Αντικείμενα και έργα τέχνης που αναβαθμίζουν την εορταστική ατζέντα αγορών

Αντικείμενα και έργα τέχνης που αναβαθμίζουν την εορταστική ατζέντα αγορών

Η χειμερινή δημοπρασία νεοελληνικής τέχνης της VERGOS Auctions, δίνει λάμψη κι ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στις ημέρες που έρχονται.

ADVERTORIAL

 

Έφτασε η εποχή του χρόνου που όχι απλώς αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, αλλά είμαστε γεμάτοι όρεξη να ετοιμάσουμε τη λίστα με τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας. Δώρα πρωτότυπα και διαχρονικά, τα οποία θα αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του παραλήπτη, ενώ πάνω τους θα αποτυπώνεται ένα κομμάτι της ξεχωριστής του προσωπικότητας.

 

Ακριβώς αυτά μπορούμε να αναζητήσουμε στη χειμερινή δημοπρασία της VERGOS Auctions – αξίζει να τα δωρίσουμε και στον εαυτό μας, λίγο πριν την εκπνοή του έτους, για να γεμίσουμε τη ζωή μας με έργα σύγχρονης τέχνης και design. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δημοπρασία πραγματοποιείται Δεκέμβριο και, με αυτόν τον τρόπο, ο διακεκριμένος οίκος Δημοπρασιών έρχεται να αναβαθμίσει την εορταστική ατζέντα αγορών. 

 

vergos
Γιάννης Τσαρούχης (1910-1989), Ροζ και γαλάζια λουλούδια σε βάζο | υπογεγραμμένο κάτω αριστερά: Τσαρούχης, κραγιόνια σε χαρτί, 37 x 28 εκ., με αφιέρωση του καλλιτέχνη κάτω δεξιά.

 

vergos
Αλέκος Φασιανός, Πιάτο με κόκκινο περιστέρι, πορσελάνη, 25,5x25,5cm.

 

Ζωγραφισμένα πιάτα, μοναδικά γλυπτά, κεραμικά βάζα και πιατέλες, κανάτες με άποψη, είναι μερικά μόνο από τα 140 αντικείμενα κι έργα που περιλαμβάνει η δημοπρασία, τα οποία έρχονται για να προσδώσουν λάμψη κι ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στο κλίμα των ημερών. Θα συναντήσουμε μία μεγάλη ενότητα με 15 έργα του Αλέκου Φασιανού  αλλά και μία πλούσια συλλογή από έργα ζωγραφικής και άλλα έργα τέχνης από μερικούς από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες - οι Γεραλής, Σπεράτζας,  Φωτόπουλος, Γουναρόπουλος, Μόραλης, Τσαρούχης, Ψυχοπαίδης, Ρόρρης, Μυταράς, Κοκκινίδης, Διαμαντόπουλος, Σακαγιάν, Βερβαρδάκη, Μπιτσάκης, Φιλοπούλου, Γύζης, Χατζηκυριάκος Γκίκας, Καννέλης, Τέτσης, είναι μόνο μερικοί από εκείνους. 

 

vergos
Ντίκος Βυζάντιος (1924-2007), Sanstitre no9 | υπογεγραμμένο κάτω δεξιά: Byzantios, λάδι σε μουσαμά, 61 x 51 εκ.

 

vergos
Ελένη Βερναρδάκη, Δοχείο, κεραμικό, διάμετρος21,5cm, ύψος 11 cm.


Προκειμένου να αποκτήσουμε ένα από τα έργα ή αντικείμενα της δημοπρασίας, είτε για να τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, είτε για να κάνουμε τη δική μας καθημερινότητα λίγο πιο ξεχωριστή, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα βήματα συμμετοχής, όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του οίκου. Κι αν χρειαζόμαστε κάποια διευκρίνιση ή καθοδήγηση, το έμπειρο προσωπικό της VERGOS Auctions, θα είναι εκεί για εμάς.

 

vergos
Πάνος Βαλσαμάκης, Γοργόνες, κεραμικό πανό επικολλημένο σε ξύλο, 60 x 84 cm.

 

Και κάπως έτσι, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι γεμάτα τέχνη.

 

Πληροφορίες

Χειμερινή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, 18:00

Προβάλλεται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.vergosauctions.com 

Τα έργα μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα και από κοντά στα γραφεία του Οίκου, κατόπιν ραντεβού.  
 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ