Δυο απλές συνταγές που θα απογειώσουν την εορταστική γαλοπούλα

Δυο απλές συνταγές που θα απογειώσουν την εορταστική γαλοπούλα

Η ψητή γαλοπούλα είναι αδιαμφισβήτητα ο σταρ του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού! Και ενώ κανείς δεν διαφωνεί πως το μυστικό της επιτυχίας της βρίσκεται στο ψήσιμο, άλλο είναι το στοιχείο που θα την κάνει να ξεχωρίζει: οι... συνοδοί της!

 

Η γέμιση αλλά και ο πουρές είναι τα δύο πιο κλασικά αλλά και απαραίτητα συνοδευτικά της γαλοπούλας αφού την μετατρέπουν από ένα ψητό πουλερικό σε μεγαλειώδες, εορταστικό, ολοκληρωμένο γεύμα! Και το μυστικό για την τέλεια γέμιση και τον πιο βελούδινο, πλούσιο πουρέ είναι το ίδιο δεκάδες χρόνια τώρα: η αυθεντική μαγιονέζα Hellmann's!

 

Δυο απλές συνταγές που θα απογειώσουν την εορταστική γαλοπούλα

 

Φτιαγμένη από τρία απλά υλικά: αυγό, ξύδι και λάδι, η μαγιονέζα Hellmann's μαγιονέζα ξεχωρίζει χάρη στις εξαιρετικές της πρώτες ύλες και συγκεκριμένα στα 100% ελευθέρας βοσκής αυγά που χρησιμοποιεί. Πλούσια σε Ω3 και με απαλή, κρεμώδη υφή θα μετατρέψει κάθε αγαπημένη συνταγή σε μια γιορτή γεύσης και απόλαυσης!

 

Ανακάλυψε παρακάτω τις συνταγές για γέμιση γαλοπούλας και πουρέ γλυκοπατάτας, που θα κάνουν το εορταστικό σου τραπέζι να ξεχωρίσει!

 

 

Γέμιση Γαλοπούλας

30 λεπτά, 4 μερίδες

 

Υλικά

3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann's Real
1 κ.σ. με βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. Hellmann's Original BBQ
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
15 γρ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
225 γρ. νεροκάστανα (από κονσέρβα), στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
150 γρ. λουκάνικο από χοιρινό κρέας (χωρίς το περίβλημα)
80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 αυγό, χτυπημένο
45 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα Hellmann's Real, το βούτυρο, τη γουόστερ σος, τα κρεμμύδια, το φασκόμηλο, τα νεροκάστανα, τα φουντούκια, την τριμμένη φρυγανιά, το λουκάνικο, το μοσχοκάρυδο, το αυγό και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.


Βήμα 2

Χρησιμοποιούμε τη γέμιση για κρέας ή πουλερικά ή τη βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 200° C στη ρύθμιση πάνω-κάτω (180° C στον αέρα και στην ένδειξη 6 στον φούρνο υγραερίου) για 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνει η τραγανή.

 

Δυο απλές συνταγές που θα απογειώσουν την εορταστική γαλοπούλα

 

Πουρές γλυκοπατάτας 

15 λεπτά, 4 μερίδες

 

Υλικά

900 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
4 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann's Real
2 κ.γ. σπόροι από κύμινο, καβουρδισμένοι
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά χορταρικά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μαγειρεύουμε τις πατάτες σε βραστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν.


Βήμα 2

Λιώνουμε τις πατάτες σε πουρέ μαζί με τη μαγιονέζα Hellmann's Real και όλα τα υπόλοιπα υλικά.


Βήμα 3

Σερβίρουμε αμέσως.

 

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: 45 λεπτά, 2 απλές συνταγές, η μία και μοναδική μαγιονέζα Hellmann's Real και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι. Αυτά είναι τα συστατικά του τέλειου χριστουγεννιάτικου γεύματος!

 

 

 

Βρες τη Hellmann's στο Facebook  και στo hellmanns.gr

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ