ΕΥΔΑΠ: Βάζοντας την εξοικονόμηση νερού και την προστασία του περιβάλλοντος σε πρώτο πλάνο

ΕΥΔΑΠ: Βάζοντας την εξοικονόμηση νερού και την προστασία του περιβάλλοντος σε πρώτο πλάνο Facebook Twitter
Η ΕΥΔΑΠ αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις της με νέα οικοδομικά υλικά και ενεργειακά συστήματα.
0

ADVERTORIAL

Η βιώσιμη διαχείριση του κύκλου του νερού αποτελεί αυτήν τη στιγμή ένα παγκόσμιο στοίχημα που μας αφορά όλους. Η παρατεταμένη ανομβρία σε συνδυασμό με την εντεινόμενη κλιματική κρίση διαταράσσουν την ισορροπία στον κύκλο του νερού, φέρνοντας την πιθανότητα της ξηρασίας και της λειψυδρίας πιο κοντά, ενώ παράλληλα η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση νερού λόγω της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού έχει επιδράσει καταλυτικά στην ποσότητα αλλά και την ποιότητα των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. 

Με αυτά τα δεδομένα, η υπεύθυνη διαχείριση των πόρων του νερού και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος έχουν αναδειχθεί σε κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ. Με την υπευθυνότητα του παρόχου υπηρεσιών ύδρευσης στο 40% περίπου του ελλαδικού πληθυσμού, η ΕΥΔΑΠ υλοποιεί ένα δεκαετές επενδυτικό πλάνο 2,5 δισ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει άμεσες παρεμβάσεις, αντικαταστάσεις και αναβαθμίσεις δικτύων αλλά και μακροχρόνιες λύσεις για την προστασία και την ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τις στρατηγικές της ΕΥΔΑΠ που ενισχύουν την ανθεκτικότητα, την καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη. 

Εφαρμογή πρακτικών κυκλικής οικονομίας με την κατασκευή ολοκληρωμένων έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην Ανατολική Αττική

Η ολιστική διαχείριση των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής περιλαμβάνει την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων εκροών για αρδευτικούς σκοπούς και περιαστική χρήση μέσω τεχνολογίας αιχμής, σε πλήρη εναρμόνιση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο επαναχρησιμοποίησης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια που αφορούν το περιβάλλον. 

ΕΥΔΑΠ: Βάζοντας την εξοικονόμηση νερού και την προστασία του περιβάλλοντος σε πρώτο πλάνο Facebook Twitter

Ανάδειξη εναλλακτικών υδατικών πόρων για αρδευτική χρήση

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο αποτελεί ένα μοναδικό πολυσύνθετο υπόγειο υδραυλικό και υδρομαστευτικό έργο, παράδειγμα αστικής ανθεκτικότητας, που στοχεύει στη δημιουργία δικτύου μη πόσιμου νερού για αρδευτική χρήση σε συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant. 

Αντίστοιχα, με τη χρήση της πράσινης τεχνολογίας «sewer mining», μια καινοτόμο, ευέλικτη και ενεργειακά αυτόνομη λύση κυκλικής οικονομίας, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση νερού, καθώς λύματα τα οποία εξάγονται απευθείας από το τοπικό δίκτυο αποχέτευσης υφίστανται επεξεργασία σε φορητή μονάδα η οποία παράγει νερό υψηλής ποιότητας στο σημείο ζήτησης, κατάλληλο για άρδευση και βιομηχανική χρήση.

Εκσυγχρονισμός κτιρίων και εγκαταστάσεων και αντικατάσταση μέρους του στόλου της με ηλεκτρικά οχήματα

Η ΕΥΔΑΠ αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις της με νέα οικοδομικά υλικά και ενεργειακά συστήματα, ενώ συνεχίζεται η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον (χαμηλών ρύπων ή ηλεκτροκίνητων). 

Παράλληλα με την ΕΥΔΑΠ, που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία σε θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλάζοντας μικρές συνήθειες στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε το νερό. 

Η προστασία του περιβάλλοντος, άλλωστε, είναι ένα πολυδιάστατο ζήτημα το οποίο απαιτεί τον συνδυασμό καινοτόμων λύσεων αλλά και τον ενεργό ρόλο των καταναλωτών στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.  

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Good Business Directory 6 / Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών δεν αποτελεί μόνο πεδίο επενδυτικής κινητικότητας αλλά είναι και ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΝΑ
Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Good Business Directory 6 / Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Η προοπτική ανάδειξης της χώρας σε δίαυλο εφοδιασμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με φυσικό αέριο δημιουργεί έδαφος για νέες επενδύσεις στην επεξεργασία και μεταφορά του αερίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ
Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Good Business Directory 6 / Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Οι εκδηλώσεις Rebrain Greece και Ημέρα Καριέρας λειτουργούν ως δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της ελληνικής διασποράς, παρουσιάζοντας αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, φορολογικά κίνητρα και νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Good Business Directory 6 / Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και πρόεδρος της DDB Athens βλέπει μια αγορά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα σε νόμους, πίξελ και αλγόριθμους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Good Business Directory 6 / Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Οι αξίες που οδήγησαν την εταιρεία στην κορυφή, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και η δύναμη του ελληνικού ταλέντου που στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μοχλός ανάπτυξης αλλά και μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις

Good Business Directory 6 / Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μοχλός ανάπτυξης αλλά και μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις

Γιατί η ανάγκη επιτάχυνσης στις ψηφιακές δεξιότητες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής αποτελούν σημερα τισ πιο σημαντικές προκλήσεις στο επιχειρειν.
ΕΥΗ ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΑΚΗ
Πόσο «ανθρώπινη» μπορεί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Good Business Directory 6 / Πόσο «ανθρώπινη» μπορεί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη μάς βοηθά να ενισχύουμε ό,τι είναι δημιουργικό και να παίρνουμε αποφάσεις με καλύτερα δεδομένα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ