Ήρθε η ώρα να μπω στο δικό μου σπίτι!

Είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι

Με τις στεγαστικές λύσεις της Εθνικής Τράπεζας, αρκούν μόνο έξι απλά βήματα.

ADVERTORIAL

Το σπίτι μου μεγάλωσα, το είχαν φτιάξει οι γονείς μου. Το έχτισαν πριν χρόνια και θυμάμαι ακόμα τις συζητήσεις στην κουζίνα του σπιτιού που νοικιάζαμε, την αγωνία της κατασκευής και φυσικά τη μεγάλη χαρά όταν ολοκληρώθηκε. Μια χαρά που είχε τη μορφή της μικρής σπιτικής γιορτής αλλά και της μεγάλης νίκης απέναντι στο μέλλον. Τότε μου φαίνονταν υπερβολικές όλες οι συζητήσεις που ανήκαν λίγο έως πολύ στα εναλλασσόμενα θέματα: «επένδυση για το μέλλον», «η κατοικία δε χάνει την αξία της», «να έχουν κάτι τα παιδιά μας».

 

Σήμερα όμως ανακαλώ την αποφασιστικότητα και τη δυναμικότητα των γονιών μου, καθώς έχει έρθει η στιγμή να αγοράσω εγώ το σπίτι που θα στεγάσει την οικογένειά μου. Μια επένδυση για το μέλλον -μαμά, συγγνώμη που κορόιδευα- μια κίνηση όπου τα χρήματά σου αποδίδουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εποχή που ζούμε, άλλωστε, προσφέρεται για τέτοιου είδους προβληματισμούς καθώς μετά από μια μακρά περίοδο πτώσης των τιμών κατοικίας σε όλη τη χώρα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρατηρείται άνοδος που φτάνει και το 19%. Κι όσο φαίνεται να ανακάμπτει η ελληνική οικονομία, τόσο θα αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων.

 

Παρότι αυτά τα ποσοστά μπορεί να φαίνονται αποτρεπτικά, η διατήρηση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων σε χαμηλά επίπεδα έρχεται να επισπεύσει την απόφαση για την απόκτηση ή δημιουργία κάποιου ακινήτου ώστε να προλάβεις την περαιτέρω αύξηση και να αξιοποιήσεις τις ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού. Η περίοδος της πανδημίας με την αναγκαστική καραντίνα έπαιξε τον δικό της ρόλο στο όλο σκηνικό, αφού υπολογίζεται πως η ενίσχυση της αποταμίευσης στα νοικοκυριά έφτασε τα 10 δις € ενώ ταυτόχρονα η απόδοση των τραπεζικών καταθέσεων παραμένει σε όλη την Ευρώπη εξαιρετικά χαμηλή. Που σημαίνει, πως αν αυτή τη στιγμή θέλεις να κάνεις μια επένδυση, η κατοικία φαίνεται να καταλαμβάνει και πάλι τον θρόνο της σίγουρης και σταθερής επιλογής. Μια επιλογής που δεν αφορά μόνο εσένα, αλλά και τα παιδιά σου, ειδικά τώρα με το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις, την κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών και την αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.

 

Ήρθε η ώρα να μπω στο δικό μου σπίτι!

 

Μέσα σε μια τέτοια συγκυρία η Εθνική Τράπεζα διαμορφώνει στεγαστικές λύσεις που βοηθούν τον καθένα να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να μπει στο δικό του σπίτι. Το στεγαστικό δάνειο εδώ, είναι αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες αλλά και δυνατότητες, καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε σταθερό, μικτό ή ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό κυμαινόμενο επιτόκιο, ενώ ταυτόχρονα οι συνεπείς δανειολήπτες ανταμείβονται για τη συνεργασία τους.

 

Το ποσοστό χρηματοδότησης στο στεγαστικό δάνειο της Εθνικής φτάνει έως και το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Το σταθερό επιτόκιο ξεκινά από το 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30 χρόνια. Η διάρκεια του δανείου φτάνει έως και τα 40 χρόνια ώστε η μηνιαία δόση να παραμένει χαμηλή. Ενώ προσφέρονται ευέλικτες λύσεις αποπληρωμής και δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις. Ακόμα και  τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Εθνικής Τράπεζας με το Προσωπικό Δάνειο ΕΞΠΡΕΣ που εκδίδεται με μηδενικά έξοδα και με έκπτωση στο επιτόκιο.
 

Κι επειδή όλες οι μεγάλες αποφάσεις ξεκινούν μόλις κάνεις την πρώτη κίνηση, το Στεγαστικό Δάνειο στην Εθνική Τράπεζα ολοκληρώνεται σε έξι μόλις βήματα. Ενημερώνεσαι, κάνεις την αίτηση, ακολουθεί η προέγκριση και στη συνέχεια η οριστική έγκριση, υπογράφεις τη σύμβαση και προχωράς στην εκταμίευση. Εκτός από τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής αίτησης μέσω internet banking, στο online σύστημα του nbg.gr μπορείς να υπολογίσεις με ακρίβεια το στεγαστικό δάνειο που σου ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα.

 

Η Εθνική Τράπεζα που χρηματοδότησε το σπίτι των γονιών μου –δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 180 χρόνια έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι – είναι και η δική μου πρώτη σκέψη στην αναζήτηση αγοράς ή κατασκευής κατοικίας. Είναι ο σύμμαχος που μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα μέλλον όπου σου ανήκει ο χώρος που ζεις. Γιατί είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.nbg.gr

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ