3+1 στόχοι για ένα 2024 όπου θα απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή

Το 2024, βάλτε στόχο την απόλαυση κι όταν τη βρίσκετε, μην ξεχνάτε να τη μοιράζεστε

Με τη νέα χρονιά βάζουμε στην καθημερινότητά μας τέσσερις απλούς τρόπους που θα βοηθήσουν να βγάλουμε στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

ADVERTORIAL

 

Η φετινή χρονιά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, και δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να κάνουμε μια αναδρομή, έναν απολογισμό όλων εκείνων των μικρών και φωτεινών στιγμών που έκαναν το 2023 ξεχωριστό. Σίγουρα, έχουμε κάποια μεγάλα και σημαντικά πράγματα να θυμόμαστε, αλλά οι μικρές λεπτομέρειες και οι απλές στιγμές είναι αυτές που έδωσαν (και θα συνεχίσουν να δίνουν) στη ζωή την απολαυστική επίγευσή της.

 

Άλλωστε, ποιος από εμάς δεν έχει κάνει μια λίστα - έστω και νοητή - για τους στόχους και τα resolutions του νέου έτους; Και οι στόχοι αυτοί μπορεί να μην είναι πάντα κάτι απτό όπως μια προαγωγή ή ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά κάτι πιο ουσιαστικό, που έχει να κάνει με το «μέσα» μας ή με το να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας από την αρχή, όπως άλλωστε μας προτείνει να κάνουμε ο JACOBS, βρίσκοντας την απόλαυσή μας. Ιδού τέσσερις τρόποι που μας βοηθήσουν, με τη νέα χρονιά, να βγάλουμε στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή μας. 

 

Το 2024, βάλτε στόχο την απόλαυση κι όταν τη βρίσκετε, μην ξεχνάτε να τη μοιράζεστε

 

Να μάθουμε να εκτιμούμε όλα εκείνα τα μικρά, αλλά τόσο μεγάλα πράγματα

Μας συμβαίνει πολλές φορές να νιώθουμε ότι είμαστε στάσιμοι, ότι δεν βελτιωνόμαστε, ότι τίποτα καλό ή σημαντικό δεν συμβαίνει στη ζωή μας. Αυτός όμως ο τρόπος σκέψης είναι λανθασμένος γιατί αφενός δεν μπορούν όλες οι μέρες να φέρνουν «κοσμογονικές» αλλαγές, αφετέρου, αυτό σημαίνει ότι αγνοούμε όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που συμβαίνουν συνεχώς και κάνουν όντως τη ζωή μας καλύτερη.  Ένα τηλεφώνημα επανασύνδεσης με κάποιον παλιό μας φίλο, μία ευγενική χειρονομία, μία κίνηση καλοσύνης από ή προς κάποιον άγνωστο, ένα ωραίο τραπέζι που ετοιμάσαμε και απολαύσαμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κοκ. Το 2024 βάζουμε στόχο να μάθουμε να αναγνωρίσουμε αυτές τις μικρές στιγμές ως αυτό που πραγματικά είναι, ανεκτίμητες.

 

 

Να θυμόμαστε ότι όσα έχουμε αξίζουν πιο πολύ από όσα δεν αποκτήσαμε ακόμα

Όλοι έχουμε μέσα στο μυαλό μας αυτή τη «ζυγαριά» που φροντίζει να υπολογίζει καθημερινά πόσο αξίζουν αυτά που έχουμε και πόσο αυτά που δεν αποκτήσαμε ακόμη. Και στο ζύγι πάντα τα δεύτερα βγαίνουν πιο βαριά. Δεν είναι κακό να θέλουμε για εμάς το κάτι παραπάνω και να προσπαθούμε για αυτό, όμως πολλές φορές, στην προσπάθειά μας αυτή, συνηθίζουμε να ξεχνάμε όσα έχουμε ήδη καταφέρει. Τα θεωρούμε δεδομένα και δεν αποδίδουμε τα δέοντα εύσημα στον εαυτό μας. Με τη νέα χρονιά μαθαίνουμε να δίνουμε στα πράγματα την αξία που τους αναλογεί και φροντίζουμε να νιώθουμε περισσότερο ικανοποιημένοι με όσα έχουμε αποκτήσει. Το χρωστάμε στον παλιότερο εαυτό μας που κόπιασε πολύ γι' αυτά.

 

Το 2024, βάλτε στόχο την απόλαυση κι όταν τη βρίσκετε, μην ξεχνάτε να τη μοιράζεστε

 

Να ζούμε την ταινία της ζωής μας σαν να είμαστε πρωταγωνιστές, όχι απλοί παρατηρητές 

Άλλη μία άδικη σύγκριση που συνηθίζουμε να κάνουμε. Γιατί η κινηματογραφική και εξιδανικευμένη εκδοχή της ζωής που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη, είναι μεν εντυπωσιακή και μας «μαγνητίζει», αλλά είναι συνηθίζουμε να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα προϊόν φτιαγμένο για να είναι ελκυστικό, όχι ρεαλιστικό. Η πραγματική ζωή μπορεί να μην είναι πάντα τόσο λαμπερή όσο νομίζουμε πως θα έπρεπε να είναι, όμως έχει πολύ περισσότερη ουσία, βάθος και ανεξάντλητες μεταβλητές και πιθανότητες που κανένα φανταστικό σενάριο δεν μπορεί να προβλέψει. Με τη νέα χρονιά, φροντίζουμε να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές στην ταινία της ζωής μας και όχι απλοί παρατηρητές στις ζωές (ή τις ταινίες) των άλλων.

 

 

Να αναζητούμε τη «μαγεία» στην καθημερινότητά μας

Ποιος δεν θέλει να βάλει λίγη περισσότερη μαγεία στη ζωή του, ειδικά την περίοδο των γιορτών; Τι γίνεται όμως αν η μαγεία που ψάχνουμε υπάρχει στ’ αλήθεια και απλώς δεν το έχουμε αντιληφθεί; «Eξασκώντας» λίγη Casual Magic, τη νέα τάση στο well being, βάζουμε στη μέρα μας λίγη παραπάνω ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε καταφέρει, πράγματα που εξελίσσουν και συμβάλλουν στην περαιτέρω προσωπική μας «άνθιση». Και αυτό, όχι αγνοώντας και βάζοντας κάθε τι αρνητικό «κάτω απ' το χαλάκι», αλλά παρατηρώντας την πραγματική ομορφιά που βρίσκεται γύρω μας. Από το να αλληλεπιδρούμε στα ερεθίσματα που μας προκαλεί ο κόσμος που μας περιβάλλει, μέχρι να  αφηνόμαστε στα συναισθήματα που δημιουργούν μέσα μας όσα μας ευχαριστούν.  

Ναι, η «μαγεία» υπάρχει παντού γύρω μας.

 

Το 2024, λοιπόν, θα αναδείξουμε όλα αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους και φέρνουν στην επιφάνεια τον καλύτερό μας εαυτό, Να, όπως κάνει και ο αγαπημένος μας καφέ Jacobs που εισέρχεται στη νέα του εποχή, προτρέποντάς μας παράλληλα να βρίσκουμε την απόλαυση σε κάθε στιγμή.

 

Αλλά δεν σταματάει μόνο εκεί. Γιατί φροντίζει να βελτιώνει συνεχώς την καθημερινότητά του και να ενισχύει το κοινωνικό του αποτύπωμα μέσα από ενδιαφέρουσες συνεργασίες, tasting events αλλά δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

 

Όπως η παρουσία του σε αγαπημένα ψυχαγωγικά και inspiring podcasts, όπως αυτό της Zoe Pre, ή η σημαντική δωρεά που έκανε στο καφέ της Σχεδίας, στο σπίτι του περιοδικού του δρόμου που προσφέρει τόσα χρόνια μια ευκαιρία για κάτι καλύτερο σε ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη, με 10,000 κούπες καφέ, βάζοντας το δικό του λιθαράκι σε ένα ντόμινο προσφοράς, αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τον συνάνθρωπο.

 

Το 2024 βρες την απόλαυσή σου σε μια κούπα καφέ

 

Κι αν ακόμη δεν έχετε μυηθεί στον κόσμο του Jacobs, από τη νέα χρονιά να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για το πράσινο βανάκι. Το Jacobs van θα περιφέρεται στους δρόμους της Αττικής και θα διοργανώνει απολαυστικά tasting events για να μοιραστεί με τον κόσμο που αγαπά τον καφέ που τον έχει συντροφεύσει σε άπειρες στιγμές, ακόμη περισσότερες εμπειρίες, αλλά και για να ξανά συστηθεί στο κοινό, με αισιοδοξία και ενθουσιασμό για τη νέα χρόνια και όσα φέρνει κι εκείνη μέσα στη «συσκευασία» της.

 

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δράσεις του Jacobs, και μέχρι τότε, μην ξεχνάτε να βρίσκετε την απόλαυση μέσα και έξω από την κούπα σας. Και όταν τη βρίσκετε, μην ξεχνάτε να τη μοιράζεστε.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ