Routelab: Tελείωσε το όμορφο ταξίδι στην Κέρκυρα αφήνοντας πίσω μια κυψέλη γνώσεων

Routelab: Tελείωσε το όμορφο ταξίδι στην Κέρκυρα αφήνοντας πίσω μια κυψέλη γνώσεων

Οι συναντήσεις του διημέρου ολοκληρώθηκαν με το Forum: Tourism 4.0 και τις προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κέρκυρας για την προσέλκυση τουριστών.

Ακόμα ένα ταξίδι του Routelab έφθασε στο τέλος του. Αυτή τη φορά στάση των  συναντήσεων μεταφοράς γνώσης η Κέρκυρα. Μέσα σε διάστημα δύο ημερών πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ομιλίες με θέμα «Creative and Tourism Industry 4.0».

 

Ανάμεσα στους ομιλητές  η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.

 

Οι συναντήσεις του διημέρου ολοκληρώθηκαν με το Forum: Tourism 4.0 και τις προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κέρκυρας για την προσέλκυση τουριστών.

 

Routelab: Tελείωσε το όμορφο ταξίδι στην Κέρκυρα αφήνοντας πίσω μια κυψέλη γνώσεων

 

Σ. Ζαχαράκη: «Διατηρούμε την αισιοδοξία μας για την φετινή τουριστική χρόνια»

 

«Βλέπουμε ό,τι οι προγραμματισμένες αφίξεις και οι προ-κρατήσεις παραμένουν υψηλές. Πράγματι τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία υπήρξε ένα πάγωμα στις κρατήσεις. Από την τελευταία εβδομάδα έχουν ζεσταθεί και ελπίζουμε αυτό να είναι μια σταθερή τάση σε όλη την Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει μια ισόρροπη γεωγραφική ανάπτυξη του Τουρισμού. Όπως ανέφερε χθες και ο Πρωθυπουργός τα μηνύματα παραμένουν αισιόδοξα, ελπίζουμε στις αρχές του 2022 να έχουμε να πούμε για  τα θετικά  και του 2021. Πετύχαμε το 60% του Δημοσίου στόχου του 2019 δηλαδή 11 δισεκατομμύρια στα δημόσια έσοδα και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει χαρά και πιστώνεται στους ανθρώπους του Τουρισμού. Στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού  Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της ομιλίας της στο Forum : Tourism 4.0 του Routelab στην Κέρκυρα δίνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα  για την φετινή τουριστική σεζόν.

 

Την ανάκαμψη των κρατήσεων επιβεβαίωσε  ο αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξανδρος Αυλωνίτης. " Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ο πόλεμος και η ακρίβεια θα έχουν επιπτώσεις στο τουριστικό μας προϊόν. Είναι σίγουρο ότι θα έχει με την έννοια ότι οι ανατιμήσεις όλων των αγαθών θα  δημιουργήσουν  ντόμινο και σε άλλες υπηρεσίες. Συνεπώς θα υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό. Πράγματι υπάρχει μια αύξηση των κρατήσεων όμως πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι" σημείωσε σχολιάζοντας τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στον Τουρισμό.

 

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης  η  Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη  Κράτσα - Τσαγκαροπούλου και  η  Δήμαρχος  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Κοινός τόπων των ομιλητών η αξιοποίηση των ιδιαιτεροτήτων των επτανήσων,  οι οποίες θα δώσουν περισσότερα κίνητρα στους επισκέπτες να τα επισκεφθούν.

 

 

Routelab: Tελείωσε το όμορφο ταξίδι στην Κέρκυρα αφήνοντας πίσω μια κυψέλη γνώσεων

 

 

Ανάμεσα στους ομιλητές και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου , η οποία επισήμανε την σημασία του θεματικού τουρισμού.

 

«Πρεσβεύουμε τις βιωματικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στην Ελλάδα όλες τις εποχές του χρόνου πέρα  από το δίπτυχο " ‘Ηλιος και Θάλασσα" που για δεκαετίες ολόκληρα είχαμε στηριχθεί πάνω σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου στο πλαίσιο της ομιλίας της στην ενότητα Talk του Routelab .

 

Η αξιοποίηση του πολιτισμικού στοιχείου των Ιονίων Νήσων, η συμβολή της έρευνας και της καινοτομίας κυριάρχησαν σε συζητήσεις γύρω από τη βαριά βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής, τον Τουρισμό.

 

Βασικοί στόχοι του Forum: “Το Ιόνιο Θερμοκοιτίδα της Δημιουργικής Βιομηχανίας“ αποτέλεσαν, η ανάδειξη των αναγκαιοτήτων της περιοχής και η οικοδόμηση της αναπτυξιακής Δημιουργικής Βιομηχανίας στα Ιόνια Νησιά.

 

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τα παραπάνω, μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμοδίου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα, της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη - Κράτσα Τσαγκαροπούλου , του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρου και του Προϊστάμενου της ΕΥΔ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κώστα Ασπιώτη.

 

 

Routelab: Tελείωσε το όμορφο ταξίδι στην Κέρκυρα αφήνοντας πίσω μια κυψέλη γνώσεων

 

Χρίστος Δήμας: «Eίμαι αισιόδοξος πως μέσα στην τρικυμία η Ελλάδα θα βγει ακόμα πιο δυνατή»

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για την ένταση και την έκταση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την οικονομία. Αν δεν είχαμε τις επιπτώσεις του πολέμου θα είχαμε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές κρίσεις και ο σχεδιασμός διαμορφώνεται με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Είμαι αισιόδοξος πως μέσα στην τρικυμία η χώρα θα βγει ακόμα πιο δυνατή. Θα έχουμε περαιτέρω μείωση της ανεργίας και ρυθμούς ανάπτυξης” ανέφερε ο Υφυπουργός Ερευνάς και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας στην ομιλία του στο πλαίσιο του Forum του [email protected]Κέρκυρα  με τίτλο “To Ιόνιο Θερμοκοιτίδα της Δημιουργικής Βιομηχανίας¨.

 

 

Routelab: Tελείωσε το όμορφο ταξίδι στην Κέρκυρα αφήνοντας πίσω μια κυψέλη γνώσεων

 

 

Ν. Γιατρομανωλάκης: «Μεγαλύτερη η συμβολή στο ΑΕΠ του πολιτιστικού κλάδου από αυτήν του κατασκευαστικού»

«Ο πολιτισμός έχει και μια προστιθέμενη αξία που είναι ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Να δούμε τον πολιτισμό ως αναπτυξιακό κλάδο. Να δούμε δηλαδή τον πολιτισμό, ως ένα κλάδο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες. Αυτή τη στιγμή ο πολιτισμικός κλάδος δεν αντιμετωπίζεται όπως οι άλλοι κλάδοι. Ο πολιτισμός συμβάλει στο ΑΕΠ περίπου στο 4% και η συμβολή του είναι μεγαλύτερη ακόμα και από αυτήν του κατασκευαστικού κλάδου” σημείωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στον θαλάσσιο τουρισμό  καθώς και των δυνατοτήτων αξιοποίησης των Λιμενικών Υποδομών στα Ιόνια Νησιά. Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Αλεξάκης, η Γενική Διευθύντρια του ΟΛΚΕ Βασιλική Μαρτζούκου συζήτησαν με βάση την μελέτη της διαΝέοσις που παρουσίασε  ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου Γιώργος Βαγγέλας στο Meetlab : " Θαλάσσιος Τουρισμός και Ιόνιο».

 

Οι συναντήσεις μεταφοράς και  γνώσης ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής  στο εντυπωσιακά διαμορφωμένο κτίριο, μνημειακής αρχιτεκτονικής, της Ιονίου Βουλής. Καινοτόμες πρακτικές, success story επιχειρηματικότητας στα Ιόνια Νησιά  και workshop πάνω στην συμβολή της τεχνολογίας και ομιλίες ανθρώπων του «επιχειρείν». Η προσφορά  του περιφερειακού τύπου, η δομή και η τεχνογνωσία επιτυχημένων επιχειρήσεων είναι μερικά από τα ζητήματα που προσεγγίστηκαν στο διήμερο των συναντήσεων του Routelab.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ