Ανάδειξη Aνδρικού Προσώπου με fillers Juvéderm®: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Ανάδειξη Aνδρικού Προσώπου με fillers Juvéderm®: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Για προβλέψιμα και φυσικά αποτελέσματα με τον ελάχιστο δυνατό χρόνο ανάρρωσης.

ADVERTORIAL

Της Ιωάννας Πανουτσοπούλου, MD

 

Ο σύγχρονος άνδρας θέλει να είναι ανανεωμένος και με αυτοπεποίθηση σε κάθε ηλικία. Πραγματοποιώντας θεραπείες αναγέννησης προσώπου, επιθυμεί προβλέψιμα και φυσικά αποτελέσματα με τον ελάχιστο δυνατό χρόνο ανάρρωσης.

 

Χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα, σύγχρονης τεχνολογίας fillers όπως το Juvéderm® VOLUX, Juvéderm® VOLUMA, Juvéderm® VOLIFT και Juvéderm® VOLBELLA και εφαρμόζοντας την κατάλληλη τεχνική, μπορούμε πλέον να επιτύχουμε εντυπωσιακά και παράλληλα φυσικά αποτελέσματα.

 

Πώς αναδεικνύεται η αρρενωπότητα ενός άνδρα με fillers;
Το ανδρικό πρόσωπο χαρακτηρίζεται από γωνίες, κυρίως σε τρεις ανατομικές περιοχές: στα ζυγωματικά, στη γωνία της κάτω γνάθου και το πηγούνι. Εγχύοντας εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, μπορούμε να τονίσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά αρρενωπότητας τόσο σε νέους άνδρες που από φυσικού τους δεν έχουν έντονες γραμμές και γωνίες, όσο και σε μεγαλύτερους άνδρες που λόγω χαλάρωσης και απώλειας όγκου στο πρόσωπο, το περίγραμμα του προσώπου τους έχει ατονήσει και χρειάζεται ενίσχυση.

 

Ανάδειξη Aνδρικού Προσώπου με fillers Juvéderm®: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε


Τι είναι τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος;
Τα εμφυτεύματα (fillers) υαλουρονικού οξέος, είναι διάφανα gel μη ζωικής προέλευσης και περιέχονται σε αποστειρωμένες προγεμισμένες σύριγγες. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική, από τους οφθαλμιάτρους για παθήσεις του οφθαλμού αλλά και από ορθοπεδικούς με ενέσεις στις αρθρώσεις για βελτίωση της κινητικότητας. Στο δέρμα, το υαλουρονικό οξύ προσφέρει όγκο και ενυδάτωση ενώ παράλληλα δημιουργεί μια πιο υγιή και φρέσκια εμφάνιση.


Είναι τα ενθέματα υαλουρονικού οξέος ασφαλή;
Τα ενθέματα υαλουρονικού οξέος λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το υαλουρονικό οξύ του δέρματός μας, επιτρέποντας τη φυσιολογική λειτουργία και κίνηση του προσώπου μας. Μάλιστα, σταδιακά διασπώνται και μεταβολίζονται όπως ακριβώς συμβαίνει και με το δικό μας υαλουρονικό οξύ. Δεν έχουν αναφερθεί μακροπρόθεσμα προβλήματα από την χρήση τους, όταν οι θεραπείες πραγματοποιούνται από ειδικά εκπαιδευμένους και έμπειρους ιατρούς.


Πώς γίνεται η σωστή επιλογή του υαλουρονικού;
Ανάλογα με τη θέση έγχυσης του υαλουρονικού και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε να επιτύχουμε, χρησιμοποιούμε εμφυτεύματα διαφορετικής συγκέντρωσης. Για παράδειγμα, στα ζυγωματικά και στο περίγραμμα του προσώπου για να επιτύχουμε έντονες γωνίες και αρρενωπό πηγούνι χρησιμοποιούμε παχύρρευστο υαλουρονικό όπως το Juvéderm® VOLUMA και το Juvéderm® VOLUX, αντίστοιχα. Ενώ, στην περιοχή γύρω από τα χείλη και τα μάτια πιο λεπτόρρευστο, όπως το Juvéderm® VOLBELLA και το Juvéderm® VOLIFT.

 

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία του υαλουρονικού οξέος;
Τοποθετούμε το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιώντας αποστειρωμένες λεπτές βελόνες ή ατραυματικές κάνουλες. Μπορεί να έχει προηγηθεί η χρήση παγοκύστης ή αναισθητικής κρέμας ώστε να μειωθεί τυχόν δυσφορία ή πόνος. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 20 έως 30 λεπτά.


Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες;
Κάποιες αντιδράσεις που ίσως εμφανιστούν οφείλονται στην έγχυση, όπως παροδική τοπική ερυθρότητα, ήπιο οίδημα και ευαισθησία στο σημείο της ένεσης τα οποία συνήθως διαρκούν από μία έως τρεις ημέρες. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες ειδικά αν το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι εγκεκριμένο για την ασφάλειά του και η τεχνική τοποθέτησής του είναι η κατάλληλη.


Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Αυτό εξαρτάται κυρίως από τη φυσιολογία του κάθε δέρματος, την ηλικία, τον τρόπο ζωής καθώς και από τον βαθμό βελτίωσης που κάποιος επιθυμεί. Τα πιο παχύρρευστα εμφυτεύματα διαρκούν περισσότερο από τα λεπτόρρευστα. Η διάρκεια των fillers Juvéderm® κυμαίνεται από εννέα μήνες έως δύο χρόνια.


Γιατί όλο και περισσότεροι άνδρες πραγματοποιούν θεραπείες με fillers Juvéderm® υαλουρονικού οξέος;
Διότι αποτελούν ασφαλή τρόπο ανάδειξης της αρρενωπότητας του προσώπου τους, τονίζοντας τις γραμμές των ζυγωματικών, τις γωνίες της γνάθου και ενισχύοντας το περίγραμμα του πηγουνιού και του κάτω τμήματος του προσώπου με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, ο χρόνος ανάρρωσης είναι ελάχιστος ή μηδαμινός χωρίς περιορισμό της κοινωνικής ή επαγγελματικής τους ζωής και μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ακόμα και το καλοκαίρι*.


* Μετά τη θεραπεία θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για 48 ώρες.

 

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Allergan Aesthetics, μια εταιρεία της AbbVie.

 

Ανάδειξη Aνδρικού Προσώπου με fillers Juvéderm®: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

   

Ιωάννα Πανουτσοπούλου, MD
Δερματολόγος
Ειδικευθείσα εξ' ολοκλήρου στο University of Minnesota, ΗΠΑ

 

Info:

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 84,
11528 Αθήνα
Τηλ: +30 21 6900 2960
www.panoutsopoulou.com

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ