Το Πλαίσιο γεμίζει με τέχνη κάθε μας ημέρα
Το ημερολόγιο του Πλαισίου, που κάθε χρόνο προσφέρεται σε όλους εμάς τους πελάτες του αλλά και σε συνεργάτες και φίλους της εταιρείας, έχει τη δική του ιστορία. Όπυς Ζούνη, «Σκακιέρα – Φύση»

Το Πλαίσιο γεμίζει με τέχνη κάθε μας ημέρα

Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Πλαισίου μάς παρουσιάζει και φέτος ένα σημαντικό εικαστικό έργο.

ADVERTORIAL

 

Yπάρχουν κάποιες παραδόσεις που ξεκινούν από μια οικογένεια και καταλήγουν να αφορούν μια ολόκληρη κοινωνία. Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος κατά την οποία κατεξοχήν πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά μας μικρές ή μεγάλες συνήθειες που κρατούν από παλιά. Ανάμεσά τους ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1982 και παραμένει μέχρι σήμερα μια σταθερή αξία των γιορτών.

 

Το ημερολόγιο του Πλαισίου, που κάθε χρόνο προσφέρεται σε όλους εμάς τους πελάτες του αλλά και σε συνεργάτες και φίλους της εταιρείας, έχει τη δική του ιστορία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η σύζυγος του ιδρυτή του Πλαισίου, Γιώργου Γεράρδου, Άννα, ζήτησε από τον Γιώργο Βογιατζή, που ήταν πελάτης του καταστήματος στη Στουρνάρη και αδελφός του ζωγράφου Χάρη Βογιατζή, να αγοράσει ένα τρίπτυχο έργο του καταξιωμένου εικαστικού, προκειμένου να εκτυπώσει ημερολόγια τοίχου με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας ως δώρο σε όλους τους πελάτες του καταστήματος.

 

Το Πλαίσιο γεμίζει με τέχνη κάθε μας ημέρα

 

Η Άννα Γεράρδου δεν υποψιαζόταν τότε την τεράστια αποδοχή αυτής της ιδέας που οδήγησε στην καθιέρωσή της. Έκτοτε, κάθε χρόνο το Πλαίσιο εκτυπώνει σε περισσότερα από 100.000 αντίτυπα ένα ημερολόγιο τοίχου με ένα μοναδικό έργο τέχνης, αποκλειστικά Έλληνα ή Ελληνίδας εικαστικού, για να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας, δημιουργικής χρονιάς με τον δικό του τρόπο.

 

Έτσι, φέρνει την τέχνη σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, αναδεικνύοντας τη σημασία του έργου, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει διαφορετικά ρεύματα, επιλέγοντας τόσο ανάμεσα σε κλασικές όσο και σε σύγχρονες δημιουργίες. Μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν κοσμήσει τα συλλεκτικά αυτά ημερολόγια φιγουράρουν ονόματα όπως αυτά των Χάρη Βογιατζή, Γιάννη Γαΐτη, Δημήτρη Μυταρά, Αλέξη Ακριθάκη, Δημοσθένη Κοσκινίδη, Κώστα Γραμματόπουλο, Γιώργου Λάππα, Γιώργου Μήλιου, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Μανώλη Χάρου, Κώστα Τσόκλη, Παύλου Σάμιου, Παναγιώτη Τέτση, Άγγελου Παπαδημητρίου, Σπύρου Παπαλουκά, Μάρως Μιχαλακάκου και Ιάσονα Μέγκουλα (Cacao Rocks). 

 

Το Πλαίσιο γεμίζει με τέχνη κάθε μας ημέρα

 

Φέτος, το παραδοσιακό ημερολόγιο παρουσιάζει τον πίνακα της σύγχρονης εικαστικού  Όπυς Ζούνη με τίτλο «Σκακιέρα – Φύση». Έργα της ζωγράφου, που γεννήθηκε στο Κάιρο το 1941, βρίσκονται σε μουσεία αλλά και δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ύφος της διακρίνεται από μια γεωμετρική δομή, αποκτώντας με τον καιρό την εικόνα που ξεχωρίζει και σφραγίζει τη δουλειά της ως μια χαρακτηριστική παρουσία στον εικαστικό χώρο. Το έργο που επελέγη προβλήθηκε τελευταία στην έκθεση-αφιέρωμα «Στα όρια της φαντασίας» με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατό της και για όλο το 2023 θα κοσμεί τον δικό μας προσωπικό χώρο.

 

Χάρη στο Πλαίσιο, η δημιουργία που έχουν να επιδείξουν οι Έλληνες εικαστικοί γίνεται μέρος της ζωής μας σε ένα ημερολόγιο τοίχου που μας θυμίζει κάθε μέρα πως η τέχνη μεταφέρει γνώση και γι’ αυτό ανήκει σε όλους.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ