Η Παπαστράτος μας υπενθυμίζει ότι ο κόσμος μπορεί και χρειάζεται να αλλάξει

Η Παπαστράτος μας υπενθυμίζει ότι ο κόσμος μπορεί και χρειάζεται να αλλάξει

Το παράδειγμα της Παπαστράτος μας δείχνει πώς μπορούμε να αλλάξουμε #prostokalytero.

«Μην κάνεις αυτό που μπορείς. Κάνε αυτό που δεν μπορείς».

 

Όλοι προσπαθούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας: στο πώς τρεφόμαστε, εργαζόμαστε, συναναστρεφόμαστε με τους γύρω μας. Και η αλήθεια είναι πως η αλλαγή πρέπει να έρθει πρώτα από εμάς τους ίδιους. Προσπαθούμε συνεχώς #prostokalytero.

 

Αυτό περιμένουμε να κάνουν και οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε, έτσι ώστε η προσπάθεια για αλλαγή και ένα καλύτερο αύριο να είναι συλλογική. Το παράδειγμα της Παπαστράτος είναι μία θετική ένδειξη για το πώς χρειάζεται να λειτουργεί μία εταιρεία που έχει ως προτεραιότητα τους ανθρώπους της – πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως εργαζόμενους. 

 

Δεν είναι μια κενή υπόσχεση. Είναι η αλήθεια τους. Η αλήθεια ανθρώπων που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφεραν να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά μια βαριά βιομηχανία, σε μία start up 88 ετών. Αλλάζοντας εντελώς το προϊόν τους, τις δομές τους, τις εγκαταστάσεις τους, το εργασιακό τους μοντέλο. Αλλάζοντας τα πάντα, και κάνοντάς τα καλύτερα. Από την αρχή.

 

Το όραμα της Παπαστράτος είναι ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, μέσα από καινοτόμα προϊόντα και εναλλακτικές. Η smoke free φιλοσοφία της ξεκινάει από την ίδια την εταιρεία, καθώς οι εγκαταστάσεις της είναι πιστοποιημένα smoke free, φτάνει στη ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης) που για 2η χρονιά φέτος ήταν smoke free και εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλίες όπως με την Αστυπάλαια να είναι το πρώτο εντελώς smoke free ελληνικό νησί.

 

Καλύτερος Χώρος Εργασίας (Best Place to Work), Κορυφαίος Εργοδότης (Top Employer), Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρία (Most Admired Company): Αυτές είναι μόνο μερικές από τις διακρίσεις της Παπαστράτος τα τελευταία χρόνια, που την καθιστούν ένα από τα πιο θετικά παραδείγματα στη χώρα μας. Στηρίζοντας απόλυτα την ισότητα στον εργασιακό χώρο, είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί με τη διάκριση equal pay, σε μία ενεργή προσπάθεια να εξαλείψει το μεγάλο μισθολογικό κενό που χωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Με ενεργό ρόλο και έργο προς την κοινωνία, στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συνεργάζεται με ΜΚΟ, αλλάζοντας συνεχώς προς το καλύτερο.

 

Το μήνυμα #prostokalytero είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της φιλοσοφίας της Παπαστράτος, ενώ επιδιώκει να εμπνεύσει όλους τους ανθρώπους, ώστε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να αλλάξουν τις συνήθειές τους, να μη φοβηθούν την αλλαγή, να γίνουν καλύτεροι. Όλοι γνωρίζουμε πως η αλλαγή δεν είναι εύκολη, ούτε άμεση. Χρειάζεται θέληση και προσπάθεια, μπορεί να γίνει με μικρά ή μεγάλα βήματα, αλλάζοντας λίγα ή πολλά – ο καθένας μας έχει τους δικούς του ρυθμούς.

 

Ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να μας ανοίξει την πόρτα σε μία εντελώς διαφορετική ζωή, που ενδεχομένως να μην είχαμε φανταστεί. Μερικές φορές χρειάζεται να βγούμε από το λεγόμενο comfort zone μας και να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι που μας φοβίζει. Σκεφτείτε τι σας φοβίζει. Και κάντε ακριβώς αυτό.

 

 

 

Μάθετε περισσότερα στο www.prostokalytero.gr.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ