Connected We Stand Festival: Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν πιο «πράσινο» και πιο δίκαιο κόσμο

Connected We Stand Festival: Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν πιο πράσινο και πιο δίκαιο κόσμο; Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Του Νίκου Μπαλτά Συνιδρυτής, μέλος του Δ.Σ. και γενικός διευθυντής της ΙΑΣΙΣ ΑμΚΕ

Μπορούμε να υποστηρίξουμε τον κοινωνικό ιστό και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες απέναντι στην ακρίβεια;

Μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον;

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα δεινά του πολέμου ή ακόμα και τον ίδιο τον πόλεμο;

Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο δίκαιο και πιο πράσινο;

Η απάντηση είναι απλή. Μπορούμε.

Connected We Stand Festival: Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν πιο πράσινο και πιο δίκαιο κόσμο; Facebook Twitter



Βέβαια, από το δυνητικό «μπορούμε» μέχρι την πραγματική αλλαγή, μεσολαβεί ένα τεράστιο διάστημα, στο οποίο χιλιάδες πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Και ειδικά όταν ο καθένας από εμάς προσπαθεί να δράσει μόνος του, είτε σε επίπεδο ατομικό, είτε σε επίπεδο οργάνωσης.

Connected We Stand Festival: Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν πιο πράσινο και πιο δίκαιο κόσμο; Facebook Twitter



Για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα, ο τρόπος είναι απλός: η ομάδα πάντα αποδίδει καλύτερα από οποιαδήποτε ατομική προσπάθεια.

Αυτό γίνεται πράξη και στο «Connected We Stand», προσπαθώντας να φέρει τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών πιο κοντά στον κόσμο αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση με δύο απλές κινήσεις:
 

Πρώτον, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα βρίσκεται η Κοινωνία των Πολιτών σε μια μεγάλη γιορτή για τον εθελοντισμό, την προσφορά και την ειρήνη.



Ξεκινά από τις 12.00 το μεσημέρι και μέχρι τις 23.00 το βράδυ σας περιμένει όλους για να γνωρίσετε πάνω από 80 φορείς-οργανώσεις και τις δράσεις τους.

Connected We Stand Festival: Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν πιο πράσινο και πιο δίκαιο κόσμο; Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:

Τελετή Απονομής Βραβείων Εθελοντισμού

Ζωντανή μουσική συναυλία και DJs: CLAYDEE, ANASTASIA, ASPA, Κωνσταντίνος Φραντζής, Coyot DJ Set, Dimitra Kavalari DJ Set, Petros Triantafyllou DJ Set, Χορευτικά Performances, Pop Up Market & Swap Bazaars, Έκθεση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Dialogue & Panel Discussions, Workshops-Εργαστήρια Ενηλίκων, Εκθέσεις Τέχνης & Φωτογραφίας, Αθλητικές & Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες



Δίνουμε με αυτόν το τρόπο σε όλους την ευκαιρία να επιλέξουν να γνωρίσουν δράσεις που τους ταιριάζουν και γιατί όχι, να μετέχουν σε αυτές. Μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο εθελοντισμός δεν απαιτεί απαραίτητα πολύ χρόνο, το μόνο που χρειάζεται είναι θετική διάθεση.

Connected We Stand Festival: Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν πιο πράσινο και πιο δίκαιο κόσμο; Facebook Twitter



Δεύτερον, θα προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα διαβούλευση, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα τη συνεργασία μεταξύ της Κοινωνίας των Πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του «Κλεισθένη», που είναι το δίκτυο των γενικών γραμματέων τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και την έναρξη νέων συνεργασιών με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας των Πολιτών.



Τέλος, παράλληλα με τα δρώμενα στις 24 Σεπτεμβρίου, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα γίνει συλλογή παιχνιδιών και λοιπών είδη για τα παιδιά θύματα του πολέμου σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και την Πρεσβεία της Ουκρανίας.



Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις και εσύ τη διαφορά, σε περιμένουν εκατοντάδες προτάσεις και ιδέες για να γίνει ο κόσμος μας πιο δίκαιος, πιο πράσινο.


Το πολυθεματικό φεστιβάλ εθελοντισμού για νέ@, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, από τους ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, ΧΑΝΘ, Infinity Greece, Actionaid, ESN Thessaloniki, ΕΨΥΚΑ, AddArt, Fabric Republic, Connect your city.



Δες το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εδώ
 

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Σπυρίδων Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Good Living / Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Από το πρώτο κατάστημα στην Αιόλου στο εργοστάσιο στην Πειραιώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, η Υγείας Παυλίδη δεν είναι απλώς η πρώτη σοκολάτα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είναι η γεύση που νιώθουμε ότι γνωρίζουμε από πάντα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Good Living / Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
THE LIFO TEAM
Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

Good Living / Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

To Nova 5G Home Internet είναι η επόμενη γενιά οικιακής σύνδεσης που φέρνει το 5G μέσα στο σπίτι & την επιχείρησή σου, με ταχύτητες που φτάνουν έως 500 Mbps, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή σου
THE LIFO TEAM
O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM
Με το Πασχαλινό Αυγό της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Good Living / Με τα «Πασχαλινά Αβγά» της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Φέτος, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεισφέροντας 0,30€ με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού και η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το συνολικό ποσό.
THE LIFO TEAM
Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood παστέλ μπουκάλι

Good Living / Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood προϊόν από την ΟΛΥΜΠΟΣ

Αν προσπαθείς να συνδυάσεις busy καθημερινότητα και ισορροπημένη διατροφή, το ρόφημα DRINK EAT ΟΛΥΜΠΟΣ σου το κάνει εύκολο, με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση σε πρακτική συσκευασία.
THE LIFO TEAM