5 μυστικά για ανανεωμένο σπίτι, βγαλμένο από το instagram, χωρίς καμία νέα αγορά

5 μυστικά για ανανεωμένο σπίτι, βγαλμένο από το instagram, χωρίς καμία νέα αγορά

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να χαζεύει υπέροχους χώρους στο instagram και να... πρασινίζει από ζήλεια, αυτό το άρθρο είναι για σένα. 

 

Δεν χρειάζεσαι πτυχίο διακόσμησης για να αλλάξεις την αίσθηση και όψη του σπιτιού σου. Δεν χρειάζεσαι συνεργεία ή μήνες ανακαινίσεων, ούτε καν να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία σε νέα έπιπλα και αντικείμενα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι καλό γούστο και ένα ελεύθερο απόγευμα. 

 

Το ζητούμενο σε ένα όμορφο, σύγχρονο σπίτι είναι η αυθεντικότητα πίσω από κάθε έπιπλο και διακοσμητικό. Αν λοιπόν διαθέτεις έναν χώρο γεμάτο με έπιπλα και αντικείμενα που έχεις, έστω και σε διαφορετικές φάσεις της ζωής σου, επιλέξει, έχεις ήδη όλα όσα χρειάζεσαι! Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα 'styling'. Επειδή όμως κι αυτό θέλει τρόπο, ανακάλυψε παρακάτω τα μυστικά των επαγγελματιών διακοσμητών για να κάνεις το σπίτι σου πιο "φωτογενές" με 0 έξοδα.

 

1

Πέτα τα άχρηστα

Όταν ένας χώρος αρχίζει να μοιάζει 'παλιακός' και κουρασμένος, η καλύτερη λύση δεν είναι η πρόσθεση νέων αντικειμένων και διακοσμητικών αλλά η αφαίρεση. Ξεκίνησε λοιπόν από ένα δωμάτιο του σπιτιού και έλεγξε μία μία τις γωνιές και τις επιφάνειες. Αφαίρεσε παλιά, φθαρμένα αντικείμενα και αναλογίσου την αισθητική αξία πίσω από κάθε διακοσμητικό. Όσα δεν μαρτυρούν την προσωπική σου ιστορία και δεν έχουν κάποια χρηστική αξία, πρέπει να φύγουν.

 

2

Άλλαξε θέση στα έπιπλα

Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο γνωστούς και εύκολους τρόπους να αλλάξεις αίσθηση σε έναν χώρο. Δοκίμασε λοιπόν να τοποθετήσεις διαφορετικά τα έπιπλα εντός ενός δωματίου ή μετακίνησε ολόκληρα έπιπλα σε άλλο χώρο.

 

5 μυστικά για ανανεωμένο σπίτι, βγαλμένο από το instagram, χωρίς καμία νέα αγορά

 

3

Φτιάξε γωνιές με μικροαντικείμενα

Τα πιο όμορφα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν μικρές γωνιές και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Δες λοιπόν όλα σου τα υπάρχοντα με τα μάτια ενός διακοσμητή και δημιούργησε σημεία ενδιαφέροντος μέσα σε κάθε χώρο. Για παράδειγμα, τα πιο όμορφα βιβλία από την βιβλιοθήκη σου μπορούν να μπουν σε μια στοίβα στο τραπεζάκι του σαλονιού. Μια όμορφη καρέκλα από την κουζίνα μπορεί να πάρει τη θέση ενός κομοδίνου. Το πορτατίφ από τον μπουφέ μπορεί να μεταφερθεί στο υπνοδωμάτιο αλλά και το αντίστροφο.

 

4

Δες τα χρηστικά αντικείμενα σαν έργα... τέχνης

Ως συνέχεια του προηγούμενου tip, βγάλε τα ωραιότερα χρηστικά αντικείμενα από τα ντουλάπια και τα συρτάρια σου και διακόσμησέ τα σε φανερά σημεία στο σπίτι. Βάλε λοιπόν τις ωραίες κούπες και τα ξύλα κοπής στον πάγκο της κουζίνας. Στερέωσε τα καπέλα στον τοίχο και ανάδειξε τα ωραιότερα παπούτσια σου μέσα σε μια βιτρίνα ή σε ένα ράφι.

 

5

Γέμισε με πράσινο

Τίποτα δεν ζωντανεύει έναν χώρο τόσο όσο το πράσινο! Μην διστάσεις λοιπόν να φέρεις λίγη φύση μέσα στο σπίτι. Λίγα πράσινα κλαδιά και λουλούδια από τον ίδιο σου τον κήπο, τοποθετημένα σε ωραία βάζα σε καίρια σημεία του σπιτιού, είναι ικανά να αλλάξουν εντελώς την αίσθηση που αποπνέει.

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ