Το να παραγγέλνεις φαγητό online δεν είναι τεμπελιά, είναι τέχνη

Πώς το efood έγινε η προσωπική comfort zone μου ό,τι κι θέλω να παραγγείλω Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα μόνο πράγμα που μου αρέσει στο efood, αυτό είναι η απενοχοποίηση της τεμπελιάς και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

Όταν ήμουν φοιτήτρια, το να παραγγείλω delivery σήμαινε απλώς και μόνο ότι βαριόμουν ελεεινά να αφιερώσω ακόμη κι ένα δεκάλεπτο χρόνου και προσπάθειας, για να βράσω έστω λίγα μακαρόνια. Τα χρόνια πέρασαν, μαζί και η δικαιολογία της φοιτητικής ραστώνης, αλλά υπάρχει κάτι που νομίζω ότι δεν θα αλλάξει ποτέ- όταν είμαι όλη μέρα στο δρόμο, μοιρασμένη σε διάφορες ετερόκλητες δραστηριότητες και επιστρέφω σπίτι, εξακολουθώ να αρνούμαι εξίσου κατηγορηματικά να φτιάξω έστω μια πρόχειρη μακαρονάδα. 

Κι αν κάποτε αυτό μεταφραζόταν ως «τεμπελιά», πλέον έχει φτάσει να σημαίνει το άκρως αντίθετο: ότι ανήκεις απλώς σε εκείνη την κατηγορία των foodies που εκτιμούν την ιεροτελεστία του φαγητού πάρα πολύ για να συμβιβάζονται με πρόχειρες, μέτριες μακαρονάδες. Οπότε, για μένα, η ζωή χωρίζεται στην εποχή πριν και μετά το efood και πραγματικά αδυνατώ πλέον να θυμηθώ πώς ήταν να μην παραγγέλνω τον καφέ μου πριν καν φτάσω στη δουλειά.

Πώς το efood έγινε η προσωπική comfort zone μου ό,τι κι θέλω να παραγγείλω Facebook Twitter

Προσωπικά είμαι από τους ανθρώπους που η μέρα τους χωρίζεται σε γεύματα και δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να είμαι αποδοτική αν παραλείψω κάποιο. Οπότε έρχομαι να δικαιώσω απόλυτα την κουζινογράφο Μ.F.K Fisher, που είχε πει πως «πρώτα τρώμε, μετά κάνουμε οτιδήποτε άλλο» και να την παραφράσω σε «πρώτα παραγγέλνουμε, μετά κάνουμε οτιδήποτε άλλο»! Επειδή είναι αδύνατο να έχω μεριμνήσει, λοιπόν, προκαταβολικά για όλα όσα θέλω να φάω στην καθημερινότητά μου, το efood έχει γίνει προφανώς η εφαρμογή που μου λύνει κάθε φορά τα χέρια. 

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι efood addicts είμαστε πολλοί και δεν μας πειράζει καθόλου αν είμαστε σκόρπιοι. Ακόμη καλύτερα κιόλας γιατί αυτό σημαίνει πως, όπου κι αν βρίσκομαι, μπορώ απλά να μπω στο app και να παραγγείλω ό,τι τραβάει η όρεξή μου. Γι' αυτό, άλλωστε, στον λογαριασμό μου έχω περασμένες ένα σωρό διαφορετικές διευθύνσεις- του σπιτιού μου, της κολλητής μου, των γονιών μου, του γραφείου, για να μπορώ να παραγγέλνω από όπου θέλω και κυρίως όποτε θέλω.

Κι είναι εκεί σε όλες τις μεγάλες και μικρές μου στιγμές: όταν ξυπνάω μετά από κάτι ανελέητα ξενύχτια και θέλω επειγόντως καφέ και κάτι γλυκό, όταν έχω μαγειρέψει φαγητό αλλά μου έρχεται ξαφνικά η όρεξη για burger, όταν μια απλή μάζωξη εξελίσσεται σε πάρτι μέχρι πρωΐας, οπότε χρειαζόμαστε επειγόντως μπίρες και πίτσες, όταν πειραματίζομαι με συνταγές και για εκατομμυριοστή φορά δεν έχω φροντίσει να συγκεντρώσω όλα τα υλικά- ας είναι καλά το efood market. Απλά, εύκολα και γρήγορα!

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Good Living / Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Από τις πρώτες φυτείες αγαύης στο Jalisco μέχρι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αποστακτηρίων, κάθε μπουκάλι κουβαλά την κληρονομιά ενός ανθρώπου που τόλμησε να ονειρευτεί διαφορετικά.
THE LIFO TEAM
Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Good Living / Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη ερεθίσματα, η Stoiximan επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτό που τελικά μετρά περισσότερο: σε εκείνη τη μοναδική στιγμή που ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο.
THE LIFO TEAM
Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης και επιτυχίας που ενώνει γυναίκες και κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Good Living / Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης που ενώνει γυναίκες & κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα, πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ολοκλήρωσε την πορεία του έχοντας βρεθεί σε 10 πόλεις και έχοντας κινητοποιήσει πάνω από 1000 συμμετέχουσες.
THE LIFO TEAM
L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Good Business Directory 6 / Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών δεν αποτελεί μόνο πεδίο επενδυτικής κινητικότητας αλλά είναι και ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΝΑ
Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Good Business Directory 6 / Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Η προοπτική ανάδειξης της χώρας σε δίαυλο εφοδιασμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με φυσικό αέριο δημιουργεί έδαφος για νέες επενδύσεις στην επεξεργασία και μεταφορά του αερίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ
Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Good Business Directory 6 / Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Οι εκδηλώσεις Rebrain Greece και Ημέρα Καριέρας λειτουργούν ως δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της ελληνικής διασποράς, παρουσιάζοντας αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, φορολογικά κίνητρα και νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Good Business Directory 6 / Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και πρόεδρος της DDB Athens βλέπει μια αγορά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα σε νόμους, πίξελ και αλγόριθμους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Good Business Directory 6 / Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Οι αξίες που οδήγησαν την εταιρεία στην κορυφή, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και η δύναμη του ελληνικού ταλέντου που στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ