Το «όχι» στην έμφυλη βία γράφεται με κόκκινα γράμματα

Το «όχι» στην έμφυλη βία γράφεται με κόκκινα γράμματα

Πάνω από 100 γυναίκες και άνδρες της εταιρείας METRO στήριξαν το #REDress, φορώντας τα κόκκινα ρούχα τους και το βραχιόλι της Rich Passion Jewellery για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα.

ADVERTORIAL

 

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους, το έχουμε συνδέσει με τη φωτιά αλλά και τον έρωτα. Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για ένα χρώμα έντονο, που όπου κι αν υπάρχει δεν περνάει απαρατήρητο.

 

Η Rich Passion Jewellery χρησιμοποίησε τη δύναμη του κόκκινου χρώματος και με σύνθημα το #REDress, έτρεξε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από την έμφυλη βία που δυστυχώς υφίστανται πολλές γυναίκες δίπλα μας.

 

 

Δίπλα στην πρωτοβουλία αυτή στάθηκε και μια εταιρεία που ούτως ή άλλως, στέκεται δίπλα σε κάθε καταναλωτή καθημερινά. Ο λόγος για τη METRO, που σας παρέχει τα απαραίτητα σε ένα My market και METRO Cash & Carry κοντά σας. Η δυναμική εταιρεία στον κλάδο του λιανεμπορίου στη χώρα μας, πέρα από τις ανάγκες του καταναλωτή, στηρίζει και τα δικαιώματα των γυναικών -είναι άλλωστε μια εταιρεία που από τους 11.300+ εργαζόμενούς της, οι περισσότερες από 6.500 είναι γυναίκες.

 

Γι’ αυτόν τον λόγο, η εταιρεία συμμετείχε ενεργά στη δράση #REDress. Πάνω από 100 εργαζόμενοί της φωτογραφήθηκαν, παίρνοντας θέση ενάντια στην έμφυλη βία, φορώντας  τα πιο φωτεινά, κόκκινα ρούχα τους, μαζί με το βραχιόλι που σχεδίασε ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση η Rich Passion Jewellery.

 

Το «όχι» στην έμφυλη βία γράφεται με κόκκινα γράμματα

 

Η συγκεκριμένη καμπάνια δε στήριξε μόνο μέσω του μηνύματος που πέρασε τον αγώνα για το σημαντικό αυτό κοινωνικό ζήτημα, αλλά και πρακτικά. Μέρος των εσόδων από την πώληση των βραχιολιών, θα διατεθούν για τη στήριξη του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών, ΔΙΟΤΙΜΑ, που εδώ και 30 χρόνια, από το 1989, «έχει ως όραμα την ανάδειξη και αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων και την υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων. Αποστολή του είναι η πολύπλευρη στήριξη των γυναικών που έχουν δεχτεί βία και προέρχονται από ευάλωτες και αποκλεισμένες ομάδες, με την παροχή ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής και νομικής βοήθειας από εξειδικευμένες ψυχολόγους και δικηγόρους.

 

Από τη μεριά της η METRO, δήλωσε σχετικά μέσω της κας Δήμητρας Δασκαλάκη, Γενικής Διευθύντριας Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της εταιρείας: «Την περίοδο που διανύουμε, βλέπουμε όλο και συχνότερα να εκδηλώνονται περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Απέναντι σε αυτό το κοινωνικό ζήτημα, που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσουμε. Ως οργανισμός, που έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο, δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και -φυσικά- στηρίζουμε ακόμα πιο ενεργά τις πρωτοβουλίες ενάντια στην έμφυλη βία».

 

Πρόκειται, λοιπόν, για μια ενέργεια που ίσως σήμερα έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ -αρκεί κανείς να δει τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας. Και να αισθανθεί μέσα από πρωτοβουλίες σαν κι αυτή πως το να μιλάμε και να στηρίζουμε είναι η αρχή για έναν καλύτερο κόσμο.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ