Επιστροφή σε όλα αυτά που έχουν πραγματική αξία
Ας κάνουμε μια παύση, να δώσουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να απολαύσουμε και τα ωραία πράγματα της ζωής.

Επιστροφή σε όλα αυτά που έχουν πραγματική αξία

Σχεδιάζοντας το road trip των ονείρων μας

Κάθε μέρα παίζει πολύ τρέξιμο. Πολλή πληροφορία. Πολλά πράγματα να δεις και να επεξεργαστείς. Μα αλήθεια, μπορούμε όλοι εμείς οι καθημερινοί μαραθωνοδρόμοι της ζωής να τα προλάβουμε; Να τα ζήσουμε και ακόμα περισσότερο να τα νιώσουμε;

 

Σε αυτό το σημείο λοιπόν καλό είναι να βάλουμε ένα pause. Να κάνουμε μια παύση και να δώσουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να απολαύσουμε και τα ωραία πράγματα της ζωής. Γιατί υπάρχουν και μας περιμένουν να τα θυμηθούμε, όπως τότε.

 

Θυμάμαι πέρσι, με το που έβαλε τα πρώτα κρύα πήραμε τα βουνά. Πήγαμε μια παρέα 5 φίλων λίγες ώρες έξω από την πόλη για να ξεφύγουμε από όλη αυτή τη φρενίτιδα, μακριά από τηλεοράσεις και λοιπές οθόνες. Είχαμε φροντίσει μπόλικα ξύλα όπου μαζί με τη φωτιά, θα απολαμβάναμε μετά πολύωρης κουβέντας τα απαραίτητα συνοδευτικά αλκοολούχα.

 

Επιστροφή σε όλα αυτά που έχουν πραγματική αξία

 

Για αυτή την περίσταση μπήκαν στη μέση τα αγόρια και έφεραν τα μπουκάλια τους. Όλα ουίσκι του Τενεσί, πράγμα που σημαίνει αμερικάνικη γεύση για να μας θυμίζει το road trip -από τις ανατολικές στις δυτικές πολιτείες- που έχουμε ονειρευτεί από παιδιά. Μήτε ακριβά αμάξια και σπίτια, μήτε λούσα. Αυτό που ονειρευόμασταν μια ζωή είναι η ζωή η ίδια, το αληθινό και αυθεντικό, έξω από την ύλη που δεν δημιουργεί κανένα ψυχικό απόθεμα.

 

Σε αυτό το σημείο λοιπόν ξεκινάνε με θέα το βουνό όλα τα πιθανά σενάρια αυτού του μεγάλου ταξιδιού, καθότι άλλος θέλει Σαν Φρανσίσκο, άλλος θέλει Νέα Ορλεάνη, άλλος Σικάγο να δει κάτι ξαδέλφια και πρέπει κάποιος να σημειώνει για να δούμε πώς θα βγει αυτή η διαδρομή.

 

Οπότε λίγο πάγο στο ποτήρι, λίγο αμερικάνικο ουίσκι και το πρώτο τσούγκρισμα είναι γεγονός. Εγώ ως ο «γραφιάς» της παρέας έχω αναλάβει να κρατάω σημειώσεις.

 

Επιστροφή σε όλα αυτά που έχουν πραγματική αξία

 

Βλέποντας τον χάρτη δεν βγαίνει να γυρίσουμε όλο το Αμέρικα οπότε πρέπει να τους βάλω σε τάξη. Ένα πρώτο road trip θα ξεκινά από τη Νέα Υόρκη και θα καταλήγει στο Μαϊάμι, δίνοντας βάση δηλαδή στις ανατολικές Πολιτείες.

 

Αλλά θα υπάρχουν στάσεις -καθότι δεν θα το πάρουμε παραλιακά- σε Σικάγο για να πάμε και καμία επίσκεψη με θέα τη λίμνη του Μίσιγκαν, στη συνέχεια θα κατέβουμε Τενεσί για να πάμε ένα τουρ στο 133 Lynchburg Highway που βρίσκεται το αποστακτήριο του Jack Daniel's για να ζήσουμε τον μύθο από κοντά, θα συνεχίσουμε στη Νέα Ορλεάνη για να ταξιδέψουμε μουσικά με την αυθεντική τζαζ και θα κλείσουμε με μία Φλόριντα για να βρέξουμε το κορμί μας στον ωκεανό για την εμπειρία.

 

 

 

Αφού λοιπόν κλείσαμε και συμφωνήσαμε για τη διαδρομή, ήρθε η ώρα να ξαναγεμίσουν τα ποτήρια. Επόμενο στόχος να βρούμε χορηγό...

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ