«Μένουμε άνθρωποι»: Μία πρωτοβουλία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ενόψει των γιορτών

«Μένουμε άνθρωποι»: Μία πρωτοβουλία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ενόψει των γιορτών Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

«Μένουμε άνθρωποι» είναι ο τίτλος μιας ακόμη πρωτοβουλίας της Ευρωβουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που γνώρισε το 2021 η ομώνυμη δράση της, μέσα από την οποία προβλήθηκε το έργο προσφοράς και αλληλεγγύης 12 κοινωνικών φορέων, η Ευρωβουλευτής προχώρησε και φέτος στην έκδοση ενός Ημερολογίου για το νέο έτος, το 2023, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κάθε μια από τις σελίδες του Ημερολογίου αυτού είναι αφιερωμένη σε μια Παγκόσμια Ημέρα, ως μια υπόμνηση σημαντικών ζητημάτων για την ανθρωπότητα, αλλά και ως μια ακόμη ευκαιρία να κινητοποιηθούμε, επιστρέφοντας στις αξίες μας ακόμη πιο δυναμικά την καινούρια χρονιά.  

12 παγκόσμιες Ημέρες, 12 κοινωνικοί φορείς που τις εκπροσωπούν επάξια με τη δράση και το έργο τους, με αγάπη, αλληλεγγύη και μεράκι.

Το Ημερολόγιο προλογίζουν με μηνύματά τους για τη νέα χρονιά η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Roberta Metsola, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Manfred Weber και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το μήνυμά της, για το 2023, η Roberta Metsola, εστιάζει στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, υπογραμμίζοντας ότι «το 2023, πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες που καθορίζουν την Ένωσή μας και να δείξουμε στον κόσμο ότι οι αρχές μας είναι κάτι περισσότερο από διακηρύξεις. Είναι η ουσία αυτού που μας κάνει Ευρωπαίους».

Ο Manfred Weber, με το δικό του μήνυμα, για το νέο έτος, επικεντρώνεται στην ενότητα και την αλληλεγγύη, σημειώνοντας ότι «η επιτυχία μας εξαρτάται από την ενότητά μας, ως οικογένειες και κοινότητες, αλλά και ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2023 θα δείξουμε για άλλη μια φορά τη δύναμη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές. Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το μήνυμά του για την καινούρια χρονιά, επισημαίνει ότι «το 2023 είναι μια χρονιά κρίσιμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ένα πεδίο αναμέτρησης με το στοίχημα της ειρήνης στην ήπειρό μας. Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του διεθνούς πληθωρισμού. Αλλά και την αποκατάσταση της ευημερίας στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν τη συγκυρία, «μένουμε άνθρωποι» σημαίνει μένουμε ενωμένοι, πατριώτες και Ευρωπαίοι. Πιστοί στις αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης. Μένουμε δυνατοί και αισιόδοξοι».

Η  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρεται στη φετινή της πρωτοβουλία, με τίτλο «Μένουμε Άνθρωποι», με το ακόλουθο μήνυμα:

«Οι παγκόσμιες ημέρες θεσπίστηκαν ώστε να προωθήσουν την επισήμανση και την υπενθύμιση σημαντικών  ζητημάτων , αλλά και ως ευκαιρίες για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών. Μια ημέρα τον χρόνο, δεν αρκεί.  Η υπευθυνότητα, η κατανόηση, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη αποτελούν δομικά στοιχεία της δημοκρατίας και του πολιτισμού μας, και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και το φιλότιμο στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας. Το 2023 ας επιστρέψουμε στις αξίες μας, γιατί μπορούμε, κάθε μέρα, να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο».
 

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια θέση δίπλα στον Καβάφη

Good Living / Μια θέση δίπλα στον Καβάφη

Η LIFO, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, σε προσκαλεί να έρθεις στο σημείο, μπροστά από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, να συναντήσεις τον Κ.Π. Καβάφη και να βγάλεις μια φωτογραφία μαζί του. Δες τη να δημοσιεύεται στο LIFO.gr και γίνε ένας από τους δέκα τυχερούς που θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
THE LIFO TEAM
2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Good Living / 2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και η we4all υλοποιούν στοχευμένες δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί.
THE LIFO TEAM
Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Good Living / Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής υποστήριξης στο Δασικό Εκκοκκιστήριο και τα Φυτώρια Αμυγδαλέζας και Πάρνηθας, η Motor Oil γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών της χώρας μας.
THE LIFO TEAM
Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ