4 υπηρεσίες που δεν χρειάζεται να επισκεφτείς ξανά

4 υπηρεσίες που δε χρειάζεται να επισκεφτείς ξανά

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο και μειώνει τη γραφειοκρατία, από την άυλη συνταγογράφηση, μέχρι το άνοιγμα λογαριασμού στη Eurobank, από το κινητό μας.

ADVERTORIAL

 

Η εποχή που η λέξη «γραφειοκρατία» βασάνιζε τη ζωή και την καθημερινότητά σου και, ακόμη και απλές διαδικασίες, όπως το να κάνεις μία υπεύθυνη δήλωση, απαιτούσαν επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, επαφή με δεκάδες υπαλλήλους, καθώς και άπειρη ταλαιπωρία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η νέα πραγματικότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού - που επιταχύνθηκε και από την πανδημία - καθώς, φυσικά, και η πρόοδος των smartphones, έχουν φέρει στη ζωή μας ευκολίες που, πριν μερικά χρόνια, απλά ευχόμασταν να υπήρχαν, αλλά δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε ότι θα υλοποιηθούν. Πόσο πιο εύκολα, λοιπόν, σήμερα μπορείς να κάνεις μία εξουσιοδότηση, να λάβεις ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο ή ακόμη και να πάρεις… διαζύγιο; Τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς, πλέον, η επίσκεψη σε υπηρεσίες που σε ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη.

 

 

1. Τέλος οι επισκέψεις σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα για να κάνεις υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση

Πλέον, μία σειρά από διαδικασίες οι οποίες έως τώρα απαιτούσαν αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον υπολογιστή ή από το κινητό σου, με μερικά μόνο κλικ. Μέσω της ενιαίας πύλης gov.gr του ελληνικού Δημοσίου, μπορείς να συμπληρώνεις και να υπογράφεις ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, χωρίς να κάνεις βήμα. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην αρχή που ζητά την έκδοσή τους, χωρίς να πρέπει να μεταβείς σ’ αυτήν, κάτι που σε γλιτώνει από επιπλέον κόπο και, φυσικά, χρόνο.

 

 

2. Ξέχνα την εφορία και τη γραφειοκρατία, όσον αφορά υπηρεσίες φορολογικού μητρώου

Μία επίσκεψη στη ΔΟΥ της περιοχής σου δεν είναι απαραίτητη σχεδόν για κανένα λόγο, καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες φορολογικού μητρώου διεκπεραιώνονται πλέον ηλεκτρονικά. Έτσι, μπορείς, για παράδειγμα, να εκδώσεις και να επανεκδώσεις κλειδάριθμο μέσω ταυτοποίησης αριθμού κινητού τηλεφώνου, αλλά ακόμη και να εκδώσεις κλειδάριθμο μέσω βιντεοκλήσης (myAADElive). Δίνεται ακόμη η δυνατότητα να κάνεις με ηλεκτρονική αίτηση αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας σου, να ενημερώσεις ηλεκτρονικά την αστυνομική σου ταυτότητα, αλλά και να δηλώσεις IΒΑΝ για επιστροφές και πιστώσεις. Μπορείς ακόμη να παρακολουθείς ηλεκτρονικά βεβαιωμένες οφειλές, να πληρώνεις οφειλές με κάρτα μέσω του myTAXISnet, αλλά και να βγάζεις ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και ενημερώσεις.

 

 

4 υπηρεσίες που δεν χρειάζεται να επισκεφτείς ξανά

 

 

3. Κάνε συνταγογράφηση χωρίς επίσκεψη σε γιατρό

Χάρη στον νέο ηλεκτρονικό τρόπο συνταγογράφησης φαρμάκων, μπορείς να εκδίδεις συνταγές χωρίς παραπεμπτικό και χωρίς επίσκεψη σε γιατρό, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της ΗΔΙΚΑ. Πολύ απλά, εφόσον καταχωρηθεί η συνταγή από τον γιατρό, ο φαρμακοποιός μπορεί είτε με το barcode της συνταγής είτε με τον ΑΜΚΑ σου, να έχει πρόσβαση στις εκκρεμείς συνταγές σου και να τις εκτελέσει. Για επιβεβαίωση, σου αποστέλλεται SMS ή e-mail, έτσι μπορείς να παραλάβεις τα φάρμακά σου χωρίς να προσκομίσεις κάποιο φυσικό έντυπο, απλά δείχνοντας το μήνυμα στο φαρμακείο.

 

4. Άνοιξε λογαριασμό σε τράπεζα χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα

Η πραγματικότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού έχει μεταμορφώσει με το «ραβδί» της και τον τραπεζικό τομέα, καθώς, πλέον, οι περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρονται από την τράπεζά σου έχουν γίνει ψηφιακές. Έτσι, παρακολουθώντας τις τάσεις και τις εξελίξεις καθώς και τη στροφή του κοινού στη χρήση ψηφιακών καναλιών, η Eurobank λανσάρει την υπηρεσία «Έναρξη συνεργασίας εξ αποστάσεως για φυσικά πρόσωπα», που επιτρέπει σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ξεκινήσει συνεργασία με την τράπεζα και να ανοίξει λογαριασμό, να μπορεί να το πραγματοποιήσει από το κινητό του, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα.

 

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο μέσω του Eurobank Mobile App, διευκολύνοντας φυσικά και περιοχές στις οποίες δεν υπάρχουν καταστήματα.

 

Η διαδικασία είναι απλή, μέσα από κατανοητά βήματα: Απλά κατεβάζεις το Eurobank Mobile App, από το Google Pay ή το App Store, επιλέγεις «Άνοιγμα Λογαριασμού» και ακολουθείς τις απλές οδηγίες. Συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία, ταυτοποιείσαι μέσω υποβολής των σχετικών εγγράφων, επικοινωνείς online μέσω video με εκπρόσωπο της εταιρείας και δημιουργείς κωδικούς e-Banking. Ακολούθως, ενημερώνεσαι με SMS για την έκβαση του αιτήματός σου και, μετά, μπορείς να κάνεις login στο e-Banking και στο m-Banking. Παράλληλα με την έναρξη σχέσης, αποκτάς λογαριασμό και χρεωστική κάρτα Eurobank Debit Mastercard.

 

Τόσο απλά.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ