Run For the Oceans: Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τρέχουμε για θάλασσες χωρίς πλαστικό

Run For the Oceans: Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τρέχουμε για θάλασσες χωρίς πλαστικό

Η adidas παρέα με την INTERSPORT και τους adidas Runners Athens, για κάθε 10 λεπτά τρεξίματος μαζεύουν ένα πλαστικό μπουκάλι από τις ελληνικές θάλασσες και ακτές

ADVERTORIAL

Η προστασία του πλανήτη μας αφορά όλους – το διαβάζουμε διαρκώς, το ακούμε, αλλά πολλές φορές ίσως να μην δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο και καθησυχαστικό από τη σκέψη πως θα έρθει κάποιος άλλος να σώσει την κατάσταση, ακριβώς όπως γίνεται στις ταινίες.

 

Δυστυχώς, στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν σούπερ ήρωες. Γνωρίζουμε καλά πως η πλαστική ρύπανση είναι η κυριότερη απειλή για το περιβάλλον – σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 2050, στους ωκεανούς θα υπάρχει περισσότερο πλαστικό, παρά ψάρια. Κι αν αναλογιστούμε πως κάθε δεύτερη ανάσα που παίρνουμε, οφείλεται στην ύπαρξη αυτών των ωκεανών, είναι αδύνατο να αγνοήσουμε το πρόβλημα. 

 

 

Μπορούμε να κάνουμε ανακύκλωση, να βγάλουμε το πλαστικό μίας χρήσης από την καθημερινότητά μας, να αλλάξουμε συνήθειες – όλα είναι σημαντικά και απαραίτητα. Έχουμε, όμως, τη δυνατότητα να προσφέρουμε και με άλλους τρόπους. Κάνοντας γυμναστική, για παράδειγμα.

 

Run For the Oceans: Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τρέχουμε για θάλασσες χωρίς πλαστικό

 

Από τις 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, για κάθε 10 λεπτά σωματικής δραστηριότητας, η adidas και το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» θα απομακρύνουν το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από τις ελληνικές θάλασσες και ακτές. Κανείς δεν απαιτεί να κάνουμε μία ώρα crossfit ή kick boxing (είναι και καλοκαίρι), αλλά όλοι μπορούμε να βρούμε έστω ένα δεκάλεπτο μέσα στην ημέρα για να τρέξουμε. Κι αν έχουμε στον νου μας πως 10 λεπτά τρέξιμο = 1 πλαστικό μπουκάλι, έχουμε πραγματικό κίνητρο να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω. 

 

Τα βήματα είναι απλά: Αρχικά, κατεβάζουμε την εφαρμογή adidas Running και κάνουμε join στο RFTO Challenge. Αναζητάμε το INTERSPORT Runners, γινόμαστε μέλη και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

 

Έτσι, λοιπόν, με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά που μεταφράζονται σε πλαστικά μπουκάλια, η INTERSPORT συνεργάζεται με την adidas για τέταρτη χρονιά, δίνοντάς μας την ευκαιρία να καταγράψουμε τον δικό μας χρόνο άσκησης μέσα από το επίσημο running group της INTERSPORT στην εφαρμογή adidas Running, στο Run For the Oceans Challenge

 

Adidas-Running

 

Ας πάρουμε ένα λεπτό κι ας φέρουμε στο μυαλό μας ένα συνηθισμένο απόγευμα, που επιστρέφουμε στο σπίτι από το γραφείο. Κουρασμένοι, με λίγη όρεξη για ζωή κι ακόμη λιγότερη για άσκηση, θα καθίσουμε στον καναπέ και θα δούμε ένα επεισόδιο (ή και δύο) της αγαπημένης μας σειράς. Έτσι θα περάσει τουλάχιστον μία ώρα – 60 λεπτά, δηλαδή που, αν τρέχαμε, θα είχαν οδηγήσει στην αφαίρεση 6 μπουκαλιών από τη θάλασσα. Αντί να χαζέψουμε μισή ώρα στο Instagram, θα μπορούσαμε να έχουμε 3 μπουκάλια λιγότερα. Σίγουρα αξίζει.

 

Τα βήματα είναι απλά: Αρχικά, κατεβάζουμε την εφαρμογή adidas Running και κάνουμε join στο RFTO Challenge. Αναζητάμε το INTERSPORT Runners, γινόμαστε μέλη και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Οι 3 δρομείς που θα μαζέψουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, θα κερδίσουν ένα adidas top.

 

 

Το Run For the Oceans θα κορυφωθεί στις 2 Ιουνίου με ένα μοναδικό running event, στο οποίο η INTERSPORT team και οι adidas Runners Athens θα προσπαθήσουν μαζί και θα μαζέψουν running minutes για πιο καθαρές θάλασσες. Εκείνη τη μέρα, εκτός από την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία, θα διεξαχθεί διαγωνισμός για το νέο UB22 RFTO και θα δοθούν ξεχωριστά δώρα.

 

Επειδή δε γίνεται να συμμετάσχουμε σε μία τέτοια εκδήλωση απροπόνητοι, η INTERSPORT, σε συνεργασία με τους adidas Runners, διοργανώνει εβδομαδιαία runs καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοβουλίας, με αφετηρία τα INTERSPORT Stores σε Ερμού, Γλυφάδα και The Mall Athens. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και να κλείσετε τη θέση σας εδώ.

 

Μέχρι σήμερα, πάνω από 3 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας έχουν τρέξει στο Run For the Oceans – φέτος, μπορούμε να είμαστε κι εμείς ανάμεσά τους. Αντί να περιμένουμε να σώσουν οι άλλοι τον κόσμο, μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να βοηθήσουμε έμπρακτα, κάνοντας την πιο ανέξοδη μορφή άσκησης στον κόσμο. 

 

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της INTERSPORT στο Run For the Oceans εδώ.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ