Έχεις ό,τι χρειάζεται για να σταθείς στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης;

Έχετε ό,τι χρειάζεστε για να αναδειχτείτε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης;

Τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Επιστήμη των Δεδομένων παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη λεγόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Έχετε τις γνώσεις που απαιτούνται όμως για να αναδειχτείτε στην άκρως ανταγωνιστική αγορά του σήμερα;

ADVERTORIAL

 

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να έχει εξελιχθεί σε βασικό στοίχημα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), την Επιστήμη των Δεδομένων (Data Science), την Επιχειρηματική Ευφυΐα (Business Intelligence) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) είναι μείζονος σημασίας. Για χρόνια όλοι αναζητούσαν την πρόσβαση σε δεδομένα. Τώρα που αυτή επετεύχθη, το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική ανάλυση και αξιολόγησή τους με τρόπο επωφελή για τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους.

 

Η χώρα μας μολονότι έχει πραγματοποιήσει ικανοποιητική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της «κούρσας» του ψηφιακού μετασχηματισμού. Συγκεκριμένα, είναι 27η στον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας και 24η στην ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη των 28. Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν ανάγκη στον αγώνα τους μόνο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία αλλά και τα στελέχη με τις γνώσεις και την κατάρτιση που θα τα διαχειριστούν.

 

Λύση στην προαναφερθείσα ανάγκη έρχεται να δώσει η κοινή πρωτοβουλία της SAS και του ΣΕΒ. Ο καρπός της μεταξύ τους συνεργασίας ακούει στο όνομα AI MINDS, μία σύγχρονη Ακαδημία που έρχεται να προσφέρει απλόχερα σημαντικές γνώσεις στους φοιτητές, αναβαθμίζοντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ομαλή μετάβασή τους στην αγορά εργασίας. Απευθύνεται σε όλα τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα με αρκετά τμήματα μάλιστα (από ιδρύματα όπως το Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών, το Παν/μιο Πατρών, το Παν/μιο Πειραιά και το Χαροκόπειο Παν/μιο) να έχουν σπεύσει να δηλώσουν συμμετοχή.

 

Στόχος της Ακαδημίας AI MINDS είναι να εξασφαλίσει στους φοιτητές δωρεάν σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, ασκήσεις και case studies, σημειώσεις, βιβλία,  εξειδικευμένο λογισμικό της SAS και παρουσιάσεις, καθώς επίσης πρόσβαση σε ευφυείς εφαρμογές και ανοιχτά δεδομένα. Στη διάθεσή τους θα βρίσκονται διεθνείς εμπειρογνώμονες της SAS οι οποίοι μέσω των τεχνικών τους συμβουλών θα ενισχύουν τα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών των συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μέσα από ένα ευέλικτο πλαίσιο διάθεσης και απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων της Ακαδημίας.

 

Η AI MINDS ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στα ανωτέρω, καθώς εφοδιάζει επίσης τους φοιτητές δωρεάν με διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη των Δεδομένων με χρήση των εργαλείων της SAS. Με πιστοποιήσεις σε μία ευρεία γκάμα τομέων μέσω της δωρεάν διαδικτυακής πλατφόρμας SAS Certified Young Professionals (SCYP) οι φοιτητές θα έχουν στα χέρια τους ένα πανίσχυρο «όπλο» που θα τους βοηθήσει τα μέγιστα στην καριέρα τους. Οι πιστοποιήσεις της SAS άλλωστε συμπεριλήφθηκαν και το 2020 στο CIO Online list με τις επτά σημαντικότερες πιστοποιήσεις στην Ανάλυση Δεδομένων. Επιπρόσθετα, η μετάβαση στην αγορά εργασίας γίνεται ακόμα πιο ομαλή μέσω των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

 

Ένας Σύνδεσμος με όραμα για το μέλλον και μία πρωτοπόρος εταιρεία στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Analytics, ΣΕΒ και SAS ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν ένα σημαντικό πρότζεκτ, γεφυρώνοντας το χάσμα που υπήρχε μεταξύ του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου. Φοιτητές, διδακτικό, ερευνητικό και εργαστηριακό προσωπικό έχουν πλέον πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής, μαζί με την ευκαιρία να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ακαδημία AI Minds, πατήστε εδώ.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ