Kånken Art 2021

Kånken Art 2021: Μια τσάντα με περιβαλλοντική συνείδηση με την υπογραφή της Fjällräven

Από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι, δημιουργήθηκε κομμάτι κομμάτι με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία των ωκεανών

ADVERTORIAL

Από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι, δημιουργήθηκε κομμάτι κομμάτι με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία των ωκεανών 

 

Μια ιστορία που ξεκινά στα μαγευτικά τοπία της Σουηδίας δεν θα μπορούσε να μη συνδέεται με τη φύση. Η Fjällräven που δημιουργήθηκε το 1960, από τον Åke Nordin στα βόρεια της χώρας, εμπνέει την επαφή μας με τη φύση, μέσα από μία μεγάλη συλλογή ρούχων και εξοπλισμού για δραστηριότητες στη φύση.

 

Σήμα κατατεθέν της Fjällräven, τα Kånken backpacks. Η ιστορία τους ξεκινά όταν ο Åke θέλησε να δημιουργήσει ένα σακίδιο κατάλληλο για μαθητές που τελικά κατέληξε να αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια της εταιρείας, όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για ενήλικες.

 

Kånken Art 2021

 

Η Kånken που φέρει το χαρακτηριστικό λογότυπο με την αλεπού, με στόχο να ευαισθητοποιήσει για διαφορετικά περιβαλλοντικά ζητήματα, παρουσιάζει  κάθε χρόνο τη συλλογή Kånken Art. Ένα ξεχωριστό project που καλεί κάθε χρόνο έναν Σουηδό καλλιτέχνη να σχεδιάσει το δικό του concept, αναδεικνύοντας τη σημαντική σύνδεση της Kånken με το φυσικό περιβάλλον. Τη συλλογή 2021 σχεδίασε η animator και illustrator, Linn Fritz και όχι τυχαία, αφού η ίδια έχει μεγαλώσει δίπλα στη φύση, στα υπέροχα σκανδιναβικά τοπία, με τον πατέρα της να ενισχύει την αγάπη της για το περιβάλλον και να ενθαρρύνει την ευαισθησία της απέναντι σε σημαντικά ζητήματα όπως η προστασία των ωκεανών. Όπως λέει η ίδια: «Το μέλλον μας και το μέλλον της φύσης είναι δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να  φροντίζουμε τη φύση και να την εκτιμούμε πριν να είναι πολύ αργά.»

 

Με αυτές τις εικόνες, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες, η Linn μετέτρεψε τα κομμάτια πλαστικού –που καταστρέφουν τον υδάτινο κόσμο- σε δημιουργία και σχεδίασε ένα αφηρημένο μοτίβο όπου τα χρώματα μέσα από ένα αφηρημένο παζλ συνδέονται με τον ωκεανό. Τα δυο σχέδια backpacks σε διαφορετικούς χρωματισμούς, η Ocean Surface και η Ocean Deep προβάλουν το δικό τους μήνυμα καθεμιά, ενώ το υλικό από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι της Fjällräven G-1000 HeavyDuty Eco S, με διάρκεια ζωής πάνω από 30 χρόνια, συμπληρώνει τη δήλωση οικολογικής ευαισθησίας της συλλογής. Τα backpacks, όμως είναι ξεχωριστά και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί έχουν δημιουργηθεί κομμάτι – κομμάτι, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε κίνηση που χτίζεται βήμα – βήμα για να πετύχει έναν μεγάλο σκοπό.

 

Η συλλογή “Kånken Art 2021” – που παρουσιάστηκε επίσημα στις 8 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών – εκφράζει τη δέσμευση της μάρκας για την προστασία των υδάτων μέσω της στήριξης δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, της Leave No Trace Center και της 2 Minute Foundation, που έχουν ως έργο τους την εκπαίδευση για τη μείωση και τη σωστή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων και μακροπρόθεσμα τον σεβασμό και την προστασία της φύσης. Εξάλλου, όλα τα προϊόντα της Kånken συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία για την προστασία της Αρκτικής Αλεπούς, διαθέτοντας στον σκοπό αυτό το 1% κάθε αγοράς, ενώ κάθε κομμάτι της συλλογής που αγοράζεται μέσω του site της ή σε επιλεγμένα καταστήματα του εξωτερικού, η Kånken προσφέρει ως δώρο και μία τσάντα, ιδανική για τη συλλογή πλαστικού και άλλων απορριμμάτων από τη φύση. Με αυτόν τον αποδεικνύει πως η προστασία της φύσης είναι στο νου μας αλλά και στο χέρι μας.

 

Kånken Art 2021

 

Kånken Art 2021

Η Fjällräven, είναι από εκείνα τα brands που συνδέονται άρρηκτα με outdoοr εμπειρίες, που σε φέρνουν πιο κοντά στη φύση και το περιβάλλον και συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας νέας περιβαλλοντικής κουλτούρας.  Και η συνεργασία της με την Kånken Art αποτελεί έναν ακόμα τρόπο να αφυπνίσει την υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον. Εμπνέοντας τη σχέση με τη φύση, ταυτόχρονα εμπνέει και έναν τρόπο σκέψης, όπου η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα.

 

Στυλ & Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ