Με μία μικρή αλλαγή, η Coca-Cola Tρία Έψιλον κάνει μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον

Η εταιρεία κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη μείωση των απορριμμάτων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης, υιοθετώντας μη αποσπώμενα καπάκια στις συσκευασίες των προϊόντων της.

Όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο δημοφιλής γίνεται η έννοια της βιωσιμότητας. Αντιλαμβανόμαστε πως χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, προκειμένου να φροντίσουμε τον πλανήτη μας λίγο παραπάνω και δε φοβόμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες. Επιλέγουμε προσεκτικά τα προϊόντα που καταναλώνουμε, ώστε να έχουν δημιουργηθεί με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, υιοθετούμε «πράσινες» συνήθειες και πλέον, είμαστε ενημερωμένοι για το πραγματικό πρόβλημα που προκαλεί η χρήση πλαστικού.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναγνωρίζει το καθήκον της, ως πρώτη στον κλάδο των αναψυκτικών. Αυτός είναι και ο λόγος που, με μία μικρή αλλαγή, έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η εταιρεία υιοθετεί νέα, μη αποσπώμενα καπάκια σε όλες τις χάρτινες συσκευασίες των προϊόντων της. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνει τη συλλογή και ανακύκλωση ολόκληρης της συσκευασίας και συμβάλλει ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων. Τα νέα πώματα είναι πρακτικά κι εύχρηστα, ελαφρύτερα κατά 8,8% και συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια μείωσης της χρήσης πλαστικού.

Η αλλαγή ξεκινά από τους χυμούς (Amita, Amita Motion, Frulite) που βρίσκονται στην αγορά ήδη από τον φετινό Νοέμβριο, ενώ από το νέο έτος τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια θα βρίσκονται σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Γιατί είναι σημαντική η αλλαγή αυτή;

Ήδη, οι συσκευασίες των προϊόντων που παράγει η Coca-Cola Τρία Έψιλον., είναι 100% ανακυκλώσιμες – μαζί με τα πλαστικά καπάκια τους. Το θέμα είναι πως, συχνά, κατά την απόρριψη, τα καπάκια διαχωρίζονται από την υπόλοιπη συσκευασία, με αποτέλεσμα να μη φτάνουν ποτέ στον κάδο ανακύκλωσης. Τώρα, κάτι τέτοιο δε θα ισχύει.

 

Με μία μικρή αλλαγή, η Coca-Cola Tρία Έψιλον κάνει μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον
 

 

Με όραμα «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», η εταιρεία υιοθετεί μία ολιστική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσα από μία σειρά στοχευμένων δράσεων, όπως η πρόσφατη αλλαγή στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου με την πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, καταργεί την πλαστική μεμβράνη και περιορίζει τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως. Στο ίδιο πλαίσιο, επενδύει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, τη συνεργασία με φορείς και την εκπαίδευση των πολιτών στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό τη συνολική αύξηση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης στους Δήμους. Επιπλέον, έχει δεσμευθεί για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που θα διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, καθώς και για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Μία μικρή αλλαγή για εμάς, μπορεί να είναι μεγάλη για το περιβάλλον. Και τώρα, θα δούμε στην πράξη πώς έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τη διαφορά, χωρίς να αισθανθούμε τον παραμικρό κόπο.

Διαβάστε περισσότερα στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον εδώ.

Με μία μικρή αλλαγή, η Coca-Cola Tρία Έψιλον κάνει μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WEEKEND