Μονογυιος 1952: Ένα δώρο για να σας θυμούνται για πάντα

Μονογυιος 1952: Ένα δώρο για να σας θυμούνται για πάντα

Στα καταστήματα Μονογυιός τρεις γενιές χρυσοχόων κατασκευάζουν κοσμήματα βάσει του γούστου και των απαιτήσεων κάθε ξεχωριστού πελάτη.

Οι γιορτές πλησιάζουν και πρέπει σιγά-σιγά να σκεφτούμε όλοι τι ξεχωριστό θα πάρουμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε αλλά και για τον εαυτό μας, που συχνά τον ξεχνάμε.

 

Κάτι που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις και τις καρδιές των αγαπημένων μας είναι το κόσμημα, καθώς δεν καταλαβαίνει από μόδες και θα είναι πάντα εκεί, να ομορφαίνει και να απογειώνει την εικόνα μας. Σκεφτείτε, στο ρεβεγιόν, πώς μπορεί να αναβαθμίσει ένα κλασικό μαύρο φόρεμα ένα ζεστό κόκκινο ρουμπίνι ή ένα εντυπωσιακό μπλε ζαφείρι στον λαιμό ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια σε ζωηρό πράσινο σμαράγδι. Η αυθεντική ομορφιά έρχεται από τα βάθη της γης και με αυτήν οι άνθρωποι αισθάνονταν πάντα μια υποσυνείδητη έλξη και ένα ανεξήγητο δέος.


Γι' αυτήν τη μαγική σχέση με τις πολύτιμες πέτρες μπορούν να μας μιλήσουν οι ειδικοί. Στα καταστήματα ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ τρεις γενιές χρυσοχόων έχουν φροντίσει με την πολύχρονη εμπειρία, τις σπουδές και τις αμέτρητες ώρες εργασίας να κατασκευάζουν κοσμήματα βάσει του γούστου και των απαιτήσεων κάθε ξεχωριστού πελάτη. Οι σπουδές γεμμολογίας και αδαμαντολογίας στο Gemmological Association of Great Britain, στο HRD και IGI της Αμβέρσας σίγουρα τους το επιτρέπουν.

 

Μονογυιος 1952: Ένα δώρο για να σας θυμούνται για πάντα
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Σκεφτείτε ότι η ενασχόληση της οικογένειας με το κόσμημα ξεκινάει από το 1952, με τον Ιωάννη και την Καίτη Μονογυιού, στο κέντρο της Αθήνας, όπου χτυπάει ακόμα η καρδιά της ελληνικής χρυσοχοΐας. Η επόμενη γενεά Μονογυιού θα αφήσει παρακαταθήκη ένα νέο κατάστημα. Συγκεκριμένα, το 1981 ο Γεώργιος θα επιλέξει να ταξιδέψει την παράδοση στο Νησί των Ιπποτών και το 2011 ο Γιάννης και η Κατερίνα, οι νεότεροι, θα διανθίσουν τις παραδοσιακές τεχνικές με ακαδημαϊκή γνώση αλλά και σύγχρονες τεχνολογίες, ανοίγοντας ένα ακόμα κατάστημα στον Πειραιά.


Και επειδή τα διαμάντια είναι παντοτινά, αν αποφασίσετε να κάνετε το επόμενο βήμα, δώστε την απαραίτητη προσοχή. Τα μονόπετρα, οι ροζέτες και τα σειρέ είναι τα αγαπημένα δαχτυλίδια των γυναικών και, όπως οι γυναίκες, έτσι κι αυτά είναι εντελώς μοναδικά. Εμείς –και εσείς, που σκοπεύετε να κάνετε την κίνηση– θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στο διαμάντι που, όπως μας συμβουλεύει ο Γιάννης Μονογυιός, χαρακτηρίζεται από τα 4 C's, δηλαδή Clarity - Color - Carat - Cut, αλλά και από τον φθορισμό, που πρέπει να είναι μηδενικός, συμπληρώνει η Κατερίνα Μονογυιού. Γι' αυτό θα πρέπει να εντοπίσουμε το δαχτυλίδι που μας/της ταιριάζει και σε αυτή την όμορφη στιγμή έχουμε τους ειδικούς στο πλευρό μας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα από τα διαμάντια της συλλογής υποστηρίζονται από την πιστοποίηση του GIA, κορυφαίου γεμμολογικού ινστιτούτου.

 

Μονογυιος 1952: Ένα δώρο για να σας θυμούνται για πάντα

 

Βουλής 18, Σύνταγμα, 210 3251100 // Βασ. Γεωργιου Α' 13 & Αλκιβιάδου, Πειραιάς

FB: monoyios1952, Instagram: @monoyios_1952, www.monoyios1952.com

Στυλ & Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ