4 tips για να οργανώσεις από τώρα το τέλειο Σαββατοκύριακο στο σπίτι

4 tips για να οργανώσεις από τώρα το τέλειο Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Αν αποζητάς ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης, να τι πρέπει να κάνεις βήμα-βήμα!

Αν έχεις ποτέ περάσει μια ολόκληρη Δευτέρα μετανιώνοντας που δεν εκμεταλλεύτηκες το Σαββατοκύριακο όπως θα έπρεπε, θα καταλάβεις καλύτερα την επόμενη πρόταση: το τέλειο διήμερο στο σπίτι χρειάζεται οργάνωση!

 

Και όχι, δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσεις να κάνεις τα σχέδια σου από σήμερα. Για να μπεις στη σωστή διάθεση, φαντάσου το βράδυ της Παρασκευής όπου θα γυρίσεις σπίτι μετά από μία γεμάτη εβδομάδα. Σκέψου τη στιγμή που θα αλλάζεις στις αγαπημένες σου πυτζάμες που θα τυλίγεσαι με μια κουβέρτα στον καναπέ. Κλείσε τα μάτια σου και οραματίσου το τέλειο Σαββατοκύριακο στο σπίτι: τι δραστηριότητες σού έχουν λείψει, τι συντροφιά θα επέλεγες, ποια θα ήταν η... μουσική υπόκρουση; 

 

Τώρα που έχεις μια γενική ιδέα, διάβασε παρακάτω 4 tips που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το όνειρό σου σε πραγματικότητα!

 

1

Άφησε ελεύθερο το Σαββατοκύριακο

Φυσικά το τέλος της εβδομάδας είναι η τέλεια στιγμή για να καθαρίσεις το σπίτι, να γεμίσεις το ψυγείο, να μαγειρέψεις για την εβδομάδα, να δεις κόσμο που έχεις χάσει. Μια στις τόσες όμως επίτρεψε στον εαυτό σου να απολαύσει ένα Σαββατοκύριακο (σχεδόν) άδειο από υποχρεώσεις. Αφιέρωσε λίγες ώρες την Πέμπτη και την Παρασκευή για να καθαρίσεις το σπίτι και να πας σουπερμάρκετ. Μην ξεχάσεις, δε, να προμηθευτείς και το λατρεμένο Αλλοτινό κρασί στην αγαπημένη σου ποικιλία -θα το χρειαστείς. Διάλεξε ανάμεσα σε Λευκό, Ερυθρό, Ροζέ και Ημίγλυκο ή απλά πάρε ένα μπουκάλι απ'όλα!

 

Μια πολύ γρήγορη και εύκολη μακαρονάδα, για να μην χάσεις χρόνο στο μαγείρεμα, απαιτεί να ανακατέψεις ελάχιστο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια, μαζί με μία κρέμα γάλακτος και νιφάδες παρμεζάνας, κομμάτια καπνιστού σολομού, μαϊντανό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι! Συνόδευσέ το με ένα ποτήρι Αλλοτικό Λευκό και θα με θυμηθείς!

 

 

4 tips για να οργανώσεις από τώρα το τέλειο Σαββατοκύριακο στο σπίτι

 

 

2

Φτιάξε πρόγραμμα (ή και όχι)

Ανάλογα με τον χαρακτήρα σου, είναι πιθανό η ιδέα ενός προγράμματος να σε ανακουφίζει. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία φτιάξε μια λίστα με όσα πράγματα θες να κάνεις και οργάνωσέ τα μέσα στο 48ωρο: κάλεσε φίλους στο σπίτι, ανάθεσε μια ώρα για τις αναπόφευκτες μικροδουλειές, αφιέρωσε ένα μεσημέρι σε ένα νέο βιβλίο (το "Η Θέση 7Α" του Sebastian Fitzek είναι ιδανική επιλογή ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες) και ένα ποτήρι Αλλοτινό κτλ. Αν πάλι, προτιμάς να μην έχεις κανένα πρόγραμμα, προμηθεύσου λαχταριστά σνακ και το αγαπημένο σου Αλλοτινό και... go with the flow! Δική μου ιδανική επιλογή το Αλλοτινό Λευκό που με το λεπτό άρωμά του και τους τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού συνοδεύει τέλεια μικρά πτι φουρ, ελαφριά σάντουιτς αλλά και φρουτοσαλάτες. Ό,τι πρέπει για την ώρα του βιβλίου!

 

3

Απόλαυσε ένα υπέροχο αφρόλουτρο

Όπως κι αν έχεις αποφασίσει πως θες να περάσεις το Σαββατοκύριακό σου, επιβάλλεται να αφιερώσεις χρόνο σε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Φώτισε το μπάνιο με κεριά, αρωμάτισε το νερό με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ή γιασεμιού, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και βυθίσου στη μπανιέρα σου μέχρι να... μουλιάσεις. Αυτό ωστόσο που θα απογειώσει την εμπειρία είναι ένα ποτήρι Αλλοτινό Ημίγλυκο Αγιωργίτικο με άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων που θυμίζει δαμάσκηνα, φράουλες και βατόμουρα. Εναλλακτικά, ένα ξηρό Αλλοτινό Ερυθρό Αγιωργίτικο - Syrah με άρωμα που παραπέμπει σε κόκκινα φρούτα και ελαφρούς τόνους μπαχαρικών, θα μετατρέψει το μπάνιο σου σε εμπειρία 5 αισθήσεων.

 

4 tips για να οργανώσεις από τώρα το τέλειο Σαββατοκύριακο στο σπίτι

 

4

Κάνε κάτι διαφορετικό

Βάλε μέσα στα σχέδιά σου κάτι που δεν θα έκανες ένα οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο. Επισκέψου το μουσείο της Ακρόπολης ή το Φυσικής Ιστορίας και απόλαυσε ένα θεατρικό έργο (όλη η LiFO μιλάει αυτές τις ημέρες για το Βόυτσεκ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά). Ίσως ακόμα αξίζει να κλείσεις ραντεβού για μασάζ στο σπίτι ή να καλέσεις τις καλύτερές σου φίλες για έναν μαραθώνιο ρομαντικών ταινιών και άφθονο κρασί Αλλοτινό. Αυτό το τελευταίο, δε, το συστήνω ανεπιφύλακτα! Μάλιστα, μιας που το Αλλοτινό διατίθεται σε 4 διαφορετικά είδη θα βρεις σίγουρα το αγαπημένο της παρέας σου. Την πιο ασφαλή επιλογή ωστόσο αποτελεί το Αλλοτινό Ροζέ ποικιλίας Αγιωργίτικο, με αρώματα καλοκαιρινών φρούτων και έντονους τόνους φράουλας που συνοδεύει ιδανικά τα ελαφρά καλοκαιρινά γεύματα, αλλά πιάτα ελαφρών τυριών και σαλάτες! 

 

Μάθε περισσότερα στο www.gwc-microsite.gr

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ