Desperate Αrtists: Μια συνεργασία που βασίζεται στην απόγνωση για δημιουργία

Desperate Αrtists: Μια συνεργασία που βασίζεται στην απόγνωση για δημιουργία

Κάποιες φορές η απόγνωση είναι η αρχή της δημιουργίας και μπορεί να οδηγήσει σε έργα μοναδικά. Όταν, μάλιστα, αυτή η δημιουργία συνδυάζεται με τη συνεργασία, τότε η τέχνη γίνεται μια διαδικασία εξαιρετική, που φέρνει κοντά φιλοσοφίες, τρόπο σκέψης και εικόνες.

 

Η Ζέφη και η Ειρήνη είναι οι Desperate artists πίσω από το Design Lab, ένα ελληνικό brand κοσμημάτων και αξεσουάρ που βρίσκεται στην καρδιά της Ερμούπολης και παρουσιάζει μια συλλογή που μοιράζεται ανάμεσα στις δύο φίλες και συνεργάτιδες.

 

Φυσικά και οι δύο πιστεύουν στην ομαδική εργασία, γι' αυτό και τις ενώνει ένα κοινό όραμα που ξεκινά από τις σπουδές τους και οδηγεί σε διαφορετικά αντικείμενα. Η Ζέφη, επηρεασμένη από τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς, όπως ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός, αντλεί έμπνευση από τη γεωμετρία και τα αρχαία σύμβολα και υπό το πρίσμα των σπουδών της στο βιομηχανικό σχέδιο δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα, όπου παλιά και νέα στοιχεία συνυπάρχουν με σύγχρονες φόρμες. Η Ειρήνη δημιουργεί τσάντες και αξεσουάρ με εικόνες που προέρχονται από το ελληνικό τοπίο και την παράδοση σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τάση, με αποτέλεσμα κάθε δημιουργία να έχει στοιχεία από την ελληνική κληρονομιά.

 

Desperate Αrtists: Μια συνεργασία που βασίζεται στην απόγνωση για δημιουργία


Στο εργαστήριό τους, που είναι και σημείο πώλησης, ανταλλάζουν ιδέες, πειραματίζονται, εμπνέονται και κάνουν δοκιμές, απαλλαγμένες από τη σύμβαση που κάποιες φορές ορίζει η μόδα. Η συνεχής αλληλεπίδραση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που συνδέονται με την εξέλιξη και αποτυπώνονται σε συλλογές από ιδιαίτερα κοσμήματα καθώς και σε σχεδιαστικές προτάσεις για τσάντες και αξεσουάρ με ξεχωριστή προσωπικότητα.

 

Desperate Αrtists: Μια συνεργασία που βασίζεται στην απόγνωση για δημιουργία


Άλλωστε, η ίδια η Σύρος είναι ένας τόπος που μόνο έμπνευση μπορεί να δώσει και αρκεί να είσαι εκείνος ο άνθρωπος που αναζητά παντού τη δημιουργία για να μετουσιώσεις αυτή την έμπνευση σε Τέχνη και την Τέχνη σε συλλογές για γυναίκες που θέλουν να είναι αυθεντικές. Δεν είναι τυχαίο ότι τα έργα των Desperate artists πωλούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Ζέφη και η Ειρήνη πιστεύουν πως η δημιουργία είναι η λύση. Ενίοτε, μάλιστα, η λύση έρχεται από την απόγνωση για δημιουργία, όπως στη δική τους περίπτωση.


Ευαγγελιστρίας 9, Ερμούπολη, Σύρος, 6978 087212
FB: desperate.artists, Instagram: desperate_jewelry, Instagram: desperate_bags_accessories

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ