Διακοπές για τους περισσότερους, ανάγκη ζωής για κάποιους

Διακοπές για τους περισσότερους. Ανάγκη ζωής για κάποιους. Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Το καλοκαίρι για τους περισσότερους σημαίνει ξεκούραση, απόδραση, ανεμελιά. Για κάποιους, όμως, συνανθρώπους μας το καλοκαίρι είναι η πιο κρίσιμη εποχή του χρόνου, καθώς η ανάγκη τους για μεταγγίσεις αίματος, δεν μπαίνει σε παύση. Η υγεία και η ζωή τους συνεχίζει να εξαρτάται καθημερινά από την ύπαρξη διαθέσιμου αίματος.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) υπενθυμίζει αυτό που συχνά ξεχνάμε: το καλοκαίρι, ενώ οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται, η προσφορά μειώνεται αισθητά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαλαρή διάθεση των διακοπών μειώνουν την προσέλευση των αιμοδοτών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και οι επισκέπτες στη χώρα. Και φυσικά, οι ασθενείς που χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις παραμένουν εδώ, με ανάγκες που δεν κάνουν διακοπές.

Διακοπές για τους περισσότερους. Ανάγκη ζωής για κάποιους. Facebook Twitter

Το ζητούμενο είναι ξεκάθαρο: για όσους χρειάζονται αίμα, δεν υπάρχει «κατάλληλη στιγμή». Η ανάγκη είναι άμεση. Είναι διαρκής. Είναι πραγματική. Γι’ αυτό και τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας πρέπει να προέρχονται κατά κύριο λόγο από τακτική, εθελοντική αιμοδοσία. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε επάρκεια, όχι μόνο τους θερινούς μήνες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το να δίνει κανείς αίμα δεν είναι απλώς μια πράξη καλής θέλησης. Είναι μια βαθιά συνειδητή επιλογή. Είναι ο πιο άμεσος και ουσιαστικός τρόπος να σταθείς δίπλα σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Η συστηματική αιμοδοσία - 3 έως 4 φορές τον χρόνο - είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι κάθε ασθενής θα έχει πρόσβαση στο αίμα που χρειάζεται, όταν το χρειάζεται. Μέσα σε μόλις 10 λεπτά, με 450 mL αίματος, μπορούμε να σώσουμε έως και τρεις ανθρώπινες ζωές. Μια προσφορά απλή, αλλά ανεκτίμητη. Γιατί όταν δίνουμε αίμα, προσφέρουμε κάτι περισσότερο από ένα πολύτιμο βιολογικό υλικό: προσφέρουμε ανάσα, σταθερότητα, προοπτική. Προσφέρουμε ζωή.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μάς καλεί φέτος το καλοκαίρι να κάνουμε μία πράξη που αξίζει όσο καμία: Να αφιερώσουμε λίγα λεπτά για κάτι που έχει ανυπολόγιστη αξία: τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.
 

Την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, 15:00-20:00, δώσε κι εσύ το παρόν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος.

Πληροφορίες για ραντεβού, στο ekea.gr ή στη σελίδα Facebook του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Δίνουμε όλοι αίμα. Δίνουμε ζωή.

Γιατί η αιμοδοσία δεν είναι μια πράξη καλοσύνης.

Είναι πράξη συνείδησης.

Είναι ανάγκη ζωής.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την αποκατάσταση στην πρόληψη: Πώς τα αντιδιαβρωτικά έργα προστατεύουν τις πυρόπληκτες περιοχές

Good Living / Από την αποκατάσταση στην πρόληψη: Πώς τα αντιδιαβρωτικά έργα προστατεύουν τις πυρόπληκτες περιοχές

Η HELLENiQ ENERGY υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Αττικής, της Βοιωτίας και του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της συνολικής στήριξης, ύψους €25 εκατ.
THE LIFO TEAM
Νέο μεταλλείο Σκουριών: Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με μετρήσιμα αποτελέσματα

Good Living / Νέο μεταλλείο Σκουριών: Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με μετρήσιμα αποτελέσματα

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σκουριών σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για την Ελληνικός Χρυσός, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους ανθρώπους και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης για τις επόμενες γενιές.
THE LIFO TEAM
Για τον Κωτσόβολο, «τεχνολογία χωρίς εμπόδια» σημαίνει να ακούς τις ανάγκες των ανθρώπων

Good Living / Για τον Κωτσόβολο, «τεχνολογία χωρίς εμπόδια» σημαίνει να ακούς τις ανάγκες των ανθρώπων

Μέσα από συνεργασίες, στοχευμένες παρεμβάσεις και έμφαση σε πραγματικές ανάγκες, η εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που δεν ενισχύουν απλώς την προσβασιμότητα αλλά ενθαρρύνουν την ισότιμη συμμετοχή.
THE LIFO TEAM
Όταν ο καφές γίνεται εμπειρία: Το illy Cube έφερε το «Why We Make It» στην καρδιά της Αθήνας

Good Living / Όταν ο καφές γίνεται εμπειρία: Το illy Cube έφερε το «Why We Make It» στην καρδιά της Αθήνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, η παγκόσμια καμπάνια «Why We Make It» ζωντάνεψε στην Πλατεία Συντάγματος, προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε όλα τα «γιατί» που κάνουν τον illy μοναδικό.