golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Back to School: Επιλέξαμε τα τεχνολογικά gadgets που θα σας συνοδεύσουν τη φετινή χρονιά

Επισκεφθήκαμε τα καταστήματα τεχνολογίας του Golden Hall, για όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές και οι φοιτητές για τη νέα χρονιά που ξεκινάει.

ADVERTORIAL

Το καλοκαίρι σιγά-σιγά έρχεται στο τέλος του και είναι μια ιδανική στιγμή να επενδύσουμε σε όλα τα τεχνολογικά gadgets που θα κάνουν τη φετινή σχολική σεζόν πιο εύκολη και φυσικά, διασκεδαστική.

 

Η τεχνολογία αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας -γι' αυτό και είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε όλα όσα μπορούν να την κάνουν πιο λειτουργική και ευχάριστη γίνεται. Ειδικά για τους μαθητές και τους φοιτητές, το σωστό laptop ή tablet μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην μαθητική και φοιτητική τους ζωή, ενώ οι «έξυπνες» συσκευές - όπως ένα φωτιστικό που «ξεκουράζει» την όραση κατά τη διάρκεια του διαβάσματος - θα κάνουν τη φετινή σχολική χρονιά ακόμα πιο ξεχωριστή.

 

Με «back-to-school» mood, λοιπόν, ξεκινήσαμε τη νέα σεζόν με την καθιερωμένη βόλτα μας στο Golden Hall, όπου ανακαλύψαμε όλα τα τεχνολογικά gadgets για να καλωσορίσουμε σωστά το φθινόπωρο και την επιστροφή στα θρανία - laptops, iPads, gadgets για το σχολείο, αλλά και για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες εντός ή εκτός αίθουσας.

 

Public, Golden Hall, ισόγειο

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Η αγορά ενός laptop είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η σωστή επιλογή μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο διαβάζουμε και εργαζόμαστε. Με μια σύντομη έρευνα, μπορείτε να βρείτε το laptop που ταιριάζει στις ανάγκες σας - επενδύστε σε έναν υπολογιστή που να έχει τα κατάλληλα τεχνολογικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον τρόπο που θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε, όπως τον επεξεργαστή, την χωρητικότητα μνήμης ή τα προγράμματα που μπορεί να υποστηρίξει. Η HP προσφέρει μια ποικιλία από laptops για όλες τις ανάγκες και για καθημερινή χρήση και διάβασμα.

 

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Αν χρειάζεστε μια συσκευή που να μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα όπου κι αν πάτε, τότε ένα iPad είναι η ιδανική επιλογή. Τα iPads της νέας γενιάς της Apple προσφέρουν πολλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά για να υποστηρίξουν διαφόρων ειδών εργασίες. Είναι εύκολα στη χρήση και ευέλικτα - και μάλιστα μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις ή να επεξεργάζεστε έγγραφα σαν να γράφατε σε χαρτί, ενώ πλέον έρχονται και με το δικό τους ελαφρύ πληκτρολόγιο για ακόμα περισσότερη ευελιξία.

 

Sony Center, Golden Hall, ισόγειο

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Είτε διαβάζετε στο σπίτι, είτε απλώς θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα ακούγοντας μουσική, ένα ζευγάρι wireless ακουστικά της Sony είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εκτός από την ευελιξία που προσφέρουν - δε χρειάζεται να ξεμπλέκετε καλώδια ή να μην μπορείτε να απομακρυνθείτε από τη συσκευή σας - με τη σύνδεση Bluetooth, προσφέρουν και λειτουργίες όπως noise cancellation για να μην σας επηρεάζει κανένας θόρυβος από το γύρω περιβάλλον.

 

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Όσο για εκείνους που είτε σπουδάζουν, είτε ασχολούνται με τη φωτογραφία ως χόμπι, μια καλής ποιότητας κάμερα θα κάνει, φυσικά, τη διαφορά. Επιλέξτε ένα μικρό μέγεθος με εξελιγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που να ταιριάζουν στις ανάγκες σας - και δημιουργήστε. Η Sony διαθέτει μια σειρά από φωτογραφικές μηχανές νέας γενιάς που περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ιδιότητες για έναν/μια φωτογράφο «in the making».

 

Vodafone, Golden Hall, ισόγειο

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Αυτή η μικρή και ευέλικτη συσκευή είναι ένα από τα πιο χρήσιμα gadgets, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους γονείς τους. Το Vodafone Curve είναι ένα έξυπνο GPS Tracker, που είναι ελαφρύ, αδιάβροχο και μπορεί να σας ακολουθήσει παντού. Έτσι, θα είστε ξένοιαστοι πως ξέρετε πού βρίσκεται η τσάντα σας ανά πάσα στιγμή, για να μην την ξεχνάτε ποτέ και πουθενά.

 

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Όσο για εκείνους που δεν προτιμούν πολλά τετράδια, χαρτιά και στιλό, το Xiaomi Mijia LCD Blackboard Tablet είναι μια τεράστια οθόνη γραφής 10 ιντσών, εξαιρετικά ελαφριά, που θα σας συνοδεύσει σε οποιοδήποτε μάθημα χρειαστείτε γρήγορες σημειώσεις, ενώ οι πιο προχωρημένοι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και ως μια επιφάνεια για σχέδιο ή γραφήματα. Αλλιώς μπορείτε να γράφετε καθημερινά το πρόγραμμα της ημέρας για να μην σας ξεφεύγει τίποτα.

 

Tricks & Treats, Golden Hall, ισόγειο

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Ίσως όταν ακούμε «gadget» να έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μας, ωστόσο, ένα gadget δε σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει διασκεδαστικό παρουσιαστικό. Αυτό το bluetooth mini ηχείο έχει όμορφο και διακριτικό σχεδιασμό και μπορείτε να το πάρετε παντού μαζί σας - ή να βρίσκεται πάντα στη τσάντα σας για τις στιγμές που θέλετε να μοιραστείτε λίγη από τη μουσική σας με τους φίλους σας.

 

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Τα USB είναι ένα εξίσου σημαντικό gadget για να μπορούμε να αποθηκεύσουμε πληροφορίες, αρχεία, εργασίες και οτιδήποτε άλλο θέλουμε και να τα έχουμε διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Κι αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να είναι όμορφα και διασκεδαστικά - ειδικά για τα μικρότερα παιδιά έτσι ώστε, να έχουν έναν λιγότερο λόγο να τα χάσουν στο σχολείο.

 

iStorm, Golden Hall, 1ος όροφος

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ο κόσμος της Apple μπορεί να προσφέρει συσκευές και gadgets για πολλές διαφορετικές ανάγκες. Αν χρησιμοποιείτε το laptop σας για εργασίες που απαιτούν περισσότερα από απλές σημειώσεις, το λειτουργικό σύστημα ενός Macbook Air θα σας ενθουσιάσει, χάρη σε όλες τις νέες τεχνολογίες που περιλαμβάνει. Η μπαταρία του διαρκεί έως 18 ώρες και είναι τόσο ελαφρύ που μπορείτε να το έχετε παντού μαζί σας. Έχει εξαιρετικές επιδόσεις και εκπληκτική ανάλυση οθόνης έτσι ώστε, να μπορείτε να πραγματοποιήσετε κάθε είδους εργασία.

 

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Το iPad Pro μπορεί να σας προσφέρει μια ακόμα πιο δυνατή εμπειρία σε ό,τι αφορά τα iPads, καθώς περιλαμβάνει επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων και πολύ γρήγορο WiFi 6. Έχει εξίσου μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και εξαιρετικές αποδόσεις επεξεργαστή και γραφικών. Μάλιστα, αν το gaming είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σας, σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε παιχνίδια με γραφικά ποιότητας κονσόλας με υψηλούς ρυθμούς καρέ.

 

 

Mi Store, Golden Hall, 1ος όροφος

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Μπορεί να μην σκεφτόμαστε συχνά το πώς μια λάμπα γραφείου μπορεί να επηρεάζει την απόδοσή μας στο διάβασμα, αλλά το έντονο φως μπορεί πολλές φορές να μας κουράσει, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Η λάμπα γραφείου της Xiaomi με δύο προφίλ φωτισμού προσφέρει μια νέα, φωτεινή εμπειρία. Είναι σχεδιασμένη για να αποφεύγει το κλασικό τρεμόπαιγμα που αποτελεί βασικό στοιχείο κόπωσης και πρόκλησης προβλημάτων στην όρασή μας, συμβάλλοντας έτσι στο να είμαστε πιο ξεκούραστοι και αποδοτικοί.

 

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Ένα power bank είναι πρακτικό και χρήσιμο σε οποιαδήποτε περίσταση. Το αυθεντικό power bank της Xiaomi είναι σχεδιασμένο για να μας προσφέρει τη δυνατότητα να φορτίσουμε τις συσκευές μας οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε, χωρίς να χρειαζόμαστε πρίζα. Είναι ελαφρύ έτσι ώστε, να μπορεί να βρίσκεται πάντα στη τσάντα μας για ώρα ανάγκης.

 

ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Golden Hall, ισόγειο

golden hall 3
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

 

Όσο για εκείνους που η μουσική είναι βασικό κομμάτι της καθημερινότητας - ή και της ακαδημαϊκής τους καριέρας - ένα δυνατό ασύρματο φορητό ηχείο είναι ένα ιδανικό gadget. Το JBL Flip 5 είναι ελαφρύ και συμπαγές για να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται εύκολα - όπως μέσα στο σακίδιό σας - και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό καθώς είναι αδιάβροχο και η μπαταρία του κρατάει μέχρι και 12 ώρες. Μουσική πάντα και παντού, λοιπόν και είστε έτοιμοι για το back-to-school season.

 

 

 

Extra tip: Ανακαλύψαμε τη νέα είσοδο του Golden Ηall από την πεζογέφυρα ΟΑΚΑ για άμεση πρόσβαση από το σταθμό Ειρήνη και φυσικά από το Ολυμπιακό Στάδιο.

 

Στυλ & Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ