WonderBARwoman: Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο bartending

WonderBARwoman: Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο Bartending Facebook Twitter
0

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, ποια είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη αγορά εργασίας, και ως επί το πλείστον σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, όπως αυτό του bartender;

Στις σύγχρονες κοινωνίες, οι γυναίκες έχουν λάβει σημαντικό μερίδιο στον εργασιακό χώρο, συμπεριλαμβανομένων και όλων αυτών των επαγγελμάτων που χαρακτηρίζονται κατά κύριο λόγο “ανδρικά”, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον χώρο της εστίασης και του bar.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που παρατηρούμε με θαυμασμό, γυναίκες να ακολουθούν μια επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό “στίβο”, αναλαμβάνοντας με επιτυχία ρόλους κόντρα σε προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Ωστόσο, η πρόσβαση των γυναικών σε αυτόν τον τομέα δεν παύει να αντιμετωπίζει ακόμα προκλήσεις και δυσκολίες, όπως οι αρνητικές ή προκατειλημμένες συμπεριφορές από εργοδότες και συνεργάτες και η μη προσφορά θέσεων bartending σε γυναίκες.

WonderBARwoman: Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο Bartending Facebook Twitter

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 11:00, με πρωτοβουλία των μπαρ Γορίλας & Apallou της πόλης μας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Monasty, με θέμα «Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο bartending».

Ενδεικτικές θεματολογίες που πρόκειται να συζητηθούν είναι:

  • Η γυναικεία συμβολή στον επαγγελματικό χώρο μέχρι σήμερα: Δεδομένα και πληροφορίες για την πρόοδο της συμπερίληψης των γυναικών στην εργασία με παράθεση στατιστικών στοιχείων.
  • Περιγραφή της γυναικείας παρουσίας στον χώρο του bartending.
  • Γιατί τα bar δεν δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στην γυναίκα και γιατί η γυναίκα δεν επιλέγει τα bar.
  • Το μέλλον του bartending.

Τον λόγο θα πάρουν, καταξιωμένα στον χώρο της εστίασης, στελέχη -γυναίκες και άνδρες, όπως οι Μιχάλης Παπαζήσης, Μπάμπης Καϊδαλίδης, Χριστίνα Κρίστα Τσώτσιου, Ντίνα Κουτσού, Άντζελα Μαριδάκη, Αχιλλέας Πλακίδας, Γιώργος Τερζάκης αλλά και γυναίκες που στηρίζουν και αγαπούν την γυναίκα έμπρακτα, όπως η ψυχολόγος Ειρήνη Λάτσιου.

Σε συνέχεια της ημερίδας, κάτι πρωτόγνωρο θα συμβεί σε 4 bar της Θεσσαλονίκης, όπου τις μπάρες των Γορίλας, Apallou, Hive2o και Cevicheria θα αναλάβουν 12 καταξιωμένες γυναίκες του χώρου, από Θεσσαλονίκη & Αθήνα (με αλφαβητική σειρά): Γεωργακοπούλου Γεωργία (Clumsies), Δημητρακοπούλου Ασπασία (Cevicheria), Κατσιμπάρντη Γιούλη (7 Jokers), Κατσιπάνου Παρασκευή (The bar in front of the bar), Νικόλ Λίτσα (Diego), Μώραλη Ελένη (Calderon), Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου (3cents), Παπαφίλη Ιωάννα (Baro Negro), Πετροπούλου Αγάπη (360 Cocktail bar / A for Athens), Τίνα Σάρδης (Diplomatico Greece brand ambassador) και Τόλοζλη Χριστίνα (Θερμαϊκός).

Συνοψίζοντας, η διεξαγωγή της εν λόγω ημερίδας και το guest shift από γυναίκες bartenders που θα ακολουθήσει, έχει ως στόχο να φέρει κοντά γυναίκες και άνδρες του χώρου της εστίασης, και παράλληλα να αναδείξει τις προοπτικές της γυναικείας παρουσίας στον χώρο του bartending.

Χορηγοί της ημερίδας και του βραδινού women guest shift, θα είναι οι:

  • Diageo
  • 3cents
  • Campari
  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Open Talks»: Ανοιχτές συζητήσεις για την ισότητα, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Good Living / «Open Talks»: Ανοιχτές συζητήσεις για την ισότητα, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, σημαντικοί καλεσμένοι από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες και συζητούν για όσα επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο που εργαζόμαστε και συνυπάρχουμε.
THE LIFO TEAM
Η Ελλάδα κόμβος κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών στην Ευρωπαϊκή προτεραιότητα για αυτάρκεια

Good Living / Η Ελλάδα κόμβος κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών στην Ευρωπαϊκή προτεραιότητα για αυτάρκεια

Στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην ΒΑ Χαλκιδική, η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Καναδικής Eldorado Gold, αναπτύσσει μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα
THE LIFO TEAM
Ποιο είναι το νερό που έχει γίνει η πιο σταθερή επιλογή των Ελλήνων;

Good Living / Ποιο είναι το νερό που έχει γίνει η πιο σταθερή επιλογή των Ελλήνων;

Το νερό που εμπιστεύεσαι δεν είναι λεπτομέρεια, είναι στάση ζωής, μία καθημερινή επιλογή. Και οι καταναλωτές έχουν αποφασίσει: φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ, το Νο1 φυσικό μεταλλικό νερό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
THE LIFO TEAM