WonderBARwoman: Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο bartending

WonderBARwoman: Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο Bartending Facebook Twitter
0

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, ποια είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη αγορά εργασίας, και ως επί το πλείστον σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, όπως αυτό του bartender;

Στις σύγχρονες κοινωνίες, οι γυναίκες έχουν λάβει σημαντικό μερίδιο στον εργασιακό χώρο, συμπεριλαμβανομένων και όλων αυτών των επαγγελμάτων που χαρακτηρίζονται κατά κύριο λόγο “ανδρικά”, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον χώρο της εστίασης και του bar.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που παρατηρούμε με θαυμασμό, γυναίκες να ακολουθούν μια επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό “στίβο”, αναλαμβάνοντας με επιτυχία ρόλους κόντρα σε προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Ωστόσο, η πρόσβαση των γυναικών σε αυτόν τον τομέα δεν παύει να αντιμετωπίζει ακόμα προκλήσεις και δυσκολίες, όπως οι αρνητικές ή προκατειλημμένες συμπεριφορές από εργοδότες και συνεργάτες και η μη προσφορά θέσεων bartending σε γυναίκες.

WonderBARwoman: Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο Bartending Facebook Twitter

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 11:00, με πρωτοβουλία των μπαρ Γορίλας & Apallou της πόλης μας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Monasty, με θέμα «Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο bartending».

Ενδεικτικές θεματολογίες που πρόκειται να συζητηθούν είναι:

  • Η γυναικεία συμβολή στον επαγγελματικό χώρο μέχρι σήμερα: Δεδομένα και πληροφορίες για την πρόοδο της συμπερίληψης των γυναικών στην εργασία με παράθεση στατιστικών στοιχείων.
  • Περιγραφή της γυναικείας παρουσίας στον χώρο του bartending.
  • Γιατί τα bar δεν δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στην γυναίκα και γιατί η γυναίκα δεν επιλέγει τα bar.
  • Το μέλλον του bartending.

Τον λόγο θα πάρουν, καταξιωμένα στον χώρο της εστίασης, στελέχη -γυναίκες και άνδρες, όπως οι Μιχάλης Παπαζήσης, Μπάμπης Καϊδαλίδης, Χριστίνα Κρίστα Τσώτσιου, Ντίνα Κουτσού, Άντζελα Μαριδάκη, Αχιλλέας Πλακίδας, Γιώργος Τερζάκης αλλά και γυναίκες που στηρίζουν και αγαπούν την γυναίκα έμπρακτα, όπως η ψυχολόγος Ειρήνη Λάτσιου.

Σε συνέχεια της ημερίδας, κάτι πρωτόγνωρο θα συμβεί σε 4 bar της Θεσσαλονίκης, όπου τις μπάρες των Γορίλας, Apallou, Hive2o και Cevicheria θα αναλάβουν 12 καταξιωμένες γυναίκες του χώρου, από Θεσσαλονίκη & Αθήνα (με αλφαβητική σειρά): Γεωργακοπούλου Γεωργία (Clumsies), Δημητρακοπούλου Ασπασία (Cevicheria), Κατσιμπάρντη Γιούλη (7 Jokers), Κατσιπάνου Παρασκευή (The bar in front of the bar), Νικόλ Λίτσα (Diego), Μώραλη Ελένη (Calderon), Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου (3cents), Παπαφίλη Ιωάννα (Baro Negro), Πετροπούλου Αγάπη (360 Cocktail bar / A for Athens), Τίνα Σάρδης (Diplomatico Greece brand ambassador) και Τόλοζλη Χριστίνα (Θερμαϊκός).

Συνοψίζοντας, η διεξαγωγή της εν λόγω ημερίδας και το guest shift από γυναίκες bartenders που θα ακολουθήσει, έχει ως στόχο να φέρει κοντά γυναίκες και άνδρες του χώρου της εστίασης, και παράλληλα να αναδείξει τις προοπτικές της γυναικείας παρουσίας στον χώρο του bartending.

Χορηγοί της ημερίδας και του βραδινού women guest shift, θα είναι οι:

  • Diageo
  • 3cents
  • Campari
  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μάθε πώς νιώθουν. Άλλαξε το πώς νιώθουν»: 8 στις 10 γυναίκες νιώθουν φόβο στη βραδινή έξοδο

Good Living / «Μάθε πώς νιώθουν. Άλλαξε το πώς νιώθουν»: 8 στις 10 γυναίκες νιώθουν φόβο στη βραδινή έξοδο

Νέα πανελλαδική έρευνα, με πρωτοβουλία της ΔΕΗ, αποκαλύπτει τα υψηλά ποσοστά των γυναικών που φοβούνται, έχουν βιώσει περιστατικά απειλής και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ζοομ σε όσα αγαπάμε: Όσα ζήσαμε στον διαγωνισμό φωτογραφίας LiFO x Xiaomi 15T Series

Good Living / Zoom σε όσα αγαπάμε: Όσα ζήσαμε στον διαγωνισμό φωτογραφίας LiFO x Xiaomi 15T Series

Οι νικητές του διαγωνισμού μπήκαν για λίγες ώρες στον κόσμο του mobile photography μέσα από ένα ξεχωριστό workshop και τέσταραν τις ικανότητές τους πίσω από τον φακό, με οδηγούς τους experts της Xiaomi, της LiFO και της Leica Academie.
THE LIFO TEAM