Το νέο Mitsubishi L200 αποδεικνύεται πιο ασφαλές από ποτέ
Το νέο Mitsubishi L200 δεν αρκείται μόνο στο συνδυασμό εμφάνισης με εξαιρετικές off-road δυνατότητες και αξιοπιστία.

Το νέο Mitsubishi L200 αποδεικνύεται πιο ασφαλές από ποτέ

Η έκτη γενιά του σκληροτράχηλου Pick-Up διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Το Mitsubishi L200 αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας και όχι άδικα, χάρη στο συνδυασμό της δυναμικής σχεδίασης, με εξαιρετικές επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου.


Με δεδομένη την αξιοπιστία, καθώς και το εξαιρετικό σύστημα τετρακίνησης (4WD) της Mitsubishi, το νέο L200 ξεχωρίζει επίσης και για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

 

Το νέο Mitsubishi L200 δεν αρκείται μόνο στο συνδυασμό εμφάνισης και αξιοπιστίας με εξαιρετικές off-road δυνατότητες, αλλά διαθέτει και κορυφαία συστήματα ασφάλειας.


Το νέο Mitsubishi L200 παρουσιάζεται ασφαλέστερο σε εκτός δρόμου «μονοπάτια» χάρη στα νέα Hill Descent Control και Off-Road Modes, ενώ λανσάρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως:


• Λειτουργία πολλαπλών προβολών με πανοραμική εικόνα / 360⁰ Multi Around Monitor (MAM)

Τέσσερις κάμερες τοποθετημένες μπροστά, πίσω, καθώς και στους εξωτερικούς καθρέπτες για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το όχημα, προβάλλουν στην οθόνη μία πανοραμική εικόνα για τυχόν εμπόδια.

 

Ειδικότερα, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει τις τυφλές γωνίες μπροστά, πίσω και στις δύο εμπρός πλευρές, ενώ όταν ο οδηγός επιλέγει όπισθεν, στην οθόνη εμφανίζονται γραμμές καθοδήγησης για πρόσθετη υποστήριξη ελιγμών.


• Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών / Forward Collision Mitigation (FCM)

Το FCM χρησιμοποιεί κάμερα και συστήματα ραντάρ μέσω λέιζερ, για την ανίχνευση ενός οχήματος ή ενός πεζού μπροστά. Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, ενεργοποιεί έναν ηχητικό συναγερμό, καθώς και τη λειτουργία πέδησης του FCM για την αποφυγή σύγκρουσης ή περιορισμό των επιπτώσεών της.

 

Το νέο Mitsubishi L200 αποδεικνύεται πιο ασφαλές από ποτέ
Ανέκαθεν το Pick-Up της ιαπωνικής φίρμας ξεχώριζε στην κατηγορία του, ενώ πλέον αποδεικνύεται πιο ασφαλές από ποτέ.


• Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου / Blind Spot Warning (BSW) με λειτουργία Lane Change Assist function (LCA)

Το BSW με LCA χρησιμοποιεί μία μονάδα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος που βρίσκεται στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα για την ανίχνευση οχημάτων τα οποία πλησιάζουν από πίσω ή βρίσκονται σε τυφλή γωνία για τον οδηγό.


• Αυτόματη Λειτουργία Προβολέων / Auto High Beam (AHB)

Για να ενισχυθεί η ασφάλεια, η άνεση και η ευκολία στην οδήγηση τη νύχτα, οι προβολείς γυρίζουν αυτόματα στη μικρή σκάλα όταν ανιχνευτούν αυτοκίνητα μπροστά και επιστρέφουν αυτόματα στη μεγάλη σκάλα, ώστε να μην χρειαστεί να απομακρύνετε το χέρι σας από το τιμόνι, για να χειριστείτε το μοχλό των φώτων.


• Σύστημα Αποφυγής Ακούσιας Επιτάχυνσης και Περιορισμού Πρόσκρουσης σε Στενούς Χώρους Στάθμευσης / Ultrasonic Misacceleration mitigation System (UMS)

Το UMS έχει ως στόχο τον περιορισμό των ζημιών σε μία σύγκρουση, επιβραδύνοντας κατά την εκκίνηση ή την οπισθοπορεία. Με τη βοήθεια αισθητήρων τοποθετημένων στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, όταν το σύστημα ανιχνεύει ένα εμπόδιο προς την κατεύθυνση κίνησης, ενεργοποιεί έναν ηχητικό συναγερμό και παράλληλα μειώνει την κινητήρια ισχύ εάν ο οδηγός πατήσει κατά λάθος πολύ γρήγορα ή απότομα το γκάζι.

 

Το νέο Mitsubishi L200 αποδεικνύεται πιο ασφαλές από ποτέ
Το νέο Mitsubishi L200 ξεχωρίζει για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.


• Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας σε Διασταύρωση / Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Το RCTA χρησιμοποιεί μία μονάδα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος που βρίσκεται στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα για την ανίχνευση οχημάτων που πλησιάζουν από πίσω ή στο τυφλό σημείο για τον οδηγό.


Κατά την έξοδο με όπισθεν από ένα γκαράζ, ή κατά τη διάρκεια απαιτητικών ελιγμών, προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχήματος που πλησιάζει από πίσω, ενεργοποιώντας το φλας του εξωτερικού καθρέπτη, εκπέμποντας ένα ηχητικό σήμα και αναβοσβήνοντας ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων.


Τέλος, να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ασφαλείας προσφέρονται επιπλέον των όσων ήδη διέθεταν τα προηγούμενα μοντέλα L200, όπως τα:


- Brake override system


- Brake Assist


- Λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS)


- Σύστημα Lane Departure Warning (LDW)


- Active Stability & Traction Control (ASTC)


- Hill Start Assist (HAS)


- Trailer Stability Assist (TSA)

 

Το νέο Mitsubishi L200 αποδεικνύεται πιο ασφαλές από ποτέ
Το νέο Mitsubishi L200 παρουσιάζεται ασφαλέστερο σε εκτός δρόμου «μονοπάτια», λανσάροντας και νέα συστήματα ασφάλειας.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ