Παντελής Μελισσινός: «Ο Σανδαλοποιός Ποιητής»
Ο κ. Θαλασσινός με την κ. Μπάιντεν, σύζυγο του Προέδρου των ΗΠΑ, και την κόρη της, Άσλεϊ.

Παντελής Μελισσινός: «Ο Σανδαλοποιός Ποιητής» αφηγείται μια ιστορία με την Τζιλ Μπάιντεν και τα «Gladiator Sandals» του

Ο Παντελής Μελισσινός, ο Σανδαλοποιός Ποιητής της Αθήνας, όπως είναι γνωστός, είναι ο άνθρωπος που έχει φωτογραφηθεί με κάποιες από τις διασημότερες προσωπικότητες του πλανήτη που έχουν βρεθεί στον χώρο του, αναζητώντας ένα ζευγάρι από τα περίφημα σανδάλια του. Άλλωστε το σανδαλοποιείο του Παντελή Μελισσινού είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτεχνικός χώρος, ένα ατελιέ σανδαλιών με πίνακες μοντέρνας τέχνης και γλυπτικές κατασκευές –όλα έργα δικά του–, όπου κατέχει ξεχωριστή θέση το Baby Grand πιάνο, για να παίζει ο ίδιος και οι διάσημοι μουσικοί που τον επισκέπτονται.

 

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν διαλέξει ένα ζευγάρι από τα προσωπικά ποιήματα, όπως χαρακτηρίζει τα αρχαιοελληνικά του σανδάλια, είναι ο Φίλιππος 6ος της Ισπανίας, ο Αμερικανός κωμικός Μπομπ Σάγκετ, η Σάρα-Τζέσικα Πάρκερ, η κωμικός Λίλυ Τόμλιν, η εθνική κωμικός της Βρετανίας Ντον Φρεντς, ο Βρετανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Αγιοάντε, ο Ρίτσαρντ Κουέστ του CNN, η εθνική σταρ της Ιαπωνίας Σατόμι Ισιχάρα και αμέτρητοι άλλοι...

 

Πανικός! Τα κοριτσάκια, κατενθουσιασμένα, μαζί και η δασκάλα τους σηκώνονται και περιτριγυρίζουν την Αμερικανίδα, που μόλις είχε μπει. Ήταν η κ. Μπάιντεν, σύζυγος του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ, που είχε έρθει με την κόρη της, Άσλεϊ, αλλά και με μια συνοδεία γυναικών που ζητούσαν όλες το δικό τους ζευγάρι σανδάλια.


Αν τον ρωτήσεις, έχει να σου πει άπειρες ιστορίες για αναπάντεχες επισκέψεις που έχει δεχτεί από μεγάλες προσωπικότητες που βρέθηκαν στην πόρτα του για να επιλέξουν ένα ζευγάρι από τα μοναδικά σανδάλια του. Η ιστορία που ακολουθεί είναι μία από αυτές.


«Special Olympics του 2011, καλοκαιριάτικο απόγευμα, λιώμα από τη δουλειά και με την αποχώρηση του τελευταίου πελάτη, κάνω να κλείσω τα ρολά του μαγαζιού και το τηλέφωνο χτυπάει τρελά. Στο ακουστικό μια αυστηρή φωνή με ρωτά τι ώρα ανοίγω αύριο. Την επόμενη μέρα, καθώς ανοίγω το μαγαζί στις 8, παρατηρώ ακροβολισμένους εκατέρωθεν κουστουμαρισμένους τύπους με μαύρα γυαλιά, σαν πράκτορες του FBI. Σε λίγο καταφθάνουν μαθήτριες ενός αμερικανικού γυμνασίου με την καθηγήτριά τους και μέσα σε μια άκρως ευχάριστη ατμόσφαιρα αρχίζει η ιεροτελεστία της επί τόπου κατασκευής σανδαλιών στα μέτρα των ποδιών τους. Ταυτόχρονα, μπαίνει φουριόζα μια χαριτωμένη νεαρή Αμερικανίδα που θέλει σανδάλια "Gladiator" και την ακολουθεί η μητέρα της, μια κομψή κυρία ντυμένη στα άσπρα.

 

Παντελής Μελισσινός: «Ο Σανδαλοποιός Ποιητής»
Τα «Gladiator Sandals» που αγόρασαν η Τζιλ και η Άσλεϊ Μπάιντεν.


Πανικός! Τα κοριτσάκια, κατενθουσιασμένα, μαζί και η δασκάλα τους σηκώνονται και περιτριγυρίζουν την Αμερικανίδα, που μόλις είχε μπει. Ήταν η κ. Μπάιντεν, σύζυγος του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ, που είχε έρθει με την κόρη της, Άσλεϊ, αλλά και με μια συνοδεία γυναικών που ζητούσαν όλες το δικό τους ζευγάρι σανδάλια. Πήρα τη μηχανή από το συρτάρι και βγάλαμε μαζί με κόρη και μαμά μια φωτογραφία, ενώ οι άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών καιροφυλακτούσαν έξω από το σανδαλοποιείο.

 

Την επόμενη μέρα τύπωσα τη φωτογραφία και από τότε, όποτε εξιστορούσα την επίσκεψή τους, έλεγα πως, αφού αγόρασαν σανδάλια από τον Σανδαλοποιό Ποιητή, ο Μπάιντεν θα γίνει σύντομα Πρόεδρος. Όπως ακριβώς έγινε με τον πρίγκιπα της Ισπανίας που προβιβάστηκε σε βασιλιά. Και δεν είχα άδικο!».

 

Αν άκουγες αυτή την ιστορία πριν από κάποια χρόνια, μπορεί και να μην το πίστευες, αλλά σήμερα που ο Τζο Μπάιντεν έχει γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν μπορείς παρά να σκεφτείς ότι τα σανδάλια του Παντελή Μελισσινού, εκτός από ξεχωριστά έργα τέχνης, είναι και μικρά φυλαχτά που φέρνουν τύχη σε όποιον τα φορέσει. Το σανδαλοποιείο «Μελισσινός - Ο Σανδαλοποιός Ποιητής» βρίσκεται στην περιοχή Μακρυγιάννη, μερικά βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης, σε έναν χώρο μοναδικό, που αποπνέει ελληνική κουλτούρα και αφηγείται τις πιο απίθανες ιστορίες με διασήμους απ' όλο τον κόσμο!

 

Παντελής Μελισσινός «Ο Σανδαλοποιός Ποιητής»
Αν τον ρωτήσεις, έχει να σου πει άπειρες ιστορίες για αναπάντεχες επισκέψεις που έχει δεχτεί από μεγάλες προσωπικότητες που βρέθηκαν στην πόρτα του για να επιλέξουν ένα ζευγάρι από τα μοναδικά σανδάλια του.

 

MELISSINOS ART - THE POET SANDAL MAKER: Τζιραίων 16 & Αθανασίου Διάκου, Αθήνα, 210 3219247, 210 9240857

www.melissinos-art.com, Facebook, Instagram

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ