Κατοικίδιο και ενηλικίωση: Κάθε πότε αλλάζουμε τροφ

Κατοικίδιο και ενηλικίωση: Κάθε πότε αλλάζουμε τροφή;

Αναλόγως με το στάδιο της ζωής ενός κατοικίδιου, η διατροφή του πρέπει να προσαρμόζεται με στόχο να προσφέρει ενέργεια και θρεπτικές ουσίες χωρίς να προκαλεί υπερβολική αύξηση βάρους στο κατοικίδιό μας.

ADVERTORIAL

 

Πολλοί άνθρωποι όταν υιοθετούν έναν σκύλο ή μία γάτα, δεν σκέφτονται τη διατροφή που θα πρέπει να ακολουθεί το κατοικίδιο. Όμως όπως και εμείς, έτσι και τα κατοικίδιά μας περνούν από διαφορετικά στάδια στη ζωή τους κατά τα οποία ο οργανισμός έχει ανάγκη από διαφορετικές θρεπτικές ουσίες. Αναλόγως με το στάδιο της ζωής ενός κατοικίδιου, η διατροφή του πρέπει να προσαρμόζεται με στόχο να προσφέρει ενέργεια και θρεπτικές ουσίες χωρίς να προκαλεί υπερβολική αύξηση βάρους στο κατοικίδιό μας.

 

 

Κατοικίδιο και ενηλικίωση: Κάθε πότε αλλάζουμε τροφή;

 

 

Ενηλικίωση σκύλου

Οι σκύλοι περνούν από το στάδιο του κουταβιού στην ενηλικίωση στους 10-24 μήνες, αναλόγως με τη φυλή του σκύλου. Έτσι από μία διατροφή με περισσότερη ενέργεια και θερμίδες, ο σκύλος μας θα χρειαστεί να ακολουθήσει μία διατροφή με λιγότερη ενέργεια και αρκετές θρεπτικές ουσίες. Στην περίπτωση που ο σκύλος μας είναι πια ηλικιωμένος, πρέπει να προσέξουμε αρκετά ώστε η διατροφή του να μην του προσφέρει περισσότερη ενέργεια από την απαραίτητη.

 

 

Κατοικίδιο και ενηλικίωση: Κάθε πότε αλλάζουμε τροφή;

 

 

Ενηλικίωση γάτας

Η διατροφή κάθε γάτας εξαρτάται κατά πολύ από την ηλικία αλλά και από τη φυλή στην οποία ανήκει. Η μετάβαση από το μητρικό γάλα πρέπει να γίνεται με τροφές με μαλακή υφή, ώστε να μην διαταραχτεί η μικροχλωρίδα του εντέρου. Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε στην τροφή της γάτας μας έως του 4 πρώτους μήνες της ζωής της, είναι να περιέχει αντιοξειδωτικά, ώστε να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της γάτας σας, πρέπει να προσέχετε τη διατροφή της ώστε να της παρέχει όση ενέργεια χρειάζεται και όχι περισσότερη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος.

 

 

Κατοικίδιο και ενηλικίωση: Κάθε πότε αλλάζουμε τροφή;

 

 

Άλλες παθήσεις

Πέρα από τη φυλή και την ηλικία, θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες στη γάτα ή τον σκύλο σας, σε περιπτώσεις στείρωσης ή άλλων παθήσεων. Σε όποιο στάδιο ζωής κι αν βρίσκεται το κατοικίδιό σας, θυμηθείτε να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας, αφού η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ