Τί αναζητούν οι νέοι από τα νέας γενιάς, σύγχρονα γραφεία;

Τι αναζητούν οι νέοι από τα νέας γενιάς, σύγχρονα γραφεία;

Τι ψάχνει η Gen Z στο εργασιακό της περιβάλλον; Την απάντηση δίνει η Dialectica.

ADVERTORIAL

 

Με τα μέλη της Gen Z να έχουν μπει δυναμικά στον χώρο εργασίας, πολλές εταιρείες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο νέο αυτό ταλέντο και προσαρμόζουν τις στρατηγικές και τις δραστηριότητες τους στις εργασιακές προτεραιότητες και επιθυμίες των νέων εργαζόμενων. Τι είναι όμως αυτό που ψάχνει η Gen Z στο εργασιακό της περιβάλλον;

 

Την απάντηση δίνει η ομάδα της Dialectica, μιας information services εταιρείας με σημαντική παρουσία νέων εργαζόμενων, που έχει μισθώσει 6 ορόφους στον Πύργο του Πειραιά, τον νέο ψηφιακό, βιώσιμο ουρανοξύστη της πόλης και ετοιμάζεται να μετακομίσει εκεί στο τέλος του έτους. Φαίνεται πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν έναν χώρο εργασίας στον οποίο μπορούν να φανταστούν και να σχεδιάσουν το μέλλον τους, ένα μέλλον συμπεριληπτικό, βιώσιμο και με κοινωνικό χαρακτήρα.

 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

 

Τί αναζητούν οι νέοι από τα νέας γενιάς, σύγχρονα γραφεία;
Οι Άμπε Φόρνης, General Manager, EMEA & APAC Dialectica και Γιώργος Τσαρούχας, CEO και Co-founder Dialectica, σε πρόσφατη επίσκεψή τους στον Πύργο του Πειραιά.

 

Συμπεριληπτικότητα

 

Σε ένα diverse περιβάλλον που προωθεί την ισότητα και είναι συμπεριληπτικό, όλοι οι εργαζόμενοι γίνονται αποδεκτοί και έχουν ίσες ευκαιρίες ανέλιξης ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή ή το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Η Dialectica, μια πολυπολιτισμική ομάδα 30+ εθνικοτήτων, που υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και την αυθεντικότητα των ανθρώπων της, επιθυμεί να γίνει ακόμα πιο συμπεριληπτική δίνοντας ίσες ευκαιρίες πρόσβασης και παροχών σε άτομα που σε ένα άλλο επαγγελματικό κτίριο θα μπορούσαν να αποκλειστούν. Ο Πύργος του Πειραιά με προσβάσιμες τουαλέτες, ανελκυστήρες, χώρους στάθμευσης και ράμπες διασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ). Επιπλέον, η τοποθεσία φαντάζει ιδανική για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας αν αναλογιστεί κανείς πως το κτίριο βρίσκεται μόνο 500 μέτρα μακριά από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (τρένο, μετρό, λεωφορείο, τραμ).

 

Βιωσιμότητα

 

Η ενσωμάτωση eco-friendly πρακτικών στην καθημερινότητά μας είναι σήμερα τρόπος ζωής, με τους σύγχρονους οργανισμούς να δίνουν όλο και περισσότερο βάση στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Η Dialectica που κινείται στον χώρο των υπηρεσιών έχει περιορισμένο αριθμό επαγγελματικών ταξιδιών και έχει υιοθετήσει στα γραφεία της πρακτικές όπως την ανακύκλωση, αλλά και την ελάχιστη χρήση χαρτιού. Με γνώμονα το μέλλον, ενδιαφέρεται να γίνει ακόμα πιο πράσινη και βιώσιμη, με το νέο της σπίτι να τη φέρνει ακόμα πιο κοντά σε αυτόν το στόχο. Κι αυτό, γιατί ο Πύργος είναι ένα “πράσινο” και ψηφιακό κτίριο, το ψηλότερο στην Ελλάδα και ειδικά σχεδιασμένο με σκοπό τη μείωση των εκπομπών κατά τη λειτουργία του. Μάλιστα με την ολοκλήρωσή του θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση περιβάλλοντος LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Platinum, καθώς και πιστοποίηση κατά το βιοκλιματικό πρότυπο WELL.

 

Κοινωνικός χαρακτήρας

 

Ή μήπως κοινοτικός; Η επιστροφή από την υποχρεωτική τηλεργασία στην υβριδική εργασία με τη λήξη της καραντίνας, ανέδειξε τον ενθουσιασμό της πλειοψηφίας των εργαζόμενων να επιστρέψουν μερικώς στο γραφείο και στη δουλειά από κοντά. Οι Dialecticans που σήμερα εργάζονται από πέντε διαφορετικά κτίρια στο Θησείο και στο Ψυρρή ανυπομονούν να βρεθούν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη, και μάλιστα σε ένα κτίριο όπου θα έχουν για πρώτη φορά άλλες εταιρείες για γείτονες. Αν αναλογιστεί κανείς τα healthy breakfasts τις Δευτέρες, τα sweet moments τις Πέμπτες ή τις Παρασκευές, τα fun και εκπαιδευτικά προγράμματα που τρέχει στις τωρινές της εγκαταστάσεις η ομάδα της Dialectica, το νέο κτίριο με θέα τη θάλασσα προσφέρεται για ακόμα περισσότερες μοναδικές στιγμές!

 

 

Ο Πύργος του Πειραιά δίνει στην ομάδα της Dialectica τη δυνατότητα να εξελιχθεί μένοντας πιστή στην ταυτότητά της, στις ανάγκες των ανθρώπων της, και τα δεδομένα της εποχής.

 

Η Dialectica μετρά σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους στην Ελλάδα και συνολικά 800+ εργαζόμενους στα πέντε γραφεία της σε Ευρώπη και Αμερική. Με όραμα να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων παγκοσμίως, η εταιρεία δίνει πρόσβαση σε θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις σε real-time πληροφορίες για να αξιολογήσουν επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων.

 

Τί αναζητούν οι νέοι από τα νέας γενιάς, σύγχρονα γραφεία;
Η ομάδα της Dialectica στην Αθήνα.

 

Έχοντας ως βασική προτεραιότητα τους εργαζόμενους της, η Dialectica στηρίζει τη διαρκή εκπαίδευσή τους τόσο για την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους εξέλιξη μέσα από την έμφαση στην καλλιέργεια περιζήτητων soft skills όπως η κριτική σκέψη, η διαπραγμάτευση, η επίλυση προβλημάτων, η δημόσια ομιλία, η συνεργατικότητα και η γνώση των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας. Η εταιρεία το 2022 βραβεύτηκε από το Great Place to Work® ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ευρώπης για δεύτερο συνεχόμενο έτος, ενώ από το 2020 βρίσκεται σταθερά στην ετήσια λίστα των Best WorkplacesTM Ελλάδας.

 

Μάθετε περισσότερα για την Dialectica και για τις θέσεις απασχόλησης εδώ.

 

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ