμου (βενζίνης - υγραερίου). Ταυτόχρονα εφοδιάζονται με ολοκαίνουρια μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων και αυτόματα τύπου CVT, ενώ ξεχωρίζουν για τον ελκυστικό σχεδιασμό τους και τη χρηστικότητά τους χάρη στην αυξημένη ευρυχωρία του θαλάμου επιβατών.

 

Sandero Streetway
Το πίσω μέρος του πεντάθυρου Sandero Streetway.

 

Τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά έχουν ανέβει επίπεδο και περιλαμβάνουν ακόμη και στις βασικές εκδόσεις αυτόματο κλιματισμό, τηλεχειριζόμενο άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, αισθητήρες βροχής για αυτόματη ενεργοποίηση των υαλοκαθαριστήρων, κλπ.

 

Να σημειώσουμε, ότι τα νέα Sandero Streetway και Stepway είναι τα πρώτα μοντέλα της Dacia με ηλεκτρική, γυάλινη ηλιοροφή, ενώ διατίθενται με τρεις επιλογές πολυμέσων: Μedia Control, Media Display και Media Nav.

 

dacia cockpit
Στο ταμπλό ξεχωρίζει η σύγχρονη οθόνη 8 ιντσών, ενώ διατίθενται τρεις επιλογές πολυμέσων.

 

Oι νέοι προβολείς LED προσφέρουν κατά 37% αυξημένη εμβέλεια της φωτεινής δέσμης τους, ενώ προβλέπεται ένα πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο υποβοήθησης του οδηγού με συστήματα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, ειδοποίησης τυφλού σημείου, υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και υποβοήθησης στάθμευσης.

 

Η γκάμα των υπερσύγχρονων κινητήρων πληροί τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6D-Full, που ισχύουν από εφέτος και πρόκειται για τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα χωρητικότητας ενός λίτρου με αποδόσεις μεταξύ 65 και 100 ίππων.

 

dacia χώρος αποσκευών
Ο χώρος αποσκευών είναι οικογενειακών προδιαγραφών με μίνιμουμ όγκο 410 λίτρων.

 

Σε άκρως ανταγωνιστικά επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές που ξεκινούν από 11.980 ευρώ για την έκδοση 65 ίππων του Sandero Streetway και από 14.380 ευρώ για την αντίστοιχη των 90 ίππων του crossover Stepway. Κερασάκι στην τούρτα αποτελούν μετά βεβαιότητας τα πέντε χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και η δωρεάν οδική βοήθεια για την πρώτη τριετία μετά την αγορά του αυτοκινήτου.