ΤΩΡΑ

Ford Kuga, Plug-in Hybrid: Koρυφαίο επί 2
Το νέο Ford Kuga Plug-in Hybrid σε κερδίζει από την πρώτη επαφή

Ford Kuga, Plug-in Hybrid: Koρυφαίο επί 2

Το Ford Kuga Plug-in Hybrid εντυπωσιάζει με τα premium χαρακτηριστικά του και συνδυάζει ιδανικά την απεριόριστη αυτονομία ενός βενζινοκινητήρα με την αθόρυβη λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα μηδενικών ρύπων.

H εμφάνισή του ενθουσιάζει, η αποδοτικότητά του εντυπωσιάζει και ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του πείθει. Αναφερόμαστε στο νέο Ford Kuga Plug-in Hybrid, το οποίο σε κερδίζει από την πρώτη επαφή, όχι μόνο με τον ελκυστικό σχεδιασμό και τις καινοτόμες τεχνολογίες του αλλά και με την υβριδική τεχνολογία του. Το premium SUV της Ford συνδυάζει και αξιοποιεί τα καλύτερα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων, δηλαδή την απόλυτη ανεξαρτησία κίνησης με την ύπαρξη ενός πανίσχυρου βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα και γεννήτριας, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 225 ίππους και σχηματίζουν μια ιδανική τριάδα με την μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 14,4 kWh. 


Χάρη σε αυτή την προηγμένη υβριδική τεχνολογία περιορίζεται η κατανάλωση καυσίμου σε μόλις 1,2 λίτρα/100 χλμ., σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο μετρήσεων ΝΕDC (1,4 λίτρα/100 χλμ. με πρότυπα WLTP), και το εντυπωσιακό SUV προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία μόνο με την μπαταρία του, η οποία αγγίζει τα 72 χλμ. NEDC (56 χιλιόμετρα με WLTP). Έτσι, προκύπτει τεράστια εξοικονόμηση στο κόστος χρήσης του Ford Kuga Plug-in Hybrid και ταυτόχρονα περιορίζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της τάξης των 26 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο NEDC ή των 32 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο, σύμφωνα με το WLTP.


Το υβριδικό μοντέλο επιτρέπει στον οδηγό του να διαχειριστεί ιδανικά και σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες και επιθυμίες την ενέργεια της μπαταρίας, επιλέγοντας μεταξύ των τεσσάρων προγραμμάτων EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Ο οδηγός μπορεί, για παράδειγμα, να κινηθεί αρχικά μόνο με τον βενζινοκινητήρα, όταν βρίσκεται εκτός αστικού περιβάλλοντος, και να αξιοποιήσει την ενέργεια της μπαταρίας εντός πόλης, όπου το Ford Kuga Plug-in Hybrid θα λειτουργήσει ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, ώστε να εξοικονομήσει καύσιμα και να μην επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ρύπους.

 

Το premium SUV της Ford συνδυάζει και αξιοποιεί τα καλύτερα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων, δηλαδή την απόλυτη ανεξαρτησία κίνησης με την ύπαρξη ενός πανίσχυρου βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα και γεννήτριας, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 225 ίππους και σχηματίζουν μια ιδανική τριάδα με την μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 14,4 kWh. 

 

Η διαχείριση αποτελεί τη λέξη-κλειδί και για το μόντεμ FordPass Connect που αναβαθμίζει σε κορυφαία επίπεδα την άνεση οδήγησης μέσω της εφαρμογής FordPass. Χάρη σε αυτήν ελέγχει ο οδηγός από μακριά την κατάσταση του οχήματος και μίας σειράς συστημάτων του, το εντοπίζει σε αχανείς χώρους στάθμευσης, το κλειδώνει και το ξεκλειδώνει από απόσταση κ.λπ. Ταυτόχρονα, εντοπίζει τους σταθμούς φόρτισης της μπαταρίας σε είκοσι μία χώρες, προγραμματίζει εκ των προτέρων τη διαδικασία φόρτισης σε ωράρια χαμηλού κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ελέγχει ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα της ηλεκτρικής αυτονομίας του οχήματος.


Η στιβαρή αίσθηση οδήγησης και οι άπλετοι χώροι αναδεικνύουν το νέο Ford Kuga Plug-in Hybrid σε ένα απολαυστικό SUV με κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται πληθώρα προηγμένων υποστηρικτικών συστημάτων, ενώ αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Ford που εφοδιάζεται με το σύστημα BLIS Assist για την παρακολούθηση του τυφλού σημείου οδηγού και την ανίχνευση οχημάτων που προσεγγίζουν από το πλάι το όχημα σε δρόμους με πολλαπλές λωρίδες κυκλοφορίας.

 

Ford Kuga, Plug-in Hybrid: Koρυφαίο επί 2
Η στιβαρή αίσθηση οδήγησης και οι άπλετοι χώροι αναδεικνύουν το νέο Ford Kuga Plug-in Hybrid σε ένα απολαυστικό SUV


Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η πρωτοποριακή λειτουργία Local Hazard Information, η οποία προβλέπει επικίνδυνες καταστάσεις ακόμα και σε μη ορατά σημεία της διαδρομής και προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό του αυτοκινήτου.


Η απόκτηση ενός νέου Ford Kuga Plug-in Hybrid γίνεται πλέον ευκολότερη, χάρη στα πρωτοποριακά προγράμματα χρηματοδότησης Ford Finance, με ένα εξαιρετικά χαμηλό σταθερό επιτόκιο μόλις 0,99% και ευέλικτη αποπληρωμή σε έως 60 δόσεις, ενώ ισχύει 8ετής εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect. Nα σημειώσουμε, επίσης, ότι για μια σειρά μοντέλων, τα Ford Fiesta, Puma, Focus και Kuga, προβλέπονται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, καθώς εμφανίζουν μειωμένες εκπομπές ρύπων λόγω της πολύ χαμηλής κατανάλωσής τους.   

 

Ford Kuga, Plug-in Hybrid: Koρυφαίο επί 2
Το υβριδικό μοντέλο επιτρέπει στον οδηγό του να διαχειριστεί ιδανικά και σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες και επιθυμίες την ενέργεια της μπαταρίας

 

Ford Kuga, Plug-in Hybrid: Koρυφαίο επί 2
Η διαχείριση αποτελεί τη λέξη-κλειδί και για το μόντεμ FordPass Connect που αναβαθμίζει σε κορυφαία επίπεδα την άνεση οδήγησης μέσω της εφαρμογής FordPass.

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ