«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: αναβάθμισε το σπίτι σου με ελληνικά κουφώματα αλουμινίου

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Αναβαθμίστε το σπίτι σας με ελληνικά κουφώματα αλουμινίου

Για να χαρεί κανείς τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού χρειάζεται να κάνει την κατάλληλη επιλογή στα κουφώματα αλουμίνιου.

ADVERTORIAL

Αν υπήρχε ένα θέμα συζήτησης που επανερχόταν σε όλες αυτές τις εξ αποστάσεως συζητήσεις που έγιναν επί καραντίνας ήταν το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Πότε θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα; Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα; Τι κριτήρια θα έχει κτλ.; Με την προκήρυξη του νέου προγράμματος να είναι προ των πυλών, όσοι είναι ήδη δικαιούχοι, μα και όσοι θέλουν να ενταχθούν, επιθυμούν να αποκτήσουν ένα άνετο και όμορφο σπίτι, το οποίο θα βελτιώνει αισθητά την ποιότητα διαβίωσης με από ενεργειακές παρεμβάσεις.

 

Όμως για να χαρεί κανείς τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού πρέπει να κάνει την κατάλληλη επιλογή στα κουφώματα αλουμίνιου. Πρόκειται για μια απόφαση σημαντική τόσο για λόγους ενεργειακούς, όσο και για λόγους αισθητικούς, οικολογικούς και ασφάλειας. Τα ελληνικά κουφώματα αλουμινίου ξεχωρίζουν έναντι του ανταγωνισμού, συνιστώντας μια ποιοτική και αξιόπιστη λύση για κάθε σπίτι. Χαρακτηρίζονται από μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως αντοχή στο χρόνο, ανθεκτικότητα, φιλικό χαρακτήρα προς το περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας. Με δύο λόγια, ξέρετε τι αγοράζετε. Πάμε να τα δούμε και πιο αναλυτικά:

 

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: αναβάθμισε το σπίτι σου με ελληνικά κουφώματα αλουμινίου

 

Υλικό φιλικό προς το περιβάλλον

 

Για να ενταχθεί κανείς στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα πρέπει να περιορίσει το ενεργειακό αποτύπωμα της οικίας του. Τα συστήματα αλουμινίου μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και, παράλληλα, αναβαθμίζουν ενεργειακά ένα σπίτι. Το αλουμίνιο είναι υλικό μη τοξικό, πλήρως ανακυκλώσιμο και επαναχρησιμοποιούμενο κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, με ελάχιστο ενεργειακό κόστος, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά φιλικό προς στο περιβάλλον. Μάλιστα, η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου ενθαρρύνει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες του κλάδου και τις σημαντικές επενδύσεις για την ανακύκλωση του υλικού. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα για ανακύκλωση του συνόλου σχεδόν του scrap των χρησιμοποιημένων προϊόντων αλουμινίου στην χώρα μας και την ανάκτηση πρώτης ύλης μετάλλου αρίστης ποιότητας με πολλαπλά οφέλη, τόσο περιβαλλοντικά και ενεργειακά όσο και οικονομικά. Έτσι, το scrap της παραγωγής σε όλες τις βαθμίδες της μεταποίησης ανακυκλώνεται σε απόλυτο βαθμό.

 

Ανθεκτικότητα στις εναλλαγές καιρικών φαινομένων

 

Θερμομόνωση, υδατοστεγανότητα, αντοχή σε δυνατούς ανέμους. Αυτά είναι τα τρία κλειδιά που εξασφαλίζουν την απαράμιλλη αντοχή των ελληνικών αλουμινίων. Να τα εξηγήσουμε ξεχωριστά: Τα θερμομονωτικά χαρακτηριστικά των κουφωμάτων αλουμινίου δεν επηρεάζονται από τις διαφορές θερμοκρασίας και διατηρούν σταθερή τη εσωτερική θερμοκρασία, χωρίς περαιτέρω απώλειες. Η στεγάνωση είναι εκείνη που διασφαλίζει την αποτροπή εισροής υδάτων, ακόμα και σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων. Τέλος, ας μιλήσουμε για την αντοχή. Η στιβαρότητα των κουφωμάτων αλουμινίου παρέχει σταθερότητα έναντι ανεμοπιέσεων. Χάρη σε όλα τα παραπάνω, τα ελληνικά κουφώματα αλουμινίου ανταποκρίνονται άψογα στα μεταβολές των καιρικών συνθήκων όσο ακραίες ή απότομες και αν είναι.

 

Ηχομόνωση

 

Η ηχομόνωση είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στην επιλογή κουφωμάτων σε μια κατοικία, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται σε αστική περιοχή με υψηλή ηχορύπανση. Τη λύση δίνουν και εδώ τα κουφώματα αλουμινίου, καθώς συμβάλλουν σημαντικά και αποτελεσματικά στη μείωση του εξωτερικού θορύβου και της ηχορύπανσης. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί αγάπησαν να ζουν κοντά στα πολυσύχναστα μιας πόλης, αλλά κανείς δεν αγάπησε τη φασαρία που έχουν αυτές οι περιοχές.

 

Εφόσον λοιπόν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε ενεργειακά το σπίτι ή το διαμέρισμά σας, εμπιστευτείτε τα ελληνικά κουφώματα αλουμινίου και βρείτε τις προτάσεις τους στο  http://valealouminio.gr/. Καλές οι συζητήσεις με τους φίλους, αλλά την κουβέντα θα την κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο για εσάς εκείνοι που προσφέρουν προϊόντα που ξεχωρίζουν.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ