Εθελοντισμός Humanity Greece

Humanity Greece: Μία εθελοντική οργάνωση που δίνει φωνή σε όσους δεν μπορούν να ακουστούν

Στόχος, η ανάπτυξη του εθελοντισμού με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινότητας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

ADVERTORIAL

 

Ο εθελοντισμός επιτυγχάνει κάτι περισσότερο από το να βοηθά τους ανθρώπους να νικήσουν τις πιθανότητες. Αλλάζει τις πιθανότητες. Οι εθελοντές δεν πληρώνονται, όχι επειδή δεν το αξίζουν, αλλά επειδή είναι ανεκτίμητοι. Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού και αν κάτι μας έρχεται στο μυαλό είναι οι εθελοντικές αλυσίδες του Humanity Greece, το οποίο θεωρείται μια από τις πιο δυναμικές εθελοντικές οργανώσεις της χώρας. Ξεκινώντας ως συντονιστικό όργανο εθελοντών στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, σήμερα το Humanity Greece επιδιώκει την ανάπτυξη του εθελοντισμού με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινότητας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

 

Εθελοντισμός Humanity Greece
Photo Credits: Stella Massia


Παρέχει μια φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Συμπληρώνει, αλλά δεν υποκαθιστά τη δράση της πολιτείας ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποκτήσουν μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, νέες γνώσεις και δεξιότητες και να αναπτύξουν πλήρως τις προσωπικές τους ικανότητες, την αυτοδυναμία και τη δημιουργικότητά τους.

 

Εθελοντικές Οργανώσεις όπως το Humanity Greece και ο σκοπός που υπηρετούν έχουν παράλληλα την ευθύνη να δημιουργούν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο οι εθελοντές έχουν κατάλληλη εκπαίδευση, αξιολόγηση, αναγνώριση και ουσιαστική εργασία με μετρήσιμα για το κοινωνικό σύνολο αποτελέσματα.

 

Εθελοντισμός Humanity Greece
Photo Credits: Aris Katsigiannis

 

Το Humanity Greece δημιούργησε το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας

 

Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο διατίθεται για αποθήκευση, συλλογή & διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητο. Σε περιπτώσεις μη έκτακτης ανάγκης, το Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο στηρίζει ολιστικά συνδέοντας τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά με τους πολίτες που χρήζουν άμεσης βοήθειας σε όλη τη χώρα. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα και προσβάσιμο για όλους (Μυλλέρου 76, Μεταξουργείο).

 

Κάθε μήνα πάνω από 300 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα λαμβάνουν πακέτο στήριξης από τους εθελοντές ενώ για φέτος τα Χριστούγεννα θα ξεπεραστούν 1.500 οικογένειες που θα στηριχθούν για τα εορταστικά γεύματα από το Humanity Greece.

 

Εθελοντισμός Humanity Greece
Photo Credits: Stella Massia

 

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια απομόνωσης και διαφόρων ειδών περιορισμούς, οι άνθρωποι θέλουν απεγνωσμένα να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον και να συνδεθούν. Το να δίνουμε πολύτιμο χρόνο, ενέργεια και προσοχή σε κάτι που κάνει τον κόσμο καλύτερο, όπως ο εθελοντισμός, είναι ευλογία. Τώρα, περισσότερο από ποτέ.

 

Σε έναν κόσμο που τα κράτη θα στήριζαν όλους όσοι το χρειάζονται πραγματικά, δεν θα έπρεπε ποτέ να υπάρχει ανάγκη για οποιονδήποτε οργανισμό εθελοντών όπως το Humanity Greece, που εργάζεται διαρκώς για να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα είδη και υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης, να παρέχει ζωτικές υπηρεσίες και να βασίζεται στην καλοσύνη των πολιτών για βελτίωση των συνθηκών και παροχή ουσιαστικής βοήθειας σε άτυχους συνανθρώπους μας.

 

Εθελοντισμός Humanity Greece
Photo Credits: Stella Massia

 

Σε αυτήν την εποχή των συνεχών αλλαγών, ο κόσμος γίνεται μικρότερος, πιο αλληλεξαρτώμενος και πιο περίπλοκος. Ο εθελοντισμός αποτελεί από τα πιο θεμελιώδη και δομικά στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης. Φέρνει στην επιφάνεια τις πιο ευγενείς αρετές του ανθρώπου, όπως την επιδίωξη των ίσων ευκαιριών, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης για όλους. Ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι ανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της φροντίδας και της ανιδιοτελούς προσφοράς μπορούν να διατηρηθούν και να ενισχυθούν.

 

Στόχος των εθελοντών του Humanity Greece είναι να μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι σε υγιείς, βιώσιμες κοινότητες, ώστε να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις στις κοινές μας προκλήσεις και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο, συλλογικό μέλλον, χωρίς ψυχοκοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς.

 

Εθελοντισμός Humanity Greece
Photo Credits: Stella Massia

 

Η πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στον εθελοντισμό, να άρει νομικά εμπόδια που εμποδίζουν τη συμμετοχή και να παρέχει πόρους σε εθελοντικές οργανώσεις για την προώθηση και υποστήριξη της αποτελεσματικής κινητοποίησης και διαχείρισης των εθελοντών. Οι ιδιωτικές εταιρείες να ενθαρρύνουν και να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων τους  ως εθελοντές και να δεσμεύουν ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους για την ανάπτυξη της υποδομής που απαιτείται για την υποστήριξη του εθελοντισμού.
 

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ