Οι πρωτοποριακές κάμερες της Continental σώζουν ζωές
Η Continental αναπτύσσει μια κάμερα με ανάλυση 8 megapixels, η οποία θα αντικαταστήσει στο μέλλον τους παραδοσιακούς καθρέπτες.

Οι πρωτοποριακές κάμερες της Continental σώζουν ζωές

Τα τελευταία χρόνια οι κάμερες λειτουργούν όλο και περισσότερο ως τα κεντρικά αισθητήρια όργανα των αυτοκινήτων.

Η σωστή χρήση της τεχνολογίας αποδεικνύεται ευεργετική ειδικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Για παράδειγμα οι δορυφορικές κάμερες στα αυτοκίνητα, οι οποίες προσφέρουν ακόμη και περιμετρική θέα του περιβάλλοντος του οχήματος, με οπτική γωνία από ψηλά (Surround View).


Σε αυτό το πλαίσιο η Continental αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη καινοτόμο λύση, καθώς συγκεντρώνει όλες τις υπάρχουσες τεχνολογίες, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός από δορυφορικές κάμερες να παρέχει δεδομένα εικόνας υψηλής ακρίβειας, τα οποία επεξεργάζεται και αξιολογεί μια κεντρική μονάδα ελέγχου.

 

Η σωστή χρήση της τεχνολογίας αποδεικνύεται ευεργετική ειδικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας, όπως για παράδειγμα οι δορυφορικές κάμερες στα αυτοκίνητα.


Παράλληλα, η τεχνολογία του «αόρατου καπό» της Continental αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο όσα μπορεί να καταφέρει ένα έξυπνο σύστημα με ενσωματωμένες κάμερες.


Όταν οδηγούμε αργά, όπως για παράδειγμα, όταν παρκάρουμε ή όταν κινούμαστε σε χωματόδρομους, το «αόρατο καπό» μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε το έδαφος κάτω από τον κινητήρα, σε μια οθόνη στο ταμπλό του οχήματος. Πώς όμως πραγματοποιείται αυτό;

 

Οι πρωτοποριακές κάμερες της Continental σώζουν ζωές
Ένας σημαντικός αριθμός από δορυφορικές κάμερες της Continental παρέχει δεδομένα εικόνας υψηλής ακρίβειας.


Με τη βοήθεια νέων οπτικών πληροφοριών, το όχημα μπορεί να οδηγηθεί με ακρίβεια, ασφάλεια και ελεγχόμενο τρόπο, μέσα σε στενούς χώρους στάθμευσης και υψηλά κράσπεδα, εμπόδια στο οδόστρωμα που μειώνουν την ταχύτητα, λακκούβες ή όταν είμαστε εκτός δρόμου πάνω από βράχια και τραχύ έδαφος. Ο οδηγός βλέπει το έδαφος, κυριολεκτικά μέσα από το καπό, κάτω από τον κινητήρα.


Μια ακόμη τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Continental συνδέει 4 δορυφορικές κάμερες, οι οποίες μόνιμα καταγράφουν το περιβάλλον του αυτοκινήτου, με μια κεντρική μονάδα ελέγχου, προσφέροντας όχι μόνο μια νέα λειτουργία ασφαλούς αυτόματης στάθμευσης, αλλά και εφαρμογή λειτουργιών αυτόματου παρκαρίσματος, σε απομακρυσμένους σταθμούς στάθμευσης, χωρίς την παρουσία του οδηγού.


Ο οδηγός μπορεί να βγει έξω από το όχημα, το οποίο στη συνέχεια, με το πάτημα ενός κουμπιού, βρίσκει μόνο του τον δρόμο του, πραγματοποιεί τους απαραίτητους -ακριβείς- ελιγμούς και παρκάρει ή ξεπαρκάρει.

 

Οι πρωτοποριακές κάμερες της Continental σώζουν ζωές
O οδηγός μπορεί να βγει έξω από το όχημα το οποίο στη συνέχεια παρκάρει ή ξεπαρκάρει με το πάτημα ενός κουμπιού.


Δορυφορικές κάμερες με ανάλυση εικόνας 1,3 megapixels εγκαθίστανται πλέον σε αυτοκίνητα, ενώ μια νέα γενιά από κάμερες με ανάλυση 2,5 megapixels και εξαιρετική απόδοση νυχτερινής όρασης, πρόκειται να τεθεί σύντομα σε παραγωγή.


Την ίδια στιγμή η Continental αναπτύσσει ήδη μια κάμερα με ανάλυση 8 megapixels. Η συγκεκριμένη υψηλής τεχνολογίας κάμερα θα αντικαταστήσει στο μέλλον τους παραδοσιακούς εσωτερικούς και εξωτερικούς καθρέπτες οδήγησης.


Η εικόνα από τις κάμερες αυτές, όχι μόνο θα είναι εξαιρετικής ευκρίνειας, αλλά θα παρέχει δεδομένα για την αναγνώριση, π.χ., ενός μοτοσικλετιστή που πλησιάζει με ταχύτητα στο πίσω μέρος, ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

 

Οι πρωτοποριακές κάμερες της Continental σώζουν ζωές
Οι κάμερες της Continental είναι εξαιρετικής ευκρίνειας και αναγνωρίζουν οτιδήποτε πλησιάζει κοντά στο αυτοκίνητο.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ