EcoFest 2021: Γνωρίζουμε την πόλη του μέλλοντος και ζούμε τη ζωή μας στο «πράσινο»

Ζούμε την ζωή μας στο…Πράσινο! Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ιούνιος 2030


Στο έξυπνο και «πράσινο» σπίτι με ενέργεια μόνο από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οικογένεια Ecoists ξεκινάει την ημέρα της ετοιμάζοντας νόστιμο και υγιεινό πρωινό με τοπικά και εποχιακά υλικά, σερβίροντας το σε πιάτα από μπαμπού. Ανακυκλώνει ότι περισσεύει στους καφέ κάδους ανακύκλωσης και ντύνεται με τα νέα ρούχα που έχουν παραχθεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι γονείς πηγαίνουν στην εργασία τους με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο έχουν φορτίσει μόνο με ΑΠΕ, ενώ τα παιδιά ετοιμάζονται να πάνε σχολείο με το ηλεκτρικό λεωφορείο που τα περιμένει έξω.

Το απόγευμα όλη η οικογένεια κάνει μια όμορφη βόλτα στο ποδηλατόδρομο της γειτονιάς με τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια. Το βράδυ μαζεύονται παρέα να δουν τον αγώνα με τις ηλεκτρικές φόρμουλες.

Ιούνιος 2021

Στην Πλατεία Νερού στην Καλλιθέα η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας και η Περιφέρεια Αττικής καλούν στις 4-5-6 Ιουνίου μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την πράσινη και έξυπνη πόλη του μέλλοντος, στην οποία όλοι θέλουμε να ζήσουμε. Όλοι μαζί γιορτάζουμε την αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, χτίζουμε οικολογική συνείδηση για μια πιο πράσινη στάση ζωής, αφήνουμε στην άκρη το «εγώ» και αναπτύσσουμε ορθές περιβαλλοντικές συνήθειες και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον.

EcoFest 2021: Γνωρίζουμε την πόλη του μέλλοντος και ζούμε τη ζωή μας στο «πράσινο» Facebook Twitter


Στην τριήμερη εκδήλωση EcoFest 2021 ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά στο μέλλον:


-Οδηγούμε τα πιο σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ένα μοναδικό test drive


-Κάνουμε μια βόλτα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα μέσα στα δέντρα σε ειδική e-ride διαδρομή


-Φορτίζουμε το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο με τους καλύτερους φορτιστές της αγοράς


-Ζούμε στο πιο έξυπνο και πράσινο σπίτι του μέλλοντος


-Παίζουμε μπάσκετ και βελτιώνουμε την ψυχική και σωματική υγεία, κάνοντας pilates και γιόγκα


-Ανακυκλώνουμε σωστά, προστατεύοντας το περιβάλλον


-Μαγειρεύουμε οικολογικά με διάσημους σεφ


-Ντυνόμαστε σύμφωνα με τις νέες τάσεις στην βιώσιμη και ηθική μόδα


-Διασκεδάζουμε με τις πιο πρωτότυπες δράσεις για παιδιά, που θα ζηλέψουν και οι μεγάλοι


-Εντυπωσιαζόμαστε με τα ηλεκτρικά οχήματα τύπου φόρμουλα από ελληνικά πανεπιστήμια


-Επιβιβαζόμαστε στο ηλεκτρικό λεωφορείο


-Λύνουμε τις απορίες μας, ρωτώντας το ρομποτάκι Nao, που ξέρει τα πάντα για το περιβάλλον


-Θαυμάζουμε τα εικαστικά έργα, εμπνευσμένα από το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη


-Ερευνούμε νέους τρόπους παραγωγής πράσινου καυσίμου

Στις 4, 5 & 6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στην Καλλιθέα γινόμαστε όλοι Ecoists και ζούμε ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον…σήμερα.


Περισσότερα για την τριήμερη διοργάνωση EcoFest 2021 μπορείτε να βρείτε
εδώ.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Good Living / «Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Ο Στέλιος Στυλιανίδης, Ιδρυτής της ΕΠΑΨΥ και Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, μιλά για τη βία των ανηλίκων, τις συνθήκες εκδήλωσής της αλλά και τη σημασία της κατανόησής της, με αφορμή το πρόγραμμα “It’s up to You(th)”.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Good Living / Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Με αφορμή το πρόγραμμα “It’s Up to You(th)", η Ψυχολόγος, MSc, PhD (c) Βικτώρια Κατσιαμάκη εξηγεί τη σημασία του να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των εφήβων και γιατί το να συνειδητοποιείς ότι «κάτι δεν πάει καλά» είναι ήδη ένα σπουδαίο πρώτο βήμα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Από το προαύλιο στον διαδικτυακό εκφοβισμό, χρειάζεται να «ακούσουμε» τη βία των ανηλίκων

Good Living / Από το προαύλιο στον διαδικτυακό εκφοβισμό, χρειάζεται να «ακούσουμε» τη βία των ανηλίκων

Με το πρόγραμμα «It’s Up to You(th)» η ΕΠΑΨΥ προσφέρει υποστήριξη σε εφήβους και τις οικογένειές τους ώστε να αντιμετωπίσουν περιστατικά βίας και νεανικής παραβατικότητας.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας

Good Living / Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας

Οι τρεις ομάδες που ξεχώρισαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, με κεντρική θεματική «Η τεχνολογία ως σύμμαχος: Η ψηφιακή ευημερία μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας».
THE LIFO TEAM