4 αγαπημένα στοιχεία αυθεντικότητας στην Αθήνα!

4 αγαπημένα στοιχεία αυθεντικότητας στην Αθήνα!

Γιατί όπως ανέφερε ο Αμερικάνος social media expert, Mark Schaefer, δεν μπορείς να μιμηθείς την αυθεντικότητα.

Η Αθήνα είναι η πόλη που αλλάζει κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Η πόλη που οι ίδιοι οι άνθρωποι της την αλλάζουν, την εξελίσσουν και την αναδεικνύουν μέσα από τα δημιουργήματα τους, μέσα από την άρνηση τους να την εγκαταλείψουν, αλλά κυρίως μέσα από τις σχέσεις από καλό χαρμάνι που δημιουργούν ανάμεσα τους.


Όπως ένας αυθεντικός άνθρωπος δεν προσποιείται κι ας ξέρει ότι κάποια στοιχεία της προσωπικότητας του μπορεί να ενοχλήσουν, έτσι και η Αθήνα δεν προσποιείται για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της, αλλά στέκεται αληθινή και αυθεντική με τις υπέροχες γωνιές της, αλλά και τις πληγές της που τόσο την χαρακτηρίζουν, έτοιμη να σε μαγέψει σε κάθε στενό της και να σε παρασύρει όπως το άρωμα του ελληνικού καφέ που έχει μόλις σερβιριστεί.


Είναι αυτές οι αυθεντικές γωνιές της και οι άνθρωποι που συναντάς που ακόμα και αν τους απομόνωνες από το πλαίσιο τους, πάλι η μνήμη σου στην Αθήνα θα γύριζε.


Η Στοά του Βιβλίου κοντά στο κτιριακό σύμπλεγμα του Πανεπιστημίου βρίσκεται εκεί για να σε υποδεχθεί και να σε παρασύρει σε ιστορίες που μόνο οι συγγραφείς μπορούν να σου διηγηθούν. Η γυάλινη οροφή της αποτελεί το παράθυρο στον χώρο της διανόησης και της ονειροπόλησης. Γνώρισε την αυθεντική Αθήνα, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ στο καφέ της Στοάς και παρατηρώντας τους επισκέπτες να επιλέγουν το επόμενο ανάγνωσμα τους.


Ένας περίπατος στην Πλάκα και συγκεκριμένα στα Αναφιώτικα θα σου φέρουν μνήμες από τις διακοπές σου σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί. Μη φοβηθείς να περιηγηθείς ανάμεσα στα σπίτια των ντόπιων και να παρατηρήσεις τους αυθεντικούς κατοίκους της πόλης, που απολαμβάνουν τον ελληνικό καφέ τους στις σκάλες ή στη μικρή αυλή του σπιτιού τους ενώ απολαμβάνουν τη θέα προς την Ακρόπολη.


Ο πλανόδιος μουσικός στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που είναι εκεί τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού και τις κρύες νύχτες του χειμώνα, που άλλοτε είναι νέος, με κιθάρα και νοσταλγικά τραγούδια και άλλοτε γεμάτος σημάδια από τη ζωή και βιολί. Όποιος κι αν είναι, όπως και να τον λένε, είναι πάντα ένας αυθεντικός λάτρης της μουσικής και του τοπίου της πόλης που οι περαστικοί, παρά την πίεση της καθημερινότητας, θα του χαρίσουν έναν χορό, ένα χαμόγελο, λίγα λεπτά από τον περίπατο τους για να απολαύσουν ουσιαστικά, αυθεντικά τις νότες του.

 

Και ενώ η αποστολή αναζήτησης της αυθεντικότητας στην Αθήνα φθάνει στο τέλος της, δε θα μπορούσε ο τελευταίος σταθμός μας να μην είναι για καφέ, για ελληνικό καφέ στο Κουκάκι. Επί της Δράκου ή πάνω από την Φαλήρου και πριν ακόμα φθάσεις στην πλατεία, θα συναντήσεις καφετέριες ή καφενεία με μοντέρνα αισθητική για να κουβεντιάσεις και να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης. Θα ξέρεις, όμως, ότι βρίσκεσαι στην αυθεντική Αθήνα όταν στον ίδιο χώρο θα συναντήσεις ανθρώπους διαφορετικούς, στο ντύσιμο, την ηλικία, τη συμπεριφορά που απολαμβάνουν τον καφέ τους γιατί είναι κομμάτι της ζωής τους και όχι trend του Instagram.


Γιατί όπως ανέφερε ο Αμερικάνος social media expert, Mark Schaefer, δεν μπορείς να μιμηθείς την αυθεντικότητα.

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ