«Μπορεί μια φόρμα εργασίας να γίνει τσάντα;»: Vitex και Fabric Republic μαζί για ένα βιώσιμο μέλλον

«Αυτή η φόρμα είναι η καλύτερή μας»: Vitex και Fabric Republic για ένα βιώσιμο μέλλον Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Η Vitex οργανώνει συνεχώς σεμινάρια για επαγγελματίες, όπου χρώματα, βερνίκια και πλήθος άλλων υλικών αναλύονται και δοκιμάζονται στην πράξη και τώρα αποφάσισε να συνεργαστεί και να ενισχύσει το κοινωνικό έργο της Fabric Republic. ανακυκλώνοντας και αξιοποιώντας όλα αυτά τα παλιά ρούχα εργασίας για την κατασκευή τσαντών.

Άλλωστε η Vitex, εδώ και πολλά χρόνια,  έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στην κοινωνία με δράσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα και την αλληλεγγύη. Επενδύει, λοιπόν,  σε πρωτοβουλίες που κάνουν πραγματική διαφορά στην καθημερινότητα των ανθρώπων. 

«Αυτή η φόρμα είναι η καλύτερή μας»: Vitex και Fabric Republic για ένα βιώσιμο μέλλον Facebook Twitter

Στα σεμινάρια Vitex Academy, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται να φέρουν τις παλιές φόρμες και τα ρούχα, που διαφορετικά θα κατέληγαν σε χωματερές. Αυτά συλλέγονται και παραδίδονται στην Fabric Republic. Έτσι η Vitex, στηρίζοντας την αρχή του upcycling δίνει μια «δεύτερη ζωή» στα παλιά ρούχα εργασίας μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα αντικείμενα.

Αναφορικά με την Fabric Republic, πρόκειται για MKO που ασχολείται με το καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού. Στόχος της είναι τόσο η προώθηση της αειφορίας όσο και η υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η Fabric Republic λειτουργεί με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρούχων, το οποίο επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα αχρησιμοποίητα ρούχα. Και οι ποσότητες είναι πολλές!

Το σύστημα αυτό στηρίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, προάγοντας την επαναχρησιμοποίηση υλικών και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας ένδυσης.

Η συνεργασία της Vitex με την Fabric Republic αποτελεί μια πρωτοβουλία που συνδυάζει την αειφορία με την κοινωνική προσφορά. Δεν είναι μια απλή ανακύκλωση ρούχων ή μια μετατροπή υφασμάτων, αλλά συμβάλλει στη μείωση πρώτων υλών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έσοδο για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ενισχύει την κοινωνική επανένταξη ευάλωτων ομάδων.

Κάθε φόρμα δεν είναι απλώς ένα κομμάτι ρούχου αλλά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Spetses Mini Marathon 2025: Ρεκόρ συμμετοχών με τις συγκινήσεις και την αγωνιστικότητα στα ύψη

Good Living / Spetses Mini Marathon 2025: Ρεκόρ συμμετοχών με τις συγκινήσεις και την αγωνιστικότητα στα ύψη

Οι Σπέτσες πλημμύρισαν από αθλητική ενέργεια, χαμόγελα και στιγμές έμπνευσης, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες να δίνουν το παρών στα sold out δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα.
THE LIFO TEAM
31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Αθηνών επιστρέφει με μεγάλο χορηγό τη Nova για ακόμη μία χρονιά

Good Living / 31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Αθηνών επιστρέφει με μεγάλο χορηγό τη Nova για ακόμη μία χρονιά

Με μεγάλους καλεσμένους τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις και Νιλ Τζόρνταν και πανελλήνιες πρεμιέρες ταινιών όπως η «Boυγονία» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Καμία Άλλη Επιλογή» του Παρκ Τσαν-Γουκ και το «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ο αγαπημένος θεσμός των Αθηναίων σινεφίλ επιστρέφει από 1-12 Οκτωβρίου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρωτοβουλία Cycladic Identity: 8 νέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων & δύο διακυκλαδικά

Good Living / Πρωτοβουλία Cycladic Identity: 8 νέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων & δύο διακυκλαδικά

Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity ξεκίνησε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2023 και στοχεύει στη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.
THE LIFO TEAM