ASUS Chromebook; Ψηφιακή Μέριμνα

Ψηφιακή μέριμνα: Τα laptops της ASUS καθοδηγούν τα παιδιά στα πρώτα τους εκπαιδευτικά βήματα

ADVERTORIAL

Το πρόγραμμα Ψηφιακή μέριμνα ξεκίνησε προσφέροντας το ποσό των 200 ευρώ σε μαθητές. Κάνοντας χρήση του ειδικού voucher, οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δικό τους το laptop της αρεσκείας τους, προκειμένου να καλύψουν τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Η ASUS αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως βρίσκεται πλάι στον καταναλωτή και έχοντας αφουγκραστεί πλήρως τις ανάγκες των νέων, έρχεται με τρεις προτάσεις καλών και οικονομικών λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας που θα καλύψουν στο έπακρο τις ανάγκες μαθητών αλλά και σπουδαστών σε βάθος χρόνου.

 

Με τη δύναμη του Chrome OS

 

Οι δύο από τις τρεις αυτές προτάσεις ανήκουν στην κατηγορία των Chromebooks. Πρόκειται για ευέλικτα και οικονομικά λάπτοπ που βασίζονται στο Chrome OS, το λειτουργικό σύστημα της Google και εγγυώνται στους μεν μαθητές πως θα καλύψουν τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές τους ανάγκες και στους δε γονείς πως τα παιδιά τους θα απολαύσουν μία απόλυτα ασφαλή και παραγωγική εμπειρία χρήσης μακριά από κινδύνους.

 

Τα Chromebooks είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την άνεση στη χρήση, την ασφάλεια και την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Συμπαγή και ευέλικτα, είναι σε θέση να ακολουθήσουν το παιδί κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς του: από το σπίτι στο σχολείο, από εκεί στο φροντιστήριο, στο σπίτι ενός φίλου, ακόμα και στο εξοχικό κατά τη διάρκεια των διακοπών. Με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας έτσι ώστε να μεταφέρονται ακόμα πιο άνετα -αφού το παιδί δε χρειάζεται να πάρει μαζί φορτιστή- χωρούν άνετα σε κάθε τσάντα ώμου ή πλάτης.

 

Το Chrome OS είναι εξαιρετικά φιλικό απέναντι στον χρήστη, δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα και την αμεσότητα. Τα πάντα γίνονται πιο απλά, με τον μαθητή να έχει στη διάθεσή του την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται προκειμένου να μελετήσει αποτελεσματικά. Ένα βασικό πλεονέκτημα των Chromebooks μάλιστα έναντι των συμβατικών υπολογιστών, είναι πως ανανεώνονται αυτόματα, έτσι ώστε να διαθέτουν ανά πάσα στιγμή τις πιο πρόσφατες εκδόσεις λογισμικού για μία ταχύτερη, ασφαλέστερη και αποδοτικότερη εμπειρία χρήσης -και μάλιστα χωρίς το παιδί να πρέπει να κάνει τα παραμικρό!

 

Η ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη αποτελεί βασική συνθήκη στα Chromebooks. Έτσι, οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι ανά πάσα στιγμή, γνωρίζοντας πως τα παιδιά τους θα απολαμβάνουν μία εμπειρία χρήσης απόλυτα θωρακισμένη απέναντι σε κάθε κακόβουλη ενέργεια. Το πολυεπίπεδο σύστημα ασφάλειας μάλιστα περιλαμβάνει antivirus και υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς, έτσι ώστε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες ακόμα κι αν το Chromebook χρησιμοποιείται από περισσότερα μέλη της οικογένειας (με το καθένα εξ αυτών να έχει τον δικό του, προσωπικό χώρο στον δίσκο του λάπτοπ).

 

Στα της παραγωγικότητας τώρα, τα Chromebooks παίρνουν… άριστα 10. Θα εξελιχθούν στα βασικά εργαλεία εκπαίδευσης και μελέτης μαθητών και σπουδαστών, ενσωματώνοντας πληθώρα εφαρμογών. Σε αυτές περιλαμβάνεται ολόκληρη η σουίτα της Google με λύσεις όπως τα Google Classroom, Docs, Sheets, Slides και Meet που θα κάνουν την τηλεκπαίδευση ακόμα πιο ευχάριστη. Η πλήρης συμβατότητα με το Mirosoft Office θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να εργαστούν στο οικείο περιβάλλον των Microsoft Word, Excel και PowerPoint, ολοκληρώνοντας έτσι με άνεση τις εργασίες τους.

 

Τα παιδιά μάλιστα θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το Chromebook τους στα μέτρα τους, κατεβάζοντας τις εφαρμογές της αρεσκείας τους από το Google Play Store και «εκτοξεύοντας» έτσι την παραγωγικότητά τους. Παράλληλα, αρχεία όπως έγγραφα, εργασίες και σημειώσεις αποθηκεύονται στο cloud, διαθέτοντας ωστόσο δυνατότητα offline πρόσβασης, έτσι ώστε το παιδί να είναι σε θέση να τα ανοίξει και να τα επεξεργαστεί ακόμα κι όταν δεν έχει πρόσβαση στο internet για να μην πηγαίνει καμία ώρα χαμένη.

 

ASUS Chromebook Flip C214: Όλα είναι υπόθεση ενός… flip!

 

Το ASUS Chromebook Flip C214 κάνει την εκπαίδευση παιχνίδι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευέλικτο και συμπαγές σύστημα που θα αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν και εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους. Η οθόνη αφής των 11,6 ιντσών σε συνδυασμό με την άρθωση των 360ο προσφέρουν μία αξεπέραστη εμπειρία χρήσης, καθώς το παιδί μπορεί να αλληλεπιδρά με το σύστημα με ένα του άγγιγμα και να μοιράζεται εύκολα ενδιαφέρον περιεχόμενο με τους συμμαθητές, τους δασκάλους του και εσάς.

 

Ο καλά μελετημένος σχεδιασμός του είναι ό,τι πρέπει για τα απρόσεκτα, παιδικά χέρια. Το ASUS Chromebook Flip C214 άλλωστε πληροί στο έπακρο τις άκρως υψηλές απαιτήσεις του στρατιωτικού προτύπου MIL-STD-810G. Το ελαστικό του περίβλημα θα το προστατέψει από τα χτυπήματα ενώ το ανθεκτικό και λεπτομερές ανάγλυφο φινίρισμά του κρατά μακριά τις γρατζουνιές. Η προστασία από σταγόνες και η αντοχή σε πτώσεις από ύψος έως και 120 εκατ. (πιο ψηλό απ’ ό,τι ένα τυπικό γραφείο δηλαδή) ολοκληρώνουν τη «θωράκιση» του συστήματος απέναντι στα καθημερινά ατυχήματα

 

Το λάπτοπ έρχεται με δύο υψηλής ποιότητας κάμερες με τη μία εξ αυτών να «βλέπει» προς τα εμπρός, επιτρέποντας στους μαθητές να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο καθώς χρησιμοποιούν το σύστημα σε λειτουργία tablet για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Την εξαιρετικά άνετη εμπειρία χρήσης του ASUS Chromebook Flip C214 ολοκληρώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Google Assistant, ο οποίος μέσω των φωνητικών εντολών επιτρέπει στον μαθητή να ελέγχει το σύστημά του με μια του λέξη.

 

ASUS Chromebook; Ψηφιακή Μέριμνα

 

ASUS Chromebook C423: Κάντε ακόμα περισσότερα

 

Tο ASUS Chromebook C423 είναι ένα σύστημα φτιαγμένο για να ενισχύσει την παραγωγικότητα ακόμα και των πλέον απαιτητικών μαθητών. Με βάρος μόλις 1,2 κιλά (εκπληκτική επίδοση για τις 14 ίντσες του), ανήκει στην κατηγορία των υπερφορητών λάπτοπ, ακολουθώντας το παιδί στην καθημερινότητά του χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση. Οι 10 ώρες αντοχής της μπαταρίας του με μία μόνο φόρτιση του προσφέρουν την απαραίτητη αυτονομία. Η στιβαρή κατασκευή του με το κάλυμμα αλουμινίου, του επιτρέπει να αντέχει την καθημερινή χρήση. Ο μηχανισμός περιστροφής της οθόνης του, φτάνει τις 180ο για εύκολο διαμοιρασμό περιεχομένου ενώ έχει υποβληθεί σε δοκιμές 20.000 κύκλων ανοίγματος/κλεισίματος παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αντοχή στον χρόνο.

 

Ο επεξεργαστής της Intel θα προσφέρει στον μαθητή την ισχύ που χρειάζεται για να τρέξει τις εφαρμογές που χρειάζεται, ενώ την ίδια στιγμή η οθόνη NanoEdge με τη ματ, αντιθαμβωτική επικάλυψη, καθιστά δυνατή τη χρήση του Chromebook ακόμα και σε εξωτερικό χώρο υπό το φως του ήλιου. Η ASUS έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον σχεδιασμό πληκτρολογίου και touchpad με το πρώτο να υιοθετεί εργονομικό σχήμα για άνετη δακτυλογράφηση και το δεύτερο να διαθέτει μεγαλύτερη επιφάνεια για ακόμα πιο ομαλή και φυσική εμπειρία ελέγχου.

 

Το ASUS Chromebook C423 είναι τέλειο για δραστήριους μαθητές. Πέραν του συμπαγούς του design, διαθέτει και υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων θύρα USB-C τελευταίας γενιάς και εξασφαλίζοντας μέσω ειδικών τεχνολογιών και πρωτοκόλλων ταχύτερες και σταθερότερες συνδέσεις Wi-Fi. Ως γνήσιο Chromebook, το C423 χαρίζει πλήρη πρόσβαση στο Google Play Store προκειμένου ο χρήστης να κατεβάσει εύκολα και γρήγορα τα apps που θα βελτιστοποιήσουν την εμπειρία του και θα μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητά του. Το ενσωματωμένο antivirus προστατεύει από τις… κακοτοπιές ενώ ο Google Assistant κάνει τον έλεγχο παιχνίδι.

 

ASUS Chromebook; Ψηφιακή Μέριμνα

 

ASUS E210: Για αυτούς που προτιμούν Windows

 

Αν τώρα προτιμάτε να κινηθείτε στα γνώριμα μονοπάτια των Windows, τότε το ASUS E210 είναι η καλύτερη επιλογή για μαθητές. Συμπαγές και ελαφρύ, έρχεται σε ένα υπέροχο χρώμα (μπλε σε απόχρωση Peacock Blue) που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον κομψό του σχεδιασμό με το μοντέρνο μοτίβο, καλύπτοντας στο έπακρο τα «θέλω» των παιδιών με την έμφυτη περιέργεια για καθετί γύρω τους. Άριστη πρόταση για εργασία, μελέτη και ψυχαγωγία, το E210 δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και την ασφάλεια.

 

Οι μικρές διαστάσεις και το βάρος που δεν ξεπερνά τα 1,05 κιλά σημαίνουν πως θα μπει άνετα σε κάθε τσάντα χωρίς να καταλαμβάνει χώρο και δίχως να επιβαρύνει τον μαθητή. Τουναντίον, χάρη στα άρτια τεχνικά του χαρακτηριστικά όπως τον επεξεργαστή Intel και τον δίσκο SSD, θα του δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να μάθει ακόμα περισσότερα. Τα δε Windows 10 Home S Mode χαρίζουν μία οικεία και ασφαλή εμπειρία χρήσης, μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα του μαθητή.

 

Σε αυτό το τελευταίο παίζουν σημαίνοντα ρόλο τόσο το άνετο πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, όσο και το ASUS NumberPad, το πρωτοποριακό touchpad που διαθέτει και ενσωματωμένο numpad (ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού). Αμφότερα επιτρέπουν στα παιδιά να ολοκληρώσουν την δακτυλογράφηση των εργασιών τους σε χρόνο μηδέν, έτσι ώστε να έχουν ακόμα περισσότερη ώρα για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους χόμπι.

 

Το αθόρυβο σύστημα ψύξης διατηρεί τη θερμοκρασία του συστήματος σε χαμηλά επίπεδα. Ο ευφυής και ανθεκτικός μηχανισμός άρθρωσης ανοίγει σε γωνία 180ο για εύκολο διαμοιρασμό και αντέχει την καθημερινή καταπόνηση, ενώ η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίας εγγυάται αυτονομία που αγγίζει τη μία ολόκληρη ημέρα. Το MyASUS, τέλος, προσφέρει άμεση πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα χρήσιμων εφαρμογών της ASUS για τον συγχρονισμό λάπτοπ και smartphone, τη βελτιστοποίηση της απόδοσής του κ.α.

 

ASUS Chromebook; Ψηφιακή Μέριμνα

 

Οι νέοι συμμαθητές των παιδιών σας από την ASUS

Με τις προτάσεις της σε Chromebooks (Flip C214, C423) και Windows (E210), η ASUS δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες προκειμένου οι μαθητές του σήμερα να απολαύσουν μία μοντέρνα εκπαιδευτική εμπειρία. Με οικονομικά λάπτοπ που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καινοτόμες λειτουργίες και εύχρηστα λειτουργικά συστήματα (τόσο στην περίπτωση του Chrome OS, όσο και σε αυτή των Windows 10), η ASUS δίνει σε γονείς και μαθητές την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το voucher 200 ευρώ που τους προσφέρει η Ψηφιακή μέριμνα. 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ