Πώς να εντάξετε τις αρχές της ιαπωνικής αισθητικής στο σπίτι σας

Πώς να εντάξετε τις αρχές της ιαπωνικής αισθητικής στο σπίτι σας

Το HAORI της Toshiba συνδυάζει την ιαπωνική αισθητική με την προηγμένη τεχνολογία.

ADVERTORIAL

Η ιαπωνική αισθητική έχει υπάρξει η απαρχή του γνωστού «less is more» - δηλαδή, όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Η φιλοσοφία του Zen, άλλωστε, θέτει την αξία της απλότητας ως τον οδηγό προς την εσωτερική ελευθερία, κάτι το οποίο συναντάμε συχνά στην ιαπωνική αρχιτεκτονική και το design.

 

Αρκετά κομμάτια της ιαπωνικής αισθητικής έκαναν την είσοδό τους στον Δυτικό πολιτισμό τον 18ο αιώνα και τα συναντούμε μέχρι σήμερα σε πολλούς τομείς που έχουν να κάνουν με το interior design, πολλές φορές μέσα στο πλαίσιο του «μινιμαλισμού». Ο μινιμαλισμός προήλθε από μερικές βασικές αρχές της ιαπωνικής αισθητικής που έχουν συγκεκριμένο σκοπό και σημασία.

 

Οι αρχές της ιαπωνικής αισθητικής βασίζονται στο να βρίσκει κανείς την ομορφιά στην απλότητα. Μια από αυτές είναι η «ma» - που σημαίνει «κενότητα» - και περιγράφει μεγάλους ανοικτούς χώρους που το χωρικό τους κενό καλεί στο να επικεντρωθούμε στην παρατήρηση των βασικών μορφών. Ακόμα, υπάρχει και η αρχή ονόματι «seijaku» - ή αλλιώς ακινησία - και μεταφράζει την εσωτερική κατάσταση που πετυχαίνει κανείς μέσα από τον διαλογισμό, στο design. Εδώ, η συγκεκριμένη αισθητική χρησιμοποιείται για να δημιουργεί αρμονία και ισορροπία σε έναν χώρο.

 

Πώς να εντάξετε τις αρχές της ιαπωνικής αισθητικής στο σπίτι σας

 

Αυτό που πρεσβεύει η ιαπωνική φιλοσοφία, ουσιαστικά, είναι το να ζει κανείς σε έναν χώρο ισορροπημένο, καθαρό και απλό. Να επιλέγει προσεκτικά τα αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο αυτόν, με βάση όλα όσα του προσφέρουν, δημιουργώντας λειτουργικότητα και αρμονία. Κι αυτό είναι άλλωστε κάτι που όλοι χρειαζόμαστε από το σπίτι μας, τον χώρο που χρειαζόμαστε να μας προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.

 

Πώς να εντάξετε τις αρχές της ιαπωνικής αισθητικής στο σπίτι σας

 

Όλα, λοιπόν, έχουν να κάνουν με τις επιλογές μας. Από το μικρότερο διακοσμητικό, το τραπέζι του σαλονιού, μέχρι το κλιματιστικό. Μπορεί οι ηλεκτρικές συσκευές να ανήκουν στα απαραίτητα ενός σπιτιού, αλλά χρειάζεται να ταιριάζουν αρμονικά με τα υπόλοιπα αντικείμενα, όπως και με την αισθητική του χώρου γενικότερα - θυμηθείτε την αρχή «seijaku». Οπότε, πράγματι, ακόμα και το κλιματιστικό σας χρειάζεται να συμβάλλει στην αρμονία του χώρου, με κάθε τρόπο, γι' αυτό και χρειάζεται να επιλέξουμε πολύ προσεκτικά.

 

Πώς να εντάξετε τις αρχές της ιαπωνικής αισθητικής στο σπίτι σας

 

Κι εδώ έρχεται το HAORI της Toshiba, εμπνευσμένο από την ιαπωνική αισθητική και βασισμένο στην καινοτόμα τεχνολογία. Ίσως να αναγνωρίζετε την ονομασία του - το «haori» είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ρούχο, το οποίο φοριέται πάνω από το κιμονό και χαρακτηρίζεται από ποιοτικό ύφασμα και απλές, προσεγμένες γραμμές. Ένα τέτοιο ύφασμα καλύπτει και το HAORI της Toshiba, κάνοντάς το να δείχνει προσεγμένο και «καθαρό» και δίνοντάς του την απόλυτη αισθητική ευελιξία να ταιριάξει σε οποιονδήποτε χώρο, σύμφωνα με τα χρώματά του.

 

Πώς να εντάξετε τις αρχές της ιαπωνικής αισθητικής στο σπίτι σας

 

Ο κομψός σχεδιασμός και η minimal γραμμή του συμβάλλουν όχι μόνο στην αρμονία του χώρου σε ό,τι αφορά το design, αλλά και στο προσωπικό μας συναίσθημα χαράς που προέρχεται από την οπτική επαφή και η οποία μας «γεμίζει» αισθητικά. Τα καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν την κορυφαία ενεργειακή κλάση Α+++ που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά και τον ισχυρό ιονιστή Plasma που απενεργοποιεί βακτήρια και ιούς, δημιουργώντας ένα καθαρό, φρέσκο και υγιές περιβάλλον. Όσο για το κομμάτι της καθαριότητας, το HAORI της Toshiba μπορεί να εξασφαλίσει καθαρή ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη από σκόνη, μυρωδιές, μικροοργανισμούς και λεπτά σωματίδια, χάρη στο φίλτρο Ultra Pure, προσφέροντας παράλληλα ευκολία και ευελιξία μέσα από τον χειρισμό του με Wi-Fi.

 

Πώς να εντάξετε τις αρχές της ιαπωνικής αισθητικής στο σπίτι σας

 

Η φροντίδα του χώρου, αισθητικά και πρακτικά, η καθαριότητα στην ατμόσφαιρα, η φρεσκάδα και η φροντίδα, μέσα από την απλότητα και την καινοτομία, είναι όλες αξίες που συνάδουν με την ιαπωνική κουλτούρα του design - κι αυτές πρεσβεύει και το HAORI της Toshiba, το οποίο έχει διακριθεί στα iF Design Awards, για το εξαιρετικό του design και την προηγμένη τεχνολογία.

 

Πώς να εντάξετε τις αρχές της ιαπωνικής αισθητικής στο σπίτι σας

 

Μαθαίνουμε, λοιπόν, να ζούμε μόνο με όσα μας προσφέρουν ηρεμία, ευτυχία, εσωτερική ισορροπία και μας «γεμίζουν» αισθητικά, επενδύοντας στις αρχές της ιαπωνικής κουλτούρας και επιλέγοντας αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν τις αρχές της.

 

 

Μάθετε περισσότερα για το HAORI της Toshiba εδώ.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ