Δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που ξεπερνάει τον εαυτό του

Τι σημαίνει «δυνατός άνθρωπος» για τη Μαριάννα Πέππα;

Η ιδρύτρια και επικεφαλής του «Δείπνου Αγάπης», αφιερώνει τον ελεύθερό της χρόνο στη διανομή φαγητού σε 250 αστέγους που ζουν στους δρόμους της Αθήνας.

ADVERTORIAL

Η πραγματική δύναμη ενός ανθρώπου δεν δοκιμάζεται σε τυχαίες καταστάσεις αλλά σε βάθος χρόνου. Φαίνεται στην επιμονή του να προσπαθήσει κι άλλο. Στη θέλησή του να ξεπεράσει τον εαυτό του. Στην ανάγκη του να ξεπεράσει τα όριά του για χάρη ενός ανώτερου σκοπού. Όπως η βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που ξεπερνάει τον εαυτό του

 

Ένας τέτοιος, δυνατός άνθρωπος είναι και η Μαριάννα Πέππα, ιδρύτρια και επικεφαλής της εθελοντικής οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης». Από το 2014 μέχρι και σήμερα, η Μαριάννα αφιερώνει όλο τον ελεύθερό της χρόνο στη διανομή φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης στους 250 αστέγους που επισκέπτεται η οργάνωση και ζουν στους δρόμους της Αθήνας.

 

 

Ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, με βροχή, κρύο ή αφόρητη ζέστη, φροντίζει να είναι εκεί, δίπλα τους, γιατί ξέρει ότι κι αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν. Και δεν έχουν κανέναν άλλο.

 

 Τι σημαίνει όμως για την ίδια τη Μαριάννα «δυνατός άνθρωπος»;

 

«Δυνατός άνθρωπος για μένα είναι εκείνος που μπορεί, βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, να καταλήγει στο ότι “μπορώ ή τουλάχιστον αξίζει να προσπαθήσω”, οπότε αυτό αυτόματα νομίζω ότι τον χαρακτηρίζει και δυνατό άνθρωπο, το ό,τι μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του» λέει με τη σιγουριά κάποιου που ξέρει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να προσφέρει με όλες τις δυνάμεις.

 

Δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που ξεπερνάει τον εαυτό του

 

Και θα το κάνει. Όποτε και όσο χρειάζεται. Ακόμα κι αν οι μέρες δυσκολεύουν και οι σωματικοί πόνοι επιμένουν. Γιατί γι’ αυτούς έχει πάντα μία δυνατή λύση.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ