ΤO 1984 ΑΠΟΤΕΛΕΙ σημαντική χρονιά για τη SEAT, καθώς συνδέεται με το λανσάρισμα του Ibiza πρώτης γενιάς. Στο ενδιάμεσο διάστημα των 37 ετών κυκλοφόρησαν πέντε διαφορετικές γενιές του ισπανικού supermini με σχεδόν 6 εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό του, που το καθιστούν ως το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της SEAT.

 

Το μοντέλο πέμπτης γενιάς μόλις έφτασε στη χώρα μας και δείχνει έτοιμο να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία των προγόνων του. Στο εξωτερικό εντοπίζονται οι διαφορές στους προβολείς LED, που ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό του, στα νέα σχέδια των ζαντών αλουμινίου και στο χρωμιωμένο λογότυπο, ενώ η γκάμα των βαφών του αμαξώματος περιλαμβάνει δύο πρόσθετες αποχρώσεις του μπλε, το Sapphire Blue και το Asphalt Blue.

 

Seat Ibiza
To ανανεωμένο Ibiza πέμπτης γενιάς πωλείται σε τιμές εκκίνησης από 13.290 ευρώ.

 

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σε υποδέχονται ένα νέο ταμπλό από μαλακά και ποιοτικά υλικά και ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί, φωτιζόμενοι –προαιρετικά– από LED λαμπτήρες. Στα highlights του ανανεωμένου Ibiza περιλαμβάνεται επίσης η αιωρούμενη κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων με 8,25 ίντσες διαγώνιο στη βασική εκδοχή και 9,2 ίντσες στις ακριβότερες εκδόσεις.

 

Επίσης το ισπανικό μοντέλο μπορεί πλέον να παραγγελθεί και με πλήρως ψηφιακό κόκπιτ 10,25 ιντσών. Αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα υπόσχεται και το ασύρματο Wireless Full Link, που είναι συμβατό με τις ψηφιακές πλατφόρμες Android Auto και CarPlay.

 

Seat Ibiza
Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν η μεγαλύτερη πλέον οθόνη του συστήματος πολυμέσων και το ψηφιακό κόκπιτ.

 

Το εμβληματικότερο μοντέλο της Ισπανίδας θυγατέρας του ομίλου Volkswagen έχει γίνει ασφαλέστερο από ποτέ χάρη στην ενσωμάτωση μίας σειράς προηγμένων συστημάτων υποστήριξης του οδηγού.

 

Έτσι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στον προαιρετικό εξοπλισμό του το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist σε συνεργασία με τα συστήματα Lane Assist και Τraffic Sign Recognition, τα οποία είναι στάνταρ και βοηθούν το όχημα να παραμείνει εντός των ορίων της λωρίδας, ενώ «διαβάζουν» τις πινακίδες κυκλοφορίας και τα όρια ταχύτητας.

 

Seat Ibiza
Ο χώρος αποσκευών ανήκει στους μεγαλύτερους μεταξύ των μοντέλων της κατηγορίας supermini.

 

Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ έξι διαφορετικών κινητήρων βενζίνης με αποδόσεις από 80 έως 150 ίππους και ενός μοτέρ διπλού καυσίμου βενζίνης/φυσικού αερίου (CNG) με 90 άλογα, ενώ προβλέπονται μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

 

Το ανανεωμένο SEAT Ibiza διατίθεται ήδη στην Ελλάδα με τιμές εκκίνησης από 13.290 ευρώ, όπως προκύπτουν μετά τις εκπτώσεις του προωθητικού προγράμματος λανσαρίσματος. Σε αυτό προβλέπεται ειδική έκπτωση 1.000 ευρώ για την έκδοση 1.0 Reference των 80 ίππων, 700 ευρώ για την έκδοση 1.0 Business των 80 ίππων και 500 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες.

 

Seat Ibiza
Οι κοντοί πρόβολοι του αμαξώματος αναβαθμίζουν το δυναμικό και νεανικό προφίλ του SEAT Ibiza.