Διακοπές για τους περισσότερους. Ανάγκη ζωής για κάποιους.

Διακοπές για τους περισσότερους, ανάγκη ζωής για κάποιους

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) υπενθυμίζει αυτό που συχνά ξεχνάμε: το καλοκαίρι, ενώ οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται, η προσφορά μειώνεται αισθητά και σε προσκαλεί στην εβδομάδα αιμοδοσίας στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου.

ADVERTORIAL

Το καλοκαίρι για τους περισσότερους σημαίνει ξεκούραση, απόδραση, ανεμελιά. Για κάποιους, όμως, συνανθρώπους μας το καλοκαίρι είναι η πιο κρίσιμη εποχή του χρόνου, καθώς η ανάγκη τους για μεταγγίσεις αίματος, δεν μπαίνει σε παύση. Η υγεία και η ζωή τους συνεχίζει να εξαρτάται καθημερινά από την ύπαρξη διαθέσιμου αίματος.

 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) υπενθυμίζει αυτό που συχνά ξεχνάμε: το καλοκαίρι, ενώ οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται, η προσφορά μειώνεται αισθητά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαλαρή διάθεση των διακοπών μειώνουν την προσέλευση των αιμοδοτών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και οι επισκέπτες στη χώρα. Και φυσικά, οι ασθενείς που χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις παραμένουν εδώ, με ανάγκες που δεν κάνουν διακοπές.

 

Διακοπές για τους περισσότερους. Ανάγκη ζωής για κάποιους.

 

Το ζητούμενο είναι ξεκάθαρο: για όσους χρειάζονται αίμα, δεν υπάρχει «κατάλληλη στιγμή». Η ανάγκη είναι άμεση. Είναι διαρκής. Είναι πραγματική. Γι’ αυτό και τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας πρέπει να προέρχονται κατά κύριο λόγο από τακτική, εθελοντική αιμοδοσία. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε επάρκεια, όχι μόνο τους θερινούς μήνες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Το να δίνει κανείς αίμα δεν είναι απλώς μια πράξη καλής θέλησης. Είναι μια βαθιά συνειδητή επιλογή. Είναι ο πιο άμεσος και ουσιαστικός τρόπος να σταθείς δίπλα σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Η συστηματική αιμοδοσία - 3 έως 4 φορές τον χρόνο - είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι κάθε ασθενής θα έχει πρόσβαση στο αίμα που χρειάζεται, όταν το χρειάζεται. Μέσα σε μόλις 10 λεπτά, με 450 mL αίματος, μπορούμε να σώσουμε έως και τρεις ανθρώπινες ζωές. Μια προσφορά απλή, αλλά ανεκτίμητη. Γιατί όταν δίνουμε αίμα, προσφέρουμε κάτι περισσότερο από ένα πολύτιμο βιολογικό υλικό: προσφέρουμε ανάσα, σταθερότητα, προοπτική. Προσφέρουμε ζωή.

 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μάς καλεί φέτος το καλοκαίρι να κάνουμε μία πράξη που αξίζει όσο καμία: Να αφιερώσουμε λίγα λεπτά για κάτι που έχει ανυπολόγιστη αξία: τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.
 

Από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου 10:00-20:00 δώσε κι εσύ το παρόν στην Εβδομάδα Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού μετρό Συντάγματος. 

 

Πληροφορίες για ραντεβού, στο ekea.gr ή στη σελίδα Facebook του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

 

Δίνουμε όλοι αίμα. Δίνουμε ζωή.

Γιατί η αιμοδοσία δεν είναι μια πράξη καλοσύνης.

Είναι πράξη συνείδησης.

Είναι ανάγκη ζωής.

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon