LifePulse: Το app για την εθελοντική αιμοδοσία που σώζει ζωές με ένα «κλικ»

LifePulse Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Κάνεις download την εφαρμογή στο κινητό. Ορίζεις ομάδα αίματος. Λαμβάνεις push notification κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για βοήθεια. Σώζεις μία ζωή.

Και σε αυτά τα τέσσερα, τόσο απλά βήματα, συμπυκνώνεται ουσιαστικά η λειτουργία της LifePulse, ενός πρωτοποριακού app για την εθελοντική αιμοδοσία, που γεννήθηκε σε ένα παρόν διαχρονικής έλλειψης αποθεμάτων αίματος στην Ελλάδα με στόχο ένα μέλλον, στο οποίο για όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως τοποθεσίας, καμία ιατρική διαδικασία δεν θα καθυστερεί λόγω έλλειψης αίματος. 

LIFE PULSE

Τι είναι και πώς λειτουργεί η LifePulse

Το business story της startup LifePulse ξεκίνησε από το όραμα μιας ομάδας νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο αιμοδοσίας, μέσα από το οποίο δότες και πρόσωπα σε ανάγκη θα συνδέονται σε πραγματικό χρόνο, συνεχίστηκε με το πρώτο βραβείο στον μαραθώνιο καινοτομίας Social Hackathon της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και «καταλήγει» σε ένα και μοναδικό στόχο- να μετατραπεί η αιμοδοσία από το «μια στο τόσο» σε μια τακτική, σωτήρια συνήθεια.

H LifePulse ειδοποιεί τους χρήστες μέσω push-ειδοποιήσεων, σε πραγματικό χρόνο, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για βοήθεια βάσει της ομάδας αίματός τους και της τοποθεσία τους.

Γι' αυτό, άλλωστε, ο τρόπος λειτουργίας της, είναι και τόσο απλός: όταν ο χρήστης δημιουργεί το προφίλ του ορίζει την ομάδα αίματος του και τη χιλιομετρική ακτίνα για την οποία επιθυμεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις και στη συνέχεια λαμβάνει push-notification, όταν κοντινά νοσοκομεία ή τράπεζες αίματος χρειάζονται άμεσα τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος.

Κι αυτό ήταν όλο! Οι χρήστες, μάλιστα, αποκτούν επίσης ένα μοναδικό αναγνωριστικό, το LifePulse ID, το οποίο προσφέρει άυλες επιβραβεύσεις για την αιμοδοτική τους δράση. 

LifePulse: Facebook Twitter
LifePulse: Το app για την εθελοντική αιμοδοσία που σώζει ζωές με ένα «κλικ» Facebook Twitter

Το διαχρονικό πρόβλημα και το όραμα της LifePulse

Διαχρονικά, η Eλλάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό έλλειμμα αποθέματος αίματος, αφού παρά τις καμπάνιες και τον μεγάλο αριθμό εθελοντικών οργανώσεων, οι περισσότεροι συνήθως επιλέγουν να δώσουν αίμα, μόνο σε περίπτωση που κάποιο πολύ κοντινό τους πρόσωπο βρεθεί σε έκτακτη ανάγκη. Πόσες φορές δεν έχουμε δει, άλλωστε, δημοσιεύσεις στα social media για ανάγκη αίματος, λόγω ατυχημάτων, εγχειρήσεων ή γενικά απροόπτων, μια θέση ανάγκης, που δεν είναι επίσης καθόλου απίθανο, να βρεθούμε κι εμείς κάποια στιγμή στο μέλλον.

Αυτή την αδιέξοδη συχνά συνθήκη φιλοδοξεί να αλλάξει η Life Pulse προκειμένου να σταματήσει πλέον να χάνεται πολύτιμος χρόνος και το πολύτιμο αυτό αγαθό της ζωής να γίνει διαθέσιμο για όλους, τη στιγμή που το χρειάζονται. 

Με 2-3 κλικ στο κινητό σου, η αιμοδοσία γίνεται ευκολότερη και πιο αποτελεσματική από ποτέ.

Το όραμα της LifePulse ήταν, λοιπόν, να κάνει την αιμοδοσία μια εύκολη υπόθεση που όχι απλά θα βελτιώσει τη ζωή και το υγειονομικό μας σύστημα, αλλά θα αλλάξει μια για πάντα το «χρειάζεται άμεσα αίμα αυτό το αγαπημένο μου πρόσωπο» σε «αυτό το αγαπημένο μου πρόσωπο έλαβε άμεσα το αίμα που χρειαζόταν». Κι αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο με τη συνδρομή των χρηστών του app. 

LifePulse: Facebook Twitter
(Aπό αριστερά προς δεξιά) Εύη Λαζού-Λασκαρίδη, Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης | η νικήτρια ομάδα Life Pulse - Θωμάς Πατσάνης, Front-end Developer | Δημήτρης Ποζαρίτης, Back-end Developer | Πάνος Καραδαγλής, UI/UX Designer | Martin Brandenburger, CEO και Πρόεδρος του ΔΣ της Lidl Ελλάς

«Με τη LifePulse θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Και αυτό είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας», λέει ο Πάνος Καραδαγλής, που με την υπόλοιπη ομάδα των innovation enthusiasts, Θωμά Πατσάνη, Δημήτρη Ποζαρίτη και Χρήστο Κατσάνο, μελέτησαν την επιστημονική βιβλιογραφία που ανέλυε το προφίλ των εθελοντών αιμοδοτών στη χώρα παράλληλα με όσα ενθαρρύνουν και αποθαρρύνουν την αιμοδοσία και κάπως έτσι δημιούργησαν τη LifePulse.

LifePulse & Social Hackathon

Η ιστορία της LifePulse ξεκινά με την πρόκριση στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, Social Innovation Lab, στο πλαίσιο του οποίου τα μέλη της ομάδας πολλαπλασιάστηκαν, η εφαρμογή έλαβε σάρκα και οστά και το όραμα γιγαντώθηκε. 

Και μετά από περίπου πέντε μήνες mentoring, η ιδέα της LifePulse κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις άλλες ομάδες που έφτασαν στον τελικό του μαραθωνίου καινοτομίας Social Hackathon της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy και να αναδειχθεί μεγάλη νικήτρια.

LifePulse: Facebook Twitter
Με μότο «Καλό για σένα, καλό για όλους», στόχος του φετινού μαραθωνίου καινοτομίας ήταν βοηθήσει τους νέους και τις νέες να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν Startups που να προσφέρουν λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα.

Γνωρίστε την oμάδα της LifePulse

Θωμάς Πατσάνης: Full-stack προγραμματιστής που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του front-end της εφαρμογής.

Πάνος Καραδαγλής: Παθιασμένος με το UI/UX, ασχολείται με το σχεδιασμό της εφαρμογής, την ανάπτυξη της ιστοσελίδας και τα social media της LifePulse.

Δημήτρης Ποζαρίτης: Full-stack προγραμματιστής με πολυετή εμπειρία. Ο Δημήτρης είναι ο lead προγραμματιστής για το back-end της LifePulse.

Χρήστος Κατσάνος: Επίκουρος Καθηγητής HCI στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να αξιολογεί και να προτείνει νέα features για την εφαρμογή.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Σπυρίδων Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Good Living / Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Από το πρώτο κατάστημα στην Αιόλου στο εργοστάσιο στην Πειραιώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, η Υγείας Παυλίδη δεν είναι απλώς η πρώτη σοκολάτα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είναι η γεύση που νιώθουμε ότι γνωρίζουμε από πάντα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Good Living / Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
THE LIFO TEAM
Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

Good Living / Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

To Nova 5G Home Internet είναι η επόμενη γενιά οικιακής σύνδεσης που φέρνει το 5G μέσα στο σπίτι & την επιχείρησή σου, με ταχύτητες που φτάνουν έως 500 Mbps, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή σου
THE LIFO TEAM
O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM
Πώς αντιμετωπίζονται τα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα

Good Living / Πώς αντιμετωπίζονται τα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα

Η αντιμετώπιση του μυελοειδούς καρκινώματος είναι μια πρόκληση για τον ενδοκρινολόγο και τον χειρουργό και προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία τους για το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Θ. ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
Με το Πασχαλινό Αυγό της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Good Living / Με τα «Πασχαλινά Αβγά» της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Φέτος, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεισφέροντας 0,30€ με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού και η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το συνολικό ποσό.
THE LIFO TEAM
Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood παστέλ μπουκάλι

Good Living / Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood προϊόν από την ΟΛΥΜΠΟΣ

Αν προσπαθείς να συνδυάσεις busy καθημερινότητα και ισορροπημένη διατροφή, το ρόφημα DRINK EAT ΟΛΥΜΠΟΣ σου το κάνει εύκολο, με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση σε πρακτική συσκευασία.
THE LIFO TEAM
Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς επιχορήγηση για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

Good Living / Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς επιχορήγηση για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

€2,5 εκ. για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος VOICES, με συγχρηματοδότη και συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
THE LIFO TEAM